Gå till innehåll

Vilket salt rekommenderar ni, och varför?


mikaelglad

Rekommenderade inlägg

  • Svar 79
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Den som frågar är dum för stunden,

men den som aldrig frågar är dum för livet.

Lasse vågade att frågade ;-)

Vi andra surfar på vågen .......

Lasse, jag drar en lättnadens suck! Trodde det var jag som var helt bakom flötet som inte fattade.
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Den här tabellen för balanserade värden publicerade du i inlägg 53

kh 6, ca 402.

kh 7, ca 410

kh 8, ca 417

kh 9, ca 420

Vad jag kan se så är det inte 7,1 (20/2,8) ppm skillnad per KH överlag som du påstår utgör ett balanserat värde. Det är 8, 7 respektive 3 mellan varje KH i din tabell - långtifrån en linjär ekvation.

Vad som dock är sant är att om 20 ppm Kalcium fälls fullständigt till kalciumkarbonat så sjunker KH med 2,8 (eller en milliekvalent).

Förklara också vad som menas med balanserade värden - jag fattar inte det riktigt

Sluta dessutom med att skrika i dina inlägg

MVH Lasse

1 milliekvivalent=20ppm calcium

1 milleq=2.8 dkh

Oh my good!!..ni är oslagbara!

läser ni mina inlägg med normal o sund kritisism (vilketjag vet att ni inte gör) ser ni att jag inledningsvis skriver jag detta för tusan...därefter måtte jag i nåt inlägg ha skrivit fel o skrivit dkh när jag menade millieq. Varför inte klippa in de inlägg där jag skriver exakt rätt! Hur förklarar ni de? tror ni jag skrev rätt av bara turen!? varenda människa som läser mitt första huvudinlägg som är helt korrekt fattar att jag sen i nåt enstaka inlägg förväxlade dkh o milliekvivalen!..de begriper ni också, så sluta med er patetiska häxjakt, o se till mitt budskap istället.

/J

Lasse o christer t som inte fatta vad balanseae värden är: det är när de tillförs i en tillsatslösning så många calciumjoner o karbonatjoner att om alla dessa skulle bilda cac03, skull ede inte blir något överskott av någon av dessa joner. Hur svårt kan de va.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag som inte läser alla dessa långa inlägg då det har noll betydelse för hur jag sköter mitt akvarium, kan så här lite på distans inte förstå hur ni ORKAR att hålla på fram och tillbaks med vem som har rätt eller fel, om man skriver det ena eller det andra. Varför inte bara svara på trådskaparens fråga och låta denne skapa sig en egen uppfattning efter tycken och rekommendationer?

Kärnfrågan har försvunnit och det förvånar mig inte om det leder till att tråden låses till slut då alla dessa påhopp och uttalanden från arga människor inte leder till något kontruktivt utan bara en massa struntsnack.

Jonas: Om du skriver fel i ett inlägg så kan du vara säker på att någon kommer läsa det och fråga sig hur det kommer sig att du kommit fram till den slutsatsen.

Ni sitter i samma sandlåda allesamman. Gräv inte för djupt bara, ni ska komma upp igen också.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Efter att ha överlagt med moderatorkretsen så låser vi nu denna tråden.

Jag ber alla inblandade att läsa Reglerna igen och speciellt den avdelning som heter

3 Vett & Ettikett

Tänk igenom det som sagts hittills och fundera på vad ni vill med forumet. Vi är här för er allas skull, men går det överstyr så får vi ta i med hårdhandskarna, vilket vi hellre ser att vi slipper göra. Ett gladare forum ger en gladare vardag. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Guest
Detta ämne är stängt för fler inlägg

×
×
  • Skapa Ny...