Gå till innehåll

Drake

Stödjande medlem
  • Antal inlägg

    51
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    2

All aktivitet

  1. Kan printas i valfri färg och även modifieras för andra tester än de på bilderna. Pris 450:- plus frakt.
  2. Doserpump Jebao 3.4 Wifi säljes. Endast använd 4 månader. 900:- Finns i Stockholm men kan skickas
  3. Det undrar jag också. Har alltid legat lågt på mina tester.
  4. Fortfarande ingen som knäckt gåtan med koncentrationen av Cobolt i Tritons sortiment?
  5. Någon i Stockholmsområdet som har en harlekinräka till salu?
  6. Jag skulle verkligen behöva en hare eftersom jag fått en extrem algblomning. Var bor du?
  7. Ett tips annars är att det finns modeller av muttrar till nästan alla profiler och dimensioner på Thingiverse att ladda ner. Så har man eller känner någon med en 3d-skrivare går det fort att fixa dem.
  8. Hej, den köper jag gärna. Skickar pm
  9. Jag höjde nyligen värdena ordentligt och börjar se mer tillväxt. Inget tecken på att det är för mycket ljus ännu förutom att en del oönskade alger börjat dyka upp igen. Mätte idag och ligger på 150-200 PAR på botten, 300-400 ett par decimeter över botten och ca 500 30-40 cm upp. Akvariet är 55 cm djupt och strax under ytan har jag ca 1000 ppfd. Alla värden tagna med alla streamers på. Vitt, Royal och Blått 90%, Grönt och rött 40%, UV 50% när det peakar under ett par timmar. 10% lägre på det blåa och vita under övrig tid.
  10. Det är en Akvastabil.
  11. Hur låter Noopsyches lilla variant? Ljudet är väl egentligen det enda att klaga på vad det gäller deras större lampa, allt annat tycker jag funkar kanon, speciellt sedan Beananimal kom ut med sin "app" för att justera värdena. Skruvade faktiskt isär en lampa igår för att se om det skulle gå att byta fläkt i den. Tanken var ett rita och printa ett nytt lock med två hål för ett par nedtrimmade 60 mm Noctua-fläktar vilket jag tror hade varit en optimal lösning men inser att mina ritkunskaper inte är bra nog för att få med alla fästen och detaljer i locket. De alternativ jag har nu förutom att låta den vara som det är är att antingen borra två hål i locket och printa någon typ av fästen för två fläktar eller att använda befintligt hål och bygga dit en adapter där för en 60mm fläkt. Tror iofs att det senare alternativet hade funkat och blivit i princip knäpptyst med rätt fläkt men är bra lockad att ta fram hålborren. Allt blir ju så mycket bättre i stereo!
  12. Ph, ammoniak, temp, färgtemp, lux och par, men jag har bara använt den som PAR-mätare. För att mäta ph och ammoniak måste man köpa till testplattor som ska bytas varje månad.
  13. Seneye reef och Asus dator säljes. printad hållare medföljer. Nyligen uppgraderad av Seneye så att den visar rätt värden. Finns i Stockholm men kan skickas 1000:-
  14. Byta koraller kan jag inte ännu, men vill gärna köpa några om det är ok. Gissar att din färdväg passerar här utanför.
  15. Det finns ett litet avlångt lock som ska monteras nere vid pumpen för att ställa om den. Eller om det är originalmonterat och ska tas bort, minns inte. Men det finns instruktioner i manualen.
  16. Annars kan man ju köra den som en kontaktskummare också, då ger den inga bubblor alls. Men visst, som motströmmare är den kanske effektivare?
  17. Nu har jag testat med din profil och får något högre värde (10-15%) på botten och konstigt nog lite lägre än vad du fick 30 cm ner. Oavsett så verkar ju våra mätare ha rätt firmware, annars skulle det ha varit större skillnad. Även med fullgas var värdena snarlika på botten men något lägre högre upp. Direkt under vattenytan hade jag då så mycket som 1200 ppfd men då hänger mina lampor 3-4 cm närmare vattenytan. Kommer att köra din eller liknande profil men drat på 20-25% mer över hela registret. Testade Noopsyches SPS-profil någon vecka och mina montiporor satte äntligen fart men eftersom jag har mest mjukisar och lps än så länge tyckte jag det blev lite för starkt. får väl försöka sätta sps:erna så högt som möjligt.
  18. Kan du kolla vilken firmware du har? Det vore väldigt intressant att veta.
  19. Enligt uppgifter på r2r (tror jag det var) så är det främst 4.0.4 som har problem. Jag mailade supporten och sa att jag hade för höga värden och då erbjöd dom sig direkt att uppgradera den. Men vad vad vet har Seneye aldrig gått ut officiellt och erkänt att den versionen av fw är felaktig. Går inte att ladda ner 4.0.8 utan supporten måste göra den uppgraderingen. Sett den här förresten? https://beananimal.com/tools/noo-psyche-k7-profile-generator/
  20. Kul att du är nöjd och att lamporna funkar bra, mina tuffar också på och jag är helnöjd än så länge, det enda som stör lite är att jag tycker dom låter väl mycket. Funderar på att öppna en och se om det går att montera en tystare fläkt. Jag fick också väldigt jämna mätningar över nästan hela botten. Ska testa lägga in dina värden och jämföra med min Seneye. Fick den nyss uppdaterad till V. 4.0.8 så nu ska den visa hyfsat rätt hoppas jag. V. 4.0.4 ger tydligen 1,9 gånger för höga mätvärden. Vad har du lampan på för höjd över vattenytan och hur djupt är akvariet?
  21. Nej, det är ingen Euphyllia.
×
×
  • Skapa Ny...