Gå till innehåll

Hotrider

Medlem
  • Antal inlägg

    247
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hej! Finns det någon vänlig själ som vill hjälpa mig med rördragning från sump till mitt 1200l kar? Bor i Enköping.
  2. Helt sant, alla ryssar jag har sett har varit PA reven.
  3. Da ar det bast att man later allting ligga da...=(
  4. Nu efter allt jobb ska jag antligen ta en PADI kurs. Tack Lagge for hjalpen. Ar det nagon som vet om de ar lagligt for mig att ta med nagra mangrovesticklingar? Eller nagon som vet vart jag kan lasa mig till det...
  5. Nu ar man i Townsville. Har kollat in lite koraller och vill nu ut pa djupare vatten. Vilket tycker ni ar bast att ha, Padi eller Iss? Padi verkar billigare plus att man far 2 dykningar mer just har. Eller ni har nagot annat stalle langs med kusten som var billigt och bra? DEt kosta 339 dollar har.
  6. Nu har vi varit har nere ett bra tag. Vi befinner oss just nu i Bayron bay. Mysig liten stad. Dock har vi inte komit upp till nagra rev. Vi har totalt rullat med vanen cirka 120mil. Btw, vet nagon sida med saltvattens akvarier i Australien? Hur funkar det om man skulle vilja posta nagot man kopt har, galler levande med?
  7. Vad betalade du för dykningen? Vi har tänkt att köpa bil sen jobba os fram, vart vi hamnar vet vi inte än. Men någonstans norr om Sydney lär det ju bli=) Ska kolla in eran resedagbok, kanske snappar åt något som låter intressant!
  8. Ska kolla genom länkarna samt fråga på den andra sidan. Tackar!
  9. Hej! Kommer åka(flyga) till Australien den 28 augusti -10 och undrar lite vart de bästa områdena är på östkusten för snorkling och så småningom dykning. Vi kommer först att vara en vecka i Sydney på hostel och sen åka en bit söder ut för att jobba lite. Men sen börjar resan norr. Har inte heller något dykcertifikat, någon som kan rekommendera något bra och billigt ställe? Samt om någon som vet vart man kan hitta jobb... Tacksam för svar!
  10. Riktigt imponerande fisk! Vore inte fel att ha en sån i burken.=) Dock så uppfatta jag inte riktigt vart de lever...
  11. Jag satte en maxijet med hydro flow på akvariet botten som var riktad mot ytan, funka bra hos mig...
  12. Har precis varit i Egypten med! Håller med om flygplatsen inte var det roligaste. Ryssarna var helt galna där, kö, inget de vet om... Satt en morgon och lyssnade på en ung ryss som gnällde på att ett salladsblad inte var frächt. Pruta ska man göra mycket, jag betalade 30pund för t-shirtar där, vilket motsvarar cirka 42skr. Det man absolut ska tänka på är att hotellen drar till riktigt mycket med priser på dricka där. Sen kändes som man vart lurad på allt man gjorde ändå... Men Röda havet var helt underbart, var massvis med musslor!
  13. Vad jag har läst till mig under alla år som jag har hållt på med pilgift så har jag aldrig hört att man kan få någon spännande "upplevelse" på pilgift. Deras gift tros komma från deras foder de äter. I fångenskap brukar man ha bananflugor som basfoder, alltså inte giftigt. Du kan ta in en P. Terribillis som ska vara så giftig att om du rör den så dör du, i naturen, fångenskap kan du kickla den på hakan hur mycket du vill utan att det händer något. Förstår då inte hur detta hänger ihop. Tror du syftar att slicka på paddor, som inte riktigt är mitt område... Kanske lite OT men kunde inte låta bli.
  14. Du kan slänga den in genom mitt fönster! Tråkigt att höra att du inte får ihop det...
  15. Jag hoppas att u inte har satt gummiband direkt på den. Du vet väl att du kan dra genom en tandpetare, sen så sätter du gummisnoddar på varsin sida som trycker ner korallen mot stenen.
  16. Jag kommer gärna på undervisning i övertalning! Min tjej tycker jag är galen som vill köpa en M3:a (BMW), ett sånt akvarium hade hon nog dränkt mig i! Längar efter bilder och hoppas att kommer gå bra för dig! Ha d!
  17. Hur lyckas man hålla botten så ren i ett så stort kar?!
  18. Du kanske inte behöver börja om? Spara vattnet i dunkar? Det ända som jag har haft problem med var att dioderna slutade att lysa...
  19. Du kan annars bara snurra på röret så det tex riktar sig mot ytan och kompletera med en annan pump...
  20. Vad ska/kan man tillsätta för spärämnen till saltet för att det ska bli "bättre"?
  21. Ser fint ut! Det du kan göra är att du köper en datorfläkt och kopplar ihop den med en gammal mobilladdare, och sätter fast den i öppningen så den blåser på ytan. Hjälper garanterat.
×
×
  • Skapa Ny...