Gå till innehåll

Tompa72

Medlem
  • Antal inlägg

    36
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Mr_Ewing, det jag önskar är den senaste du nämner (https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?41019-Jannes-LED-akvarium-elektronik) . Jannes kort är ju absolut det jag vill ha! Det verkar vara massor att ställa in så jag får exakt som jag vill när jag vill osv. Och det är ju riktigt najs med övervakning på allt annat också ! Kan den sätta på kafebryggan med? =P
  2. Ok Mr_Ewing, Nu kommer vi in på ett område jag aldrig provat.. Och då blir det nya frågor =) Vad ska jag leta efter då? Vilka program är bra/enkla? Vad är skillnaden på dator och controller? Sköter sig båda sig själva (alltså om jag åker tidigt på morgonen och kommer hem sent, tänder och släcker den automatiskt då?)?
  3. Har ingen dator och skaffar jag en så blir det längre fram isf. =P En fundering är hur jag ordnar till det med att dimra upp dom? Behöver jag något programerbart som "drar upp" strömmen vid tändning/släckning då eller finns det i drivarna på något vis? Jo, jag håller med att det kan bli plottrigt med så många drivare... =)
  4. Ok. Min tanke är att ha 4-6 st drivare, kanske tom 6-9 drivare för dom olika färgerna. Vet inte om jag tänker "fel" då jag tänker styra allt igenom drivarna (olika tider på tändning och släckning).
  5. Det svaret gillade jag! Tack så mycket! Det var detta jag misstänkte men vågade inte chansa på detta. Tack ni andra åxå för svaren. // Tommy
  6. Hej, Hjälp!! Jag blir tokig på detta.. =) Jag undrar hur jag ska räkna på driversen som driver led:sen? Om jag har har 40st 3w chip, hur kraftig ska då drivern vara? Ska väl lägga till att jag vill göra 4 - 6 slingor av dessa. Chipen jag har ligger på 3.4v så ska jag ha en driver som ger 3.4v eller ska jag räkna ihop alla chip för att få rätt volt antal? Jag har även 10w chip som drivs av 12v, hur gör jag med dom? För dom kan jag väl inte blanda med 3.4v chip ? Kan lägga till att jag har 4 st www.ebay.com/itm/320872896539?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649 4 st www.ebay.com/itm/230754945661?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649 4 st www.ebay.com/itm/230770863713?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 Alla dom ligger på 9-12v Men sen har jag köpt 20 st http://www.ebay.com/itm/251012472105?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 och 20 st www.ebay.com/itm/CREE-Q4-3W-Star-Bright100-300-Lumen-White-Color-LED-DIY-350-1000mA-original-CREE-/230774867251?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35bb410533 Jag är med på hur man gör slingor och så men inte på hur jag gör med driver delen.. / Tommy
  7. Okij, jag vet att det är olika från akvarium till akvarium men att det tagis så lång tid denna gång med mognaden kan jag bara tänka mig att det har med saltet att göra (att det ska blandas med osmosvatten). Rätta mig gärna om jag har fel. Jag har haft saltvatten förut men jag kan långt ifrån allt... =) Sen är det som sagt olika från kar till kar.
  8. Blir så less på försäljare... När jag köpte saltet till karet så sa jag att jag ej har någon osmosapparat... men han tog fram Red Sea Coral Pro Salt.. Sedan starten har jag tyckt allt har blivit så konstigt med algmattor som inte stämt med andra uppstarter. Nyligen har jag kollat runt en hel del för att kolla vad andra använder för salter utan att ha osmosvatten och kommit fram till att denna saltet är endast för osmosvatten... *Ghaaaa* Så nu har det gått lååång tid för att köra igång akvariet... Men nu börjar det likna något... Det jag blir less på är att denna akvariefirma borde veta bättre än "lura på" mig "fel" salt...
  9. Jag måste bara ställa en fråga... Behöver man ett UV-filter till LED som an behöver till exempelvis Metallhalogen? Tycket att jag gått igenom alla trådar men finner inget svar på detta.
  10. Låter som ett roligt bygge att följa! =) Lycka till!!
  11. Nice! Letade precis efter något sådant!! Tackar tackar!
  12. Fick just veta detta: We have just been advised that Price increases are on the way - copper is forcing up the price of pumps across the world. Så nu blir den dyra pumpen dyrare...
  13. Klart coolt bygge! Följer med spänning fortsättningen! Väldigt snyggt!
  14. Men handlarna får ju också tull, frakt, moms (+ momsen på frakten)+ att dom självklart vill ha lite för allt jobb med hanteringen av prylarna. Priset ser väldigt lockande ut där borta (i kina) men när dom blir prissatta i sverige så blir dom naturligtvis billigare men absolut inte samma pris som man ser på kina-siten. Jag kan tänka mig att svensken känner sig lurad av svenska prislapparna han/hon sett priset på i kina.
  15. Jag gillar betygsättningen här på Produktguiden. Kan inte dom som har köpt "Kina-prylar" skriva det där och sätta betyg på dom? Det är en sak jag skulle tro på då alla har olika åsikt om det ska vara "kina-prylar" eller "tysk-prylar" . Bubbel Magus är väl ett mycket gott betyg på "kina-prylarnas" Rolls Rolls? Eller? Jag är en av dom som letar Made in China . Gillar priserna samt kvaliten.
  16. Akvariet igång sedan den 24 oktober. Har inga tester än men dom är på G. 300 kg levandesten snart på G åxå. Kommer att använda ca 150 till mitt kar det som blir över säljer jag vidare, så är någon intresserad av att köpa av mig är det bara att höra av sig. Stenen kommer från Atlanten i närheten av Ghana, Afrika. Hej svejs för denna gång.
  17. Då är man äntligen igång med att fylla upp karet med vatten. Kommer att blanda i kväll då det är fyllt med vatten. =) Har lagt i glasremsor på innsidan för att inte saltet som kommer att hamna på aluminiumramen ska kunna ramla ner i karet och förgifta dess invånare. Håller just nu på med sumpen och skummaren. Ska limma i skilje väggarna tänkte jag. 250 watts Metallhalogenen sitter uppe, satte en regel i taket för att kunna flytta lampan den dagen då jag skaffar mig en till likadan lampa. Ska lägga till nattbelysning (som ska släckas sist så det inte blir från fullt ljus till ingenting på en ½ sec... Någon som har tips om hur man kan göra detta?
  18. Ja, dom hade riktigt mysigt! Belysningen just nu är en 250w metallhalogen. Ska till "nattbelysning" till den och troligen en till 250w. Cirkulationen kommer att bestå av 1 Tunze 6060 men ska försöka få tag på en till. Skummaren håller jag på att bygga. Sen får vi se vad som kommer i min väg. =) Trevligt att du har ett liknande. Har du någon tråd här åxå? Gillar alla trådar man kan läsa, inget kar är det andra likt.
  19. När jag höll på att tvätta ur akvariet efter att jag fått hem det, så blev barnen väldigt bad-sugna. Så det blev ett lite roligt inslag tycker jag. På bilden står dom i kö för att få hoppa i karet. =)
  20. Wow!! Vilket akvarium!! Nu förstår jag storleken på bänken. Föresten... hur gör ni för att få bilderna så som ni får dom? Var lägger ni upp bilderna?
×
×
  • Skapa Ny...