Jump to content

Doffe

Medlem
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Doffe

 1. Mitt 75-liters "low-tech", ca 2 år och 10 mån sedan starten.
 2. Mitt 75-liters, ett år efter uppstart.
 3. Hittade den är rackaren i sanden idag. Ser ut som en tusenfoting nästan, skulle uppskatta längden till en knapp decimeter. Den känns rätt så läskig... Är det någon som vet vad kan det vara? Ett nytto- eller skadedjur?
 4. Jag har Juwels skummare till mitt Lido 200 utan sump. Tycker att den på det hela taget fungerar fint och suger ut bra med skit ur akvariet. Ibland kan jag önska att den vore lite mer tystlåten, men jag är samtidigt osäker på hur ljudnivån är i jämförelse med andra modeller.
 5. Brukar de även käka makroalger, eller får dessa vara i fred?
 6. Gammal tråd att ta upp, men blev du nöjd med 120w Razor till ditt Lido 200 ? Går i samma funderingar nämligen.
 7. Jag kör ett Lido 200 utan sump och jag har behållit filterkammaren. Har en bit filtervadd högst upp som samlar upp större partiklar, vilken jag byter ut varje vecka. Därunder har jag ett av Juwels kolfilter. Slutligen har jag biobollar längst ner. Detta har funkat bra tycker jag. Därutöver har jag nytta av filterkammaren som ett stöd för den högre delen av scapen.
 8. Doffe

  Dino

  Är Algenex samma preparat som PhycoEx? Det verkar så när man söker i Mrutzeks webbshop. http://www.shop-meeresaquaristik.de/Therapy-and-problem-solver/Algae-and-Cyano-Control/Algaecontrol/aqua-biotica-phycoEx-500-mL::3113.html
 9. Stort tack för utförlig information! Hur stora delvattenbyten gjorde du under "behandlingsperioden"?
 10. Jag har på sistone lagt märke till en "beläggning" som bildas i sanden eller på LS i anslutning till mina mjuka koraller. Det ser precis ut rostbeläggning i färgen. "Beläggningen" uppträder i princip ingen annanstans i akvariet. Vad kan det vara för något? Är det någon slags alg? Lite kassa mobilbilder, men tror det ska framgå vad jag menar.
 11. Som lite uppföljning kan meddelas att nu 4 veckor senare så är invasionen över. Av "krypen" syns inte längre ett spår
 12. Ja nu när jag googlar lite på hydroider så ser det onekligen så ut... Får ligga lite lågt och avvakta, förhoppningsvis försvinner de av sig själva.
 13. Dessa små kryp har börjat dyka upp på glaset och filterfacket i ganska stort antal senaste veckan... Vad kan det vara?? De är mycket små, kanske 2 mm i diameter som mest. Akvariet har varit igång ca en månad. Behöver jag vara bekymrad...?
 14. Aj fan, nej nåt slagfält vill jag inte veta av där hemma.... Synd, de är grymt stiliga fiskar. Men då är det Ocellarisen som gäller, om man vill ha en hyfsat fredlig clownfisk?
 15. Då så, efter mycket värdefull läsning på forumet är det dags för mitt första inlägg! Mitt akvarium har varit igång i 14 dagar nu och än så länge flyter det på enligt plan. Om ett litet tag bör det alltså vara dags att skaffa mina första fiskar. Akvariet är på 200 L och jag har än så länge tänkt mig följande besättning: 3-4 Chromis viridis 2 ocellaris-clowner (alt. 1 eller möjligen 2 clarkii-clowner, lite fundersam till storleken där?) 1 Chrysiptera hemicyanea 1 Eldräka Härdiga sorter till att börja med alltså Längre fram hoppas jag kunna fylla på med en eller ett par andra fiskar, men där är
×
×
 • Create New...