Jump to content

Rameau

Stödjande medlem
 • Content Count

  1,075
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Everything posted by Rameau

 1. Karet har varit i dvala i 1 1/2 år men ser oförskämt bra ut, senaste loggade testerna innan de jag gjorde i förra veckan var i juni 2018!! Kör bara på med core 7 other methods, med ett vattenbyte om 10% per kvartal. Skickade även in ett triton-lab test nu för att se övriga värden.
 2. Jag sågade de så tight att jag kunde pressa/tvinga in de mot de limmade glasbafflarna.
 3. Jag lyckades med en liknande fälla men jag lät den va i en vecka och matade i den kontinuerligt, det är alltid den fisken man vill fånga som går i sist ^^
 4. Snygg! Vad heter de och vad är deras huvudsakliga föda?
 5. Så nu har även jag gått över till Triton Core7 other methods, då tillgången på ATI essentiels i Sthlm var väldigt begränsad..Det är ju lite utbudet som styr, jag var alltså nöjd med ATI men byter till det som finns på hyllan i bukier i närheten, jag vill alltså inte vara beroende av Postnord. Så nu väntar en vecka av konstant mätande för att trimma in doseringen
 6. På ca 6 månader har den växt från 1,5cm till ca 6-7 cm, så din uppskattning om 2 år var ganska bra? https://flic.kr/p/2e1e8Ph
 7. skulle säga att de är tysta, men ett tips är att inte snåla och köpa större än du behöver. kör du de på max med mycket start och stop så låter de en del. De skiljer inte i storlek fysiskt, bara flödet och prislappen som är större. Lite krångliga att installera men grymt bra app när man får det att funka ,förutsatt att man köper styrenheten men ja jag skulle rekommendera dessa eller vad säger du @kaptenen?
 8. Jag kör även jag med styrbara Rossmount som tuffar på bra sen 14 mån, men jag har även en Jebao Rw-4 som kört pulse mode sedan 2014, aldrig haft problem med den.
 9. Tyvärr inte, dog mystiskt, hitta ingen orsak och det gick väldigt snabbt från att jag såg att den inte mådde bra tills att den var uppäten av invånarna tog det mindre än 24h bestämmde mig för att inte köpa någon ny..
 10. det går ju att ställa mängden mat på deras fodermaskin?
 11. Nu har jag beställd detta och ska gå över till det från deras vanliga Ati Essentials
 12. Ja precis, tänkte om de får varierad kost?
 13. är det den styrbara? min styrbara är lite glapp i kontrollern.
 14. såg att den dök upp på en webbshop när jag skulle beställa ny, jag kör med ati essentials och den funkar hur bra som helst men den är ganska svag så går åt en del i mitt 300 liters så inget för de större akvarierna skulle jag säga. Antar att PRO bara innebär att man slipper en behållare och mer spårämnen och inte att den är starkare?
 15. Vet tyvärr inte, så här såg den ut när den var ny, tyvärr bara en pytteliten knopp som klara sig när jag fick RTN utan klargjord anledning, nu växer den sakta men säkert har för mig att den är från en av Aqua Stockholms Aus. sändningar. Den hade inte lika tydliga gula toppar när jag köpte den.
 16. Det mesta färgar ut bra men cyano hägrar fritt i sanden, börjat ”tvätta” sanden vid vattenbyten. Mycket detrius som ackumulerats.. jag har även minskat något på matningen.
 17. Har den blå ring, förmodligen en c.binotatus eller gul ring c.truncatus
 18. snyggt! hur har det gått med gobyn?
 19. De lever har okej färg men växer inte, övriga SPS växer i normal takt skulle jag säga. nej oftast inte men ibland stänger jag av pumparna för att det ska bli lättare för de att fånga maten. har smidig app-styrning av pumparna vilket gör det behändigt.
 20. Det som är skönt med enkla lps’er, kör bara balling och matar friskt med stor variation på foder. Ofta upp mot tre olika typer av mat per dag. Bland annat gonoipower, red sea reef energy, fauna marins lps pellets, reef blizzards S, och frysmat i olika variation
 21. En liten film på främst lps’er som gillar läget Jag har nu fått blanda ny balling, har gått åt mycket snabbare än med fauna marin som jag hade innan, ati essentials räckte i ca 45 dagar, det är väl okej frekvens att blanda balling men skulle gärna vänta lite längre mellan gångerna.
 22. Kul med nya lampor! Det som funkade för mig när mina knappar inte ville öppna sig var att jag borstade lätt med en tandborsta på dem och sen stödmatade jag med Red Sea Reef energy a+b
 23. Hej! jag tycker inte de tips du fått om mer sten och en alg reaktor inte riktigt är rätt väg. Fulalger är ganska normalt i uppstart och det finns oftast ingen quick fix.. Jag skulle sänka belysningen och stegvis öka, möjligen tillsätta nå bakterier på burk typ,Microbe-Lift - Special blend. Om du vill kan du köpa några lättare mjukkoraller / LPS, låt karet puttra i några/någon månad. 2-5 i nitrat är absolut inte för lågt, däremot är nollat fosfat inte bra med det är jag tveksam till att du har. Hur ser dina matningsrutiner ut? Är tanken att köra utan sand? Vad är tanken kring UV-c har du nya fiskar?
 24. ja, jag har också pepparminträkor och glasrosor förekommer ändå. Sen får du väl fråga dig, är det något du vill ha kvar? i så fall behåll de, annars finns det beskrivet hur man gör sig av med dem
×