Gå till innehåll

frno

Medlem
  • Antal inlägg

    61
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Ser att du har två väldigt stora fina Euphyllior. Nu kanske det beror på kameran men de kommer bli väldigt gröna å fina om du byter ut orginalrören mot ett blå/vitt eller blå/blå.
  2. Har en Maxijet100 till mitt 130 tillsammans med en Tunze 6250 (?). Har även Tunze 9002 skummaren med InTank lösninen å allt detta ger bra tryck i genomströmningen och det mycket tyst!
  3. Det är inga problem att blanda olika räkor så?
  4. Jag kör ett helblått å ett blå/vitt till mitt RSM 130 å det blir skönt ljus.
  5. Köpte för ett tag sen en i stort sett oanvänd Tunze 9002 här på forumet för ett bra pris. Jag var lite frågande till varför personen sålde den och om den funkade, vilket han bedyrade att den gjorde. Men det skulle visa sig att den omöljigt någon gång hade funkat... Jag som alla andra får rådet att skummaren behöver köras in ett par dagar. Efter en vecka utan någon effekt börjat jag att plocka isär den och upptäcker då att den får effekt om jag blåser i luftslangen medan pumpen är under vattnet, då funkar den som den ska, men jag lyckas inte få denna effekt när den är ihopmonterad. Jag tar med den till Triton och de vet direkt vad det är. Problemet är att själva röret som ska spruta upp vattnet i skummarkoppen (och där luftslangen är inkopplad) på vissa moddeller inte är ordentligt svarvade invändigt (eller felgjutna). Ni ser nedan den första bilden på vilken del jag menar. Om man tittade in i röret, som i den andra bilden, så kunde man mycket riktigt se i mitt rör att änden inte var helt cirkulär utan det hade missats någon grad av plasten (på denna bild är felet åtgärdat). Lösningen är att ta en liten fil eller kniv och ta bort dessa grader så änden blir helt cirkulär, så är problemet fixat! Dessa grader gör förmodligen så att det blir lite turbulens i vattenflödet och därför kommer inte skumeffekten igång. Men som sagt, börja med att köra in den några dagar först för detta problem är nog ganska ovanligt. Tack Triton!
  6. Jag klarar mig fint utan osmolator och fyller på vatten sporadiskt någon gång i veckan. Det problem du beskriver är att avrinningsboxen eller gallret är för högt ställt.
  7. Ja, räkor är väl det enda man ska vara riktigt noggrann med att koppa in.
  8. Du har satt den rätt, sedan kan du modda den eller köpa InTank för att få ner det bakre locket. Skummaren kan behöva några dagar för köras in och i början låter den lite extra mycket.
  9. Exakt det där var jag med om med en exakt likadan vit eremit. Den hade större skal att välja på men gick runt i en vecka utan skal tills den til slut dog
  10. Är också grymt nyfiken på en helbild då jag funderar på att coppa din led-lösning
  11. Hmm, blir grymt sugen på den lösningen du gjort Scooby, men är rädd att det är lite för avancerat för mig som är nybliven farsa med två skrumejslar och tummen mitt i hand Hur lång tid tog det för dig och var det pilligt (skulle din mamma klara av det)?
  12. Är det denna du menar Scooby http://www.aquastyleonline.com/products/36--LEDs--DIY-Dimmable-Kit.html
  13. Nej original, men däremot är den tagen med appen Camera+ där jag använt ett av filtrena där.
  14. Gick inte så bra att ladda upp bilden med paddan...
  15. Ville bara dela med mig av denna bild på min sköna Pom-Pom krabba. Bilden är tagen på natten utan belysning med iPhone 4s
  16. Väcker liv i denna tråd igen. Jag har denna på väg till mig med Posten: http://www.clasohlson.com/se/LED-list-RGB/Pr364217000 Gillade att man kan ställa in färgen själv å då hitta en bra färgåtergivning som passar till natten men kanske även till dagen. Vet inte vad det är för effekt på dem så det ska bli intressant att se hur djupt ljuset går i karet. Hur tänker ni med monteringen med tanke på saltvattnets förmåga att krypa in överallt? Jag tänkte prova att silikona alla anslutningarna och sedan sätta det direkt under locket (RSM 130).
  17. Jag har nu beställt mediabasketen med de filter de rekomenderar samt ny kopp till Tunzen. Hoppas och tror att det blir enkelt och bra.
  18. Nej, det är fortfarande bästa vänner, men min teori nu är lite åt det hållet. Jag får för mig att han mot framrutan ser en spegelbild av sig själv å då "utmaningssimmar" mot den i tron att det är en annan hanne. Kan det vara så kanske?
  19. Har ett Gobipar tillsammans med min pistolräka som trivs jättebra ihop och har börjat leka lite med varandra. Nu har dock den ena blivit lite konstig då den någon gång per dag hovrar 1 dec upp i akvariet för att sedan simma frenetiskt mot framrutan högt upp i akvariet. Vad kan detta vara?
  20. Bumpar denna tråd lite för att se om teorierna är densamma efter 6 år. Har samma problem då jag bytte 20% vatten i förrgår, igår var vattnet klart men nu är det helt mjölkigt. Är det ph balansen som Ingvar beskriver ovan, vilket kändes rimligt, eller finns det några nya rön?
  21. Min vita anemon med rosa toppar körde köttbullestilen i tre dagar tills den fäste sig längst in under en sten. Alltid roligt när man lagt 600 kr och den gömmer sig så Men nu börjar den så sakteliga att flytta sig fullt utslagen till lite synligare plats.
  22. Om jag tar bort skummarkoppen och tittar ner så är det inte en tillstymmelse till bubblor men du menar att det kan uppstå senare? Ska köra och testa längre tid då.
  23. Akvariet börjar verkligen ta form! Du ligger ungefär en månad före mig med samma rsm, så det är intressant att följa. Har dina clowner bosatt sig i din Euphillia ännu?
×
×
  • Skapa Ny...