Jump to content

tiomm

Stödjande medlem
 • Posts

  358
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

tiomm last won the day on June 26

tiomm had the most liked content!

About tiomm

Profilinformation

 • First name
  Mikael
 • City
  Göteborg
 • Stödjande medlem t.o.m
  2023-02-11
 • Antal år inom saltvatten
  Sedan 2011
 • Akvarievolym
  200 liter
 • Ljusuppsättning
  Hybrid
 • Använder du skummare
  Ja
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Har du sump
  Ja
 • Kör du med sand på botten
  Ja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tiomm's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well

Recent Badges

55

Reputation

 1. Säljer ett Fluval Edge 23 liter som jag haft räkor och montipora i. Lampan är en Coral Box AS-80 och klarar utan problem att hålla stenkoraller nöjda i detta lilla kar. Uspen är att ovansidan av karet är täckt glas, vilket gör att man får perfekt syn även ovanifrån. Filter ingår och sitter snyggt gömt bakom karet. Torr levande sten och Aquaforest sand ingår om man vill. Finns i Vasastan, Göteborg Pris 800:-
 2. Jag startade nytt kar för 4 månader sedan. Lila kalkalger börjar synas ordentligt först nu. Ha inte panik. En intressant sak jag noterat är att stenarna som står i baksuget från mina två Vortech-pumpar är de som har mest tillväxt av kalkalger. Stenarna som står i strömmens väg har inte alls lika tydliga lila fläckar.
 3. Prova Coral Snow och CyanoClean från KZ. Jag har haft två två utbrott under mina 12 år i hobbyn, och båda två har åtgärdats med dessa produkter. Bara att manuellt blåsa/skrapa bort samt filtrera ut så mycket cyano som möjligt. Och sedan dosera enligt rekommendationerna från KZ. Max en vecka har det tagit för mig.
 4. Det var samma diskussion för 10 år sedan. Det finns ingen myndighet som kommer gå in på våra forum och börja jaga privatpersoner varken då eller nu. Dock kan jag säga att det redan då var butiker som sa att "jag borde veta vilka jag säljer koraller till", men som såklart inte gjorde detta. Idag har vi butiker som faktiskt ber om namn och adress vid varje köp. För att ha den dagen då det behövs.
 5. Har du sett att släppet blivit värre med tiden? Dokumentera helst med bilder,så du kan se hur det utvecklar sig. Jag själv hade inte varit så orolig för det jag ser - förutsatt att jag inte ser att det växer.
 6. Du har glömt skriva var det finns
 7. AI Prime 16hd med vajerupphängning säljes. Finns i centrala Göteborg. Kan skickas. 1600:- plus ev frakt Även byte mot schyssta SPS eller LPS'er är en möjlighet.
 8. tiomm

  Selcon?

  Det är väl bara vitlöksextrakt? Finns inga direkta belägg för att det ska funka, vetenskapligt. Aquaforest har dock nån vitlöksprodukt om man absolut vill prova.
 9. Hej! Har skrivit till dig på Facebook messenger om Hanna checkern. Mvh Mikael Norén
 10. Har startat tre kar med Microbe-lift Special Blend / Nite-Out II och ett kar med Red Sea Mature Kit. Med Microbe-lift får man spökmata så att ammoniak bildas. Tycker att det gått smidigt, men man får ju gå i några veckor utan fisk. Har dock provat att ha i koraller nästan omgående och det har gått bra. Red Sea Mature Kit har fördelen att du får ett exakt program med instruktioner. Det funkar också, men jag fick problem med bakterieblomningar av NoPox-en. Man får vara förbannat försiktig. Ska starta ett nytt kar igen nu, och kommer köra med Microbe-lift ännu en gång, och en viss del levande sten.
 11. tiomm

  Vatten?

  Om man är tillräckligt intresserad så blir man inte bortskrämd av sånt. Att göra sin research och grotta ner sig är både kul och viktigt. Vi får nya regler och lagar som stramar åt hobbyn varje år, och jag menar att de moraliska skyldigheter som vi har är större än inom många andra hobbys. Förstår din poäng angående Youtubevideorna, men efter att ha plöjt igenom hundratals timmar så får man större förståelse för att hobbyn är komplex, och det finns flera sätt att angripa dina funderingar och problem. Hellre det än att ställa en snabb fråga på ett forum och följa första bästa råd från den som svarar. Mycket information är nedärvd jargong som alla ger samma svar på - men få vet varför. Man måste lära sig att tänka själv och vara kritisk till allt man får höra. Nu menar jag inget illa mot trådskaparen, och hoppas att han bara känner sig mer motiverad att sätta sig in i hobbyn innan han skaffar sitt första kar.
 12. tiomm

  Vatten?

  Om du vänder dig till ett forum för att ställa en sådan basic fråga är du inte i närheten av redo för att skaffa ett kar, enligt mig. Ta tillfället i akt och läs på ordentligt. Läs alla trådar på detta forum, kolla alla videor på Youtube. Låt planeringsfasen ta ett år. Om du vill lyckas med ditt kar och stanna kvar i hobbyn länge är detta något av ett måste. Du kommer dessutom lära dig mer om vad du vill, vilket ger dig bättre förutsättningar att bli riktigt nöjd när du väl är igång.
 13. Det är ju nu det ska bli budgivning! Skämt åsido, sälj den till Sundsvall, han verkar angelägen. Trevlig kväll!
 14. Jag kör med Tapatalk. Bara att klicka på namnet och sedan finns det en knapp med "meddelande". Hon har inte svarat så, uppenbarligen gick det inte fram.
×
×
 • Create New...