Jump to content

tiomm

Stödjande medlem
 • Posts

  317
 • Joined

 • Last visited

About tiomm

Profilinformation

 • First name
  Mikael
 • City
  Stockholm
 • Stödjande medlem t.o.m
  2021-11-01
 • Antal år inom saltvatten
  Sedan 2011
 • Akvarievolym
  300 liter

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tiomm's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

47

Reputation

 1. 24 liter Triton Other Method Ingen sump, ingen skummare
 2. Har kört båda. Gillade svart sand och det var inte så magnetiskt att det fastnade överallt eller störde. Korallerna syntes verkligen i kontrast mot sand och sten. Men ja, det blir mörkare. Hela karet framstår som mörkare pga sanden. Men det behöver inte vara dåligt. Red sea sanden var fin. Men jag hade problem med grumligt vatten länge så jag bytte mot ati sand istället. Då var vattnet klart igen på nån dag. Och ja, jag rengör alltid sanden noga innan den åker i karet. Det var bara något med red sea som inte funkade. Nu kör jag med ATI sand igen. Tredje karet med denna. Mycket nöjd. Kör med största storleken. Rör sig inte en millimeter oavsett hur starkt pumparna blåser.
 3. Tråkigt att höra! Exploderade rutan eller hann du tömma karet? Bara att bita ihop och komma igen. Nu har du ju möjlighet att ändra på det som du inte varit nöjd med [emoji38]
 4. tiomm

  Strumpa?

  Det går bra. Tvätta noggrant i diskmedel och skölj flera gånger.
 5. Vad har du för andra koraller och hur beter de sig? Vattenbyten hur ofta? ICP-test?
 6. Är du nöjd med karet? Har ögnat det lite. Ser ju himla fint ut, och gillar att bänken är solid och rejäl.
 7. tiomm

  Ati sunpower

  Bäst färger får du om du håller en superstabil miljö för korallerna under lång tid. Har sett galna färger från både led och t5'or. Fördelen med t5 är spridningen av ljus och ett spektrum som funkar (och som du inte kan justera som med en led-lampa). Men båda funkar lika bra egentligen. Tycker nästan att led ger bättre färger. Åtminstone om man kollar i blåljus. Hitta en teknik och en färgkombo som bevisat fungerar (och som du gillar). Kör sedan på det månad ut och månad in, och håll stabila/bra vattenvärden så kommer färgerna komma med tiden.
 8. tiomm

  Ati sunpower

  Kolla ATI s hemsida. De har ett antal förslag på kombinationer beroende på armatur och färgtemperatur. I ditt fall hade jag nog kört med 4 blue plus, 2 actinic, 1 purple plus och en coral plus. Men det är som sagt upp till tycke och smak.
 9. Har för mig att lampan blir starkare när den placeras under vattenytan. Enligt tunze ökar watten då.
 10. Fundera på om du verkligen vill ha överrinningen i mitten. Min erfarenhet säger att det ser väldigt störande ut med en pelare i mitten av karet. Även om du vill kunna gå runt karet så är det snyggare med överrinningen mot en ruta eller i ett hörn.
 11. https://foretagsakvarium.se/product/preis-nano-frag-tank-200-89-liter/
 12. Företagsakvarium har ett fraggkar med låga mått på sin hemsida. Tror det är Preis som tillverkar dem. Det finns ju även 60-F från ADA om det är ett nano du är ute efter. De finns att beställa från Godhems Zoo.
 13. Det låter välplanerat. Det svåra är ju många gånger att hålla sig till sina planer. Men belysningen låter klok. Satsa på en AI Hydra eller eventuellt Prime 16hd om du har den långt upp och inga sps'er. Har hört att Radion 5G kan se lite matta ut i skenet och dessutom är ju AI billigare.
 14. Har du sett den här? De mäter bl.a spridningen på ljuset och rekommenderar placeringen av flera enheter. Dock G5 Blue, men det är nog ändå nyttig info.
 15. Snyggt! Vad har du för inställning på lampan?
×
×
 • Create New...