Jump to content

Orchide

Medlem
 • Content Count

  172
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Orchide

 1. Symbiosen mellan clown och anemon är något jag tycker är väldigt fascinerande, har haft clowner och anemoner i tidigare kar som har gått ihop. Mitt senaste odlade par har varit totalt ointresserade av anemonen och har på sin höjd lämnat hörnet på akvariumet någon gång i månaden. Beslöt mig för att försöka träna in clownerna att gå i anemonen då odlade clowner med största sannolikhet inte förstår vad den är till för och att det är något bra. Första steget var att lägga ned anemonen och clownerna i en pastasil i plast, satte fast den uppe vid ytan i ett hörn. Efter det fick de gå tillsammans ca 1 vecka i silen. I början visade de noll intresse för anemomen men efter ett par dagar började jag se framsteg, gick man fram till karet så gömde sig clownerna i anemonen. Efter 1 vecka låg de konstant och gosade sig i anemonen. Släppte ut de i karet innan helgen och nu är de bästa polare, de lämnar knappt anemonen. De har börjat bli väldigt revirbenägna nu också och kör bort varenda fisk som försöker närma sig. Kan varmt rekommendera den här metoden om ni vill träna clowner att lära sig gå i anemon. / Jonas
 2. Orchide

  Utan skummare

  Har mest sps:er. Riktade streamers mot ytan och fick även låna polarens skummare tills reservdelarna kommer.
 3. Orchide

  Utan skummare

  Hej! Pumpen till min skummare brakade ihop precis. Tyvärr har man ju ingen backupskummare till hands heller. Hur länge klarar sig karet utan skummare? Har ca 350 liter. Klarar sig allt 1 vecka om man riktar streamers mot ytan och gör några vattenbyten? Med vänlig hälsning Jonas
 4. Sjukt länge sedan man postade nu... Startade om hela karet och valde bare bottom då jag blev less på all sand som flög runt och skiten som var svår att få bort. Grymt nöjd efter omstarten och har mycket lättare att hålla ner näringsnivåerna. Fortsätter med Zeovit men har börjat snegla lite på Aquaforest, får se hur det blir framöver.
 5. Orchide

  Pacific Sun

  Har kört min ett år nu och det har fungerat felfritt. Visst kan mjukvaran bråka ibland men händer sällan för mig. Så på det hela taget är jag nöjd med rampen.
 6. Hänger en del på Zeovitforumet och enligt gurun där så kan man få brända toppar och vävnadsdöd på sps:er vid för höga kaliumnivåer. Rekommenderad nivå i zeovitkar är ju runt 380-400. Vet inte om det har någon med zeovitmetoden och ULNS kar att göra men om ni låg på de nivåerna och hade välmående koraller verkar det ju konstigt att det inte blev någon påverkan. I mitt zeovitkar måste jag tillsätta ganska mycket kalium för att hålla nivån kring 400. Hur kan ni ha fått så höga nivåer av kalium om ni inte tillsätter någonting?
 7. Han jag köpte reaktorn av hade haft en dialog med Pohl på KZ. Men det är ju inget de vill gå ut med officiellt. De vill ju såklart sälja sin egen sten.
 8. Jag kör på de större KZ stenarna vilket inte fastnar i min zeomatic.Pluggade igen direkt när jag körde på de små stenarna och fick hela sumpen full av småsten. Tror inte det är någon direkt skillnad på stenarna, FM stenarna ska fungera lika bra för zeovit enligt KZ själva iaf. Du får inte lika mycket rörelse i en zeomatic av de större stenarna men det skall inte spela någon roll.
 9. De flesta webshopparna har det. Företagsakvarium för att ge ett exempel.
 10. Det är nog väldigt individuellt. Har haft flera där några går och noppar på polyperna medans andra bara ligger på en gren. De är kaxiga de små liven också. Kommer en kirurg för nära är det full attack.
 11. Jag körde med luftpump och syresten.
 12. Matning kan man ju göra precis innan man byter hink/vatten.
 13. Antar att du kör Bali programmet? Den kör lite skumma färger vid solnedgången... Men du kan ju alltid ställa in vad du vill ha själv och styra uppgång/nedgång etc.
 14. Snygg scape. Med lite fantasi ser vänstra högen nästan ut som en pudel
 15. Orchide

  Limma om kar

  Massor av bubblor i silikonet, kommer när det vattenfylls. Vet inte om man törs använda det. Vore jobbigt att få 450 liter på golvet.
 16. Orchide

  Limma om kar

  Ja, arbetskostnaden kanske överstiger priset för att köpa helt nytt glas istället.
 17. Orchide

  Limma om kar

  Hej! Är det någon som vet någon firma/glasmästare i Mälardalen som kan limma om ett kar? Har snackat med flera butiker i Stockholm men det verkar vara svårt även för dem att hitta personer/företag som gör detta. mvh Jonas
 18. Risken finns ju i sådana fall att det blir mycket påhopp och tjafs i trådar vilket jag inte tror gynnar aktiviteten här på forumet. Man vill läsa intressanta inlägg och inte en massa irrelevant ordbajsande.
 19. Har inte heller några som helst problem att köra mot min lampa i windows 10. Kör inte ens en dongle utan direkt från surfacen, kan sitta instängd i ett rum 15 meter från lampan och ändå få kontakt.
 20. Stylophora växer och mår bra. 2 av 3 montipora mår bra och växer på men en flakväxande grön börjar se ganska dassig ut. Acropororna står mest still i växten, väldigt dålig PE för tillfället. Några har brända toppar och visar tillstymmelse till STN medans andra verkar helt opåverkade.
 21. Sitter lite i samma båt som dig. Vi körde igång ungefär samtidigt med zeo. Har haft stora problem med acroporor i mitt kar. Vävnadsdöd, brända toppar, färglösa och bleka koraller. Har till och med förlorat några stycken. Har haft väldigt svårt att få tag på kaliumtest och misstänkte att det låg alldeles för lågt. Fick tag i ett test och har nu justerat upp till rätt nivå. Får se nu om det gör någon skillnad om jag får en stabil nivå på kaliumet. Annars vet jag inte heller vad det kan bero på då övriga parametrar är bra enligt zeovits rekommendation. Provat flera av deras produkter men jag tycker väl att det gör varje till eller från. Drog också ned på kolet och minskade flödet genom reaktorn. Får se om det gör någon skillnad, annars blir det nog ett triton test även för mig för att fortsätta felsökningen.
 22. Har faktiskt aldrig matat en enda gång. I gamla karet förökade de sig som ogräs, får se nu hur det går när de åkt ner i mitt zeovitkar.
 23. Du kan aldrig få din apex att automatiskt justera din dosering. Fördelen är ju att du kan kontrollera/övervaka din dosering i din apex vilket inte går med en vanlig doserpump. Nackdelen är ju att den är ganska dyr...
 24. Ricordea Florida & Yuma. Jag måste nog skaffa mig några till...
 25. Orchide

  Cyanoclean mm

  Ta det lugnt med A-Balance bara. Har läst om att folk fick problem med det. Jag började med halva mängden och doserade därefter rekommenderade dosen varje dag tillsammans med Cyano Clean. Den lilla tillstymmelse till cyano som jag hade försvann direkt.
×
×
 • Create New...