Gå till innehåll

ghiller

Medlem
  • Antal inlägg

    30
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Gustav
  • Stad
    Beddingestrand
  • Akvarievolym
    240 + 144/50
  • Antal år inom sötvatten
    1

ghiller's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hej du, har du något nummer man kan nå dig på ang fisken?

    Johan

  2. Hej, Kolla denna sidan, där finns bra mycket billigare drivare. Jag har själv köpt två st på 2000mA, som vardera driver två slingor på 1000mA. De är små och kompakta och passar bra till hemmabyggen. För att driva dessa kan man köpa ett billigt 12v nätaggregat på clasolsson. http://www.led-tech.de/en/LED-Controlling/Constant-Current-Power-Supply-c_118_119.html
  3. Hej, Kan tyvärr inte komma. Tråkigt när det är på hemmaplan.
  4. Jag hade samma problem, dock använde jag inte osmos i början, och jag tror att det är anledningen till att det fällde ut hos mig. Jag fick ett extremt högt KH. Har för mig att jag mätte 13 med salifert direkt på kranvattnet. Efter att jag blandat allt och dett fällt ut som på bilderna tidigare så hade CA sjunkit till 320. Så ni får nog kolla hur det står till med CA och MG efter en sådan utfällning. Nu vet inte jag om ni kör med osmos, men jag tror inte att Red sea coral pro lämpar sig för kranvatten, det är nog svårt utan att det fäller ut och man tappar allt ca och mg. Kanske funkar när man blandar bytesvatten.
  5. Hej, finns tyvärr en risk att jag åker på jobb den dagen, återkommer med besked när jag vet.
  6. Trevligt med sydkuststräffar, jag kan också promenera bort på träff när det är aktuellt.
  7. Annars kan jag rekommendera http://www.led-tech.de/ De är snabba på att leverera och håller bra priser. De säljer även konstantströmsdrivare som är billigare än några andra jag sett. Jag beställde mina XP-G leds och drivare därifrån och allt har fungerat mycket bra. Jag kompletterar mina 6*24w t5 med 10st xp-g för att få lite mh skimmer och jag tycker det fungerar tillfredställande, men ska man köra på endast led belysning i akvariet så får man nog ha fler. Det finns otroligt mycket på reefcentral om detta.
  8. Vet inte om du skrivit rätt, men har du verkligen 1.035 i salthalt? Tycker isåfall det verkar lite högt.
  9. Konstigt nog så är det bara gobien som katten är intresserad av. Det är bara den ena av mina katter som är intresserad överhuvudtaget. I början gick han på kanterna, men han trillade aldrig i. Nu brukar han ligga på fönsterbrädan bredvid och titta. Jag känner igen din beskrivning av ljudet, först ett glasduns och sedan en braklandning Det verkar som jag klarar mig utan överbyggnad, skulle bli alldeles för varmt då med. Min katt har dock tagit en hoppande chromis i sin mun, men han spottade ut den på golvet, så jag fick tillbaka den snabbt i vattnet och den lever än i dag. Det är nog inte många chromisar som överlevt en sådan resa
  10. Han hoppar varje gång Jag har inte haft igång rörelsedetektorn på akvariecamen tidigare, men nu satte jag på detektering i området under akvariet och detta är resultatet. Tycker själv att han lyckats med lite roliga "poser".
  11. Katten är särskilt intresserad av min banded sleeper gobie Undrar när han ska lära sig att glaset är hårt.
  12. Ja, de blir ganska varma. Jag kör som du skrev 2*39 t5 och 2*150w fast på 240L. MH hänger ca 20-30cm ovan vattenytan. Jag har fått sätta fläkt på vattnet för att hålla ner tempen. Innan fläkten kom till så hade jag ca 28,5-29 grader på kvällen precis när mh hade släckts. Nu med en enkel bordsfläkt så har jag ca 27 grader. Jag tror inte att reflektorn är den bästa i dessa MH-lampor. Mitt kar är 50cm djupt och jag skulle gärna ha lite mer ljus på djupet. Om man inte tvunget måste ha en clamp-on mh, så finns det billiga mh-paket på fish-street med bättre reflektorer.
  13. Tror att de är exakt samma lampa, då fish-street och reefshop har i stort sett samma sortiment, även produkttexterna brukar vara identiska ibland. Tror också att bilden på reefshop är en dålig datoravbild av lampan. Om det är samma lampa så ser den ut såhär: http://www.up-aqua.com/00-dm-page/00up_dm-hqi-big.jpg och är ifrån en asiatisk tillverkare http://www.up-aqua.com/ Jag har för övrigt två 150w från fish-street av detta fabrikat, och jag är väldigt nöjd med dem, har dock tagit bort armarna och har de hängandes ifrån taket istället. Man bör ha ballasterna i ett skåp då de kan brumma ganska mycket, speciellt i uppstarten.
  14. Konstigt, jag har upplevt precis samma sak med red sea pro saltet. Det måste ha kommit en dålig batch i skåneområdet
×
×
  • Skapa Ny...