Gå till innehåll

ghiller

Medlem
  • Antal inlägg

    30
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hej, Kolla denna sidan, där finns bra mycket billigare drivare. Jag har själv köpt två st på 2000mA, som vardera driver två slingor på 1000mA. De är små och kompakta och passar bra till hemmabyggen. För att driva dessa kan man köpa ett billigt 12v nätaggregat på clasolsson. http://www.led-tech.de/en/LED-Controlling/Constant-Current-Power-Supply-c_118_119.html
  2. Hej, Kan tyvärr inte komma. Tråkigt när det är på hemmaplan.
  3. Jag hade samma problem, dock använde jag inte osmos i början, och jag tror att det är anledningen till att det fällde ut hos mig. Jag fick ett extremt högt KH. Har för mig att jag mätte 13 med salifert direkt på kranvattnet. Efter att jag blandat allt och dett fällt ut som på bilderna tidigare så hade CA sjunkit till 320. Så ni får nog kolla hur det står till med CA och MG efter en sådan utfällning. Nu vet inte jag om ni kör med osmos, men jag tror inte att Red sea coral pro lämpar sig för kranvatten, det är nog svårt utan att det fäller ut och man tappar allt ca och mg. Kanske funkar när man blandar bytesvatten.
  4. Hej, finns tyvärr en risk att jag åker på jobb den dagen, återkommer med besked när jag vet.
  5. Trevligt med sydkuststräffar, jag kan också promenera bort på träff när det är aktuellt.
  6. Annars kan jag rekommendera http://www.led-tech.de/ De är snabba på att leverera och håller bra priser. De säljer även konstantströmsdrivare som är billigare än några andra jag sett. Jag beställde mina XP-G leds och drivare därifrån och allt har fungerat mycket bra. Jag kompletterar mina 6*24w t5 med 10st xp-g för att få lite mh skimmer och jag tycker det fungerar tillfredställande, men ska man köra på endast led belysning i akvariet så får man nog ha fler. Det finns otroligt mycket på reefcentral om detta.
  7. Vet inte om du skrivit rätt, men har du verkligen 1.035 i salthalt? Tycker isåfall det verkar lite högt.
  8. Konstigt nog så är det bara gobien som katten är intresserad av. Det är bara den ena av mina katter som är intresserad överhuvudtaget. I början gick han på kanterna, men han trillade aldrig i. Nu brukar han ligga på fönsterbrädan bredvid och titta. Jag känner igen din beskrivning av ljudet, först ett glasduns och sedan en braklandning Det verkar som jag klarar mig utan överbyggnad, skulle bli alldeles för varmt då med. Min katt har dock tagit en hoppande chromis i sin mun, men han spottade ut den på golvet, så jag fick tillbaka den snabbt i vattnet och den lever än i dag. Det är nog inte många chromisar som överlevt en sådan resa
  9. Han hoppar varje gång Jag har inte haft igång rörelsedetektorn på akvariecamen tidigare, men nu satte jag på detektering i området under akvariet och detta är resultatet. Tycker själv att han lyckats med lite roliga "poser".
  10. Katten är särskilt intresserad av min banded sleeper gobie Undrar när han ska lära sig att glaset är hårt.
  11. Ja, de blir ganska varma. Jag kör som du skrev 2*39 t5 och 2*150w fast på 240L. MH hänger ca 20-30cm ovan vattenytan. Jag har fått sätta fläkt på vattnet för att hålla ner tempen. Innan fläkten kom till så hade jag ca 28,5-29 grader på kvällen precis när mh hade släckts. Nu med en enkel bordsfläkt så har jag ca 27 grader. Jag tror inte att reflektorn är den bästa i dessa MH-lampor. Mitt kar är 50cm djupt och jag skulle gärna ha lite mer ljus på djupet. Om man inte tvunget måste ha en clamp-on mh, så finns det billiga mh-paket på fish-street med bättre reflektorer.
  12. Tror att de är exakt samma lampa, då fish-street och reefshop har i stort sett samma sortiment, även produkttexterna brukar vara identiska ibland. Tror också att bilden på reefshop är en dålig datoravbild av lampan. Om det är samma lampa så ser den ut såhär: http://www.up-aqua.com/00-dm-page/00up_dm-hqi-big.jpg och är ifrån en asiatisk tillverkare http://www.up-aqua.com/ Jag har för övrigt två 150w från fish-street av detta fabrikat, och jag är väldigt nöjd med dem, har dock tagit bort armarna och har de hängandes ifrån taket istället. Man bör ha ballasterna i ett skåp då de kan brumma ganska mycket, speciellt i uppstarten.
  13. Konstigt, jag har upplevt precis samma sak med red sea pro saltet. Det måste ha kommit en dålig batch i skåneområdet
  14. Hej, Kul att fler prövar prodibio. Jag har kört med det sedan uppstart, ca 8 månader sedan. Jag har alltid haft väldigt låga nitrat/fosfat värden, mellan 0,2-0,5 på salifert. Jag matar väldigt mycket, och har slarvat en del med vattenbyte ibland. Har aldrig haft några problem med alger, trots att jag inte använt osmosvatten förrens nu. Det enda jag försöker bli av med nu är en grön hinna på glaset som kommer var 3:dje dag ungefär, därav nyinköpt osmos. Kul att höra andras erfarenheter av prodibio, då jag aldrig kört utan. Men jag misstänker att mina goda värden är pga ampullerna.
  15. Verkar konstigt. Jag har också en 3155, och upplever inte alls ditt problem. Jag kan se på kontrollboxen när den gröna lampan släcks, den blinkar till när det är vågigt och den närmar sig påfyllning, men det verkar vara ca 2 sek fördröjning på min för att pumpen ska slå till, så små variationen gör inte att pumpen slår till och från ofta. Tror den går ca 5 gånger per dag, kanske 20-30 sek per gång. Det kanske är någon skillnad i version, finns kanske olika utgåvor av kontrollenhet.
  16. kan det vara så att du fått tag på piratkopierade korallenzucht produkter? Har hört rykten om att det cirkulerat även i butiker i sverige, och att resultatet av det är att man aldrig får någon nedgång på näringsvärdena. Bara en tanke, då jag alltid upplevt stora förändringar av deras produkter.
  17. Det brukar ta mellan två veckor upp till en månad att få hem från fish-street. De har nyligen börjat med expressfrakt, ifall man har bråttom, dock lite dyrare. Jag har aldrig fått någon "extra" lampa med, utan jag antar att de menar att en lampa följer med. I mitt fall har jag fått 14000K i lamporna. Jag har aldrig jämfört mh lamporna från fish-street med kvalitetslampor, det är möjligt att de är värdelösa om man skulle mäta dem, men armaturen är ändå så billig, så man kan ju köpa nya lampor här hemma till dem.
  18. Den från fish-street har också ballasten utanför. Han två stycken 150w som jag tagit bort armen på och har de hängandes istället. De fungerar mycket bra. Om inget annat så är de väldigt billiga jämfört med märkesarmaturerna.
  19. Chromis har en tendens att hoppa ut, ifall du har ett öppet akvarium. Jag har blivit av med tre av tio på bara några veckor. Katten blir glad dock.
  20. Hej, Kan också intyga att de går fram som bulldozers. Tyckte först det var en rolig och aktiv fisk att ha, men nu har jag tröttnat rejält. Sand överallt, spelar ingen roll om man städar, det ser likadant ut igen efter en dag. Min gräver en hel del, och har gjort så att min anemon som suttit stilla i flera månader, har behövt flytta på sig, pga att den sprätt bort sanden i grottan som anemonen grävt ner sin fot i. Visst den håller sanden i rörelse, lite mer än vad som behövs. Hade jag kunnat få upp den så hade jag gärna skänkt den till någon som vill ha den, tyvärr är det också den snabbaste fisken jag nånsin sett, man hinner inte mer än att blinka så är den borta, så jag tror att chanserna att få ut den är ganska små utan att riva allt.
  21. Jo, jag vet. Ville bara ge er den uppfattningen som jag har om lampan ifråga, för de som tar all reklam och produktinfo från försäljare med en nypa salt. Precis som någon talare tidigare sa så är det alldeles för liten effekt från lampan för att den ska vara användbar.
  22. Hej, Ville bara kommentera led-lampan (c120) ifrån fish-street. Jag har en som är 120cm lång. Den ger ett mycket fint och bra ljus, men på en väldigt liten yta. Vill nog säga att den ger något svagare ljus än mina 150w MH, och på en betydligt mindre yta. Armaturen är bara 7 cm bred, och den ger nog bara tillräckligt ljus i 7 cm bredd nere i akvariet med. Mitt akvarium är 50 djup, så jag skulle nog behöva 8 st av dessa armaturer för att få ett bra ljus, säkert tillräckligt för inte allt för krävande koraller. Skulle säga att temperaturen på ljuset är ca 14000K, och den ger ett fint glitter. För mig är den nog ändå ganska värdelös, använder den som gryning och skymningsljus bara, kan inte se att den gör varken till eller från när jag har t5 och mh igång.
  23. När jag beställde på fish-street så skickades paketen med hongkong post. Jag fick då betala tull på ett av paketen när jag hämtade ut det på postens utlämning.
  24. Vilka det även pratas om i denna tråden: https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=30453
×
×
  • Skapa Ny...