Jump to content

Mr_cheezy

Medlem
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Mr_cheezy last won the day on January 13

Mr_cheezy had the most liked content!

Community Reputation

13 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Robin
 • City
  G
 • Använder du skummare
  Ja
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Har du sump
  Ja
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Nej
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lånat ut lite koraller till grabben tills han köpt lite egna.
 2. Hej Jag heter O och är 6år gammal. Jag fick ett 25L nano med tillbehör av min pappa (som skriver detta) och mamma i julklapp efter att pratat om att ha ett litet akvarium precis som pappa i ett helt år. Akvarium: 25L helglas Belysning: Kessil a80 Cirkulation: Sicce Voyager Nano 1000 Pappa kommer hjälpa mig lite med vattenbyten m.m men jag kommer ta hand om djuren.
 3. Så hu har vi koll på dokumentationen, spara kvitto på inköp. Skall du sälja fragg eller hela korallerna skriv ut dokumentet härstamningsintyg och fyll i tar max 20 sekunder Nu kvarstår bara den svårare delen: hur mycket vi får sälja innan det räkna som verksamhet och tillstånd krävs.
 4. Ifrån länsstyrelsens sida på när man behöver ansöka om tillstånd enligt artskyddsförordningen: Yrkesmässigt innebär att din verksamhet har en viss omfattning och varaktighet. Verksamheten har dessutom ett vinstsyfte och är av självständig karaktär. Förvärvssyfte innebär att en verksamhet ger någon form av ekonomiskt utbyte, det vill säga att verksamheten har ett vinstsyfte.
 5. Men vart går gränsen för verksamhet? Det är detta som verkar göra det krångligt för oss Om det bara är vid 20 koraller som denna tråden handlar om så stämmer ju inte att gränsen för verksamhet går vid vinstsyfte iallafall då det är betydligt dyrare att driva karet Så då borde deras gräns vara omfattning och varaktighet. Men hur skall man veta om man överstiger denna.
 6. Så för att underlätta för alla som vill sälja sps fraggar och då på ett lagligtvis, vad behövs? Även fast det bara är ett litet fraggkar. - Ursprungs dokumentation - Tillstång enligt artskyddsförordningen Något mer? Eller mindre?
 7. Så för att ha ett hobby fraggkar hemma och sälja lite sps fraggar (över 20st) behöver man? Tillstånd - ifrån länstyrelsen Ursprungs dokumentation -CITES intyg alt kvitto ifrån inköp Något mer?
 8. Går tyvärr inte läsa artiklen utan att vara betalande.
 9. Efter att no3 varit uppe på 1 en kort period är det nu noll enligt salifert igen. Ökat fiskbeståndet till 7 fiskar och matar vad jag tycker ganska mycket per dag. 1 kub fryst 2-5 ggr med pellets Clownerna ser ut som tjocka bulldogs. Ska jag köra på med mera mat? Några spser är lite ”bleka”
 10. Mr_cheezy

  Knappar

  Jo vet att de är bland de vanligast koraller vi har i akvarium. Har själv haft olika knappar i flera år, även de riktigt otrevliga innan vi i hobbyn började prata om hur pass giftiga de är. Så vet att risken är liten om man inte gör något dumt och får gifter luftburet. Men vill ändå vara säker på min grabbs akvarium, då det står i hans rum och det är lätt att de glömmer sig och kanske stoppar ner något finger utan att sedan tvätta sig Så ”designer” zoanthus är relativt säkra?
 11. Mr_cheezy

  Knappar

  Hej, Grabben fick ett nano kar i julklapp. Han sa att han gärna ville ha knappar men jag sa nej ( pga risken med giftiga ) Har varit borta ifrån hobbyn i flera år då tänkte bara kolla här, är alla big NO No eller finns det dom som är helt säkra att ha? Ska man övertala honom att hålla sig till riccordea florida och lps?
 12. Vad är det för stor ruta emot väggen? Skall det bli stort kar?
×
×
 • Create New...