Gå till innehåll

DanneD

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Min mandarin äter sked mosad artemia.. har bara haft den ett tag men är rund och fin.
  2. Jag grävde ner mina och dom lever och mår bra. Sen kommer dom själva "spänna fast sig" ordentligt, så tänk på vart du vill ha dom.
  3. Mata honom vid hålet så kommer han inte behöva ut och jaga. Min förra blev ganska tam och trevlig faktiskt.
  4. Då är det väl dax att gå emot er alla MEN jag håller med er om artemia. Min anemon får övermatningsrester av Formula One och Two plus lite artemia nån gång i månaden och den växer och mår hur bra som helst. Även under den perioden som jag medvetet hade för höga värden (fosfat och nitrat) för att föda upp Turcius sniglar i burken. Ursäkta stavningen på snigeln.
  5. Vilka värden har du tagit och hur såg dom ut?
  6. "Doris" är alldeles för vimsig för att efterlikna min dotter men tack för förslaget. Hmmm, squamipinnis är nog ett väldigt bra förslag. Jag hade en grupp 1+4 i mitt första saltkar för ca10-15år sen.
  7. Håller med Virse: Jag har också tänkt att gadda mina döttrar som fiskar. Det kommer bli art efter personlighet, har ett litet problem bara min yngsta är en riktig "spillevink" så har ni nått bra förslag så kom med det, är ni snälla.
  8. Då får jag bara vänta och se om några överlever... Idag var det dax igen. Mina koraller, fisk och räkor får helt klart mycket godis om det fortsätter så var 10e dag.
  9. Så om jag kom hem från jobbet och det var nästan vitt i burken så har mina 25st nyinköpta "legat på ordentligt" m.a.o. Jag hade medvetet stängt av skummaren igår kväll. Det var tur det, för satan i gatan va det skummar nu när jag satt igång den igen. Hur stor är chansen att jag får några att överleva? Hur ser rommen ut? Mjölken har jag ju sett nu.
  10. Min rörmask tappade sin plym 1a Maj och idag såg jag att den har fått ny plym. Plymen är ca 15-20mm lång just nu. Tappandet berodde på ett slarvigt vattenbyte med förstor salthalts skillnad. Dock var det nyttigt att det hände för nu fick jag se hur dom ser ut (själva masken) innanför röret. Nu med facit i hand så känns det som ett possitivt läromisstag.
  11. Coolt!! Från nykläckta till könsmogna på nån vecka.
  12. Det har nu gått ca 2,5månader sen det hände... har det växt ut nån ny plym?
  13. Intressant att dom är så selektiva i maten. När beståndet är kraftigt nog att säljas så har du nog inga problem att bli av med dom.
  14. Om jag inte missminner mig så innehåller skalet kitin (eller hur det nu stavas) som dom själva äter upp för att bygga upp det nya skalet med.
  15. 35år ung ett tag till MEN för att jämnställdheten ska utveckklas även inom saltkretsar så lär jag upp mina döttrar 6 och 8år att bli saltisar.
  16. LINO: Hur gick det med beställningen från Tyskland?? Vad kosta frakten, Kvalitét etc.?? Var det en bra affär??
  17. Prova med att "svälta" burken i 3dagar så bör dom börja äta på glasrosorna.
×
×
  • Skapa Ny...