Gå till innehåll

Brummande MH-armatur


papi

Rekommenderade inlägg

Min nya Sun Light 150 MH aramtur har den trista egenskapen att brumma till och från. Mest då den tänds upp men även i varmt läge dock inte lika högt. Får känslan av att ljudet kommer från själva lampan som jag testat att byta men utan resultat. Lampans infästning är lite speciell med diverse fjädrar och ställskruvar. Några idéer?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack, det skall jag testa.

Sälva lamphuset är ledat så att beylsningen kan riktas, det kanske är förklaringen till konstruktionen men själva ljudet är mer "elektriskt" som i en transformatorstation/ställverk ungefär.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det är hela konstruktionen i sig med en magnetisk ballast där 50Hz från vår elförsörjning står för (o)ljudet. Enda sättet att komma runt detta är att antingen försöka isolera med polyuretanskum eller annat, vilket dock inte är att rekommendera pga av värmeutvecklingens skull... Annars är det bara byte till elektroniskt drivdon som gäller är jag rädd.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det hjälpte inte att vända kontakten men jag har konstaterat att det är själva kapslingen där lampan sitter som vibrerar/brummar (förmodligen då pga ballasten i 50 hz). Skall testa att dra åt alla skruvar där om får vi se om det gör skilland.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 5 veckor senare...

Hm låter som liknande problem jag har med min, jag har skruvat isär grejjorna, och det låter som att, som du skriver att det är själva lampan som surrar, men mest verkar ljudet komma från startern, den surrar när den tänder lamporna. men sedan blir den aldrig helt tyst. Jag skall byta den i morgon, köpa en ny och sätta dit och hoppas problemet försvinner :-/

/Mattias

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...