Gå till innehåll

Marcus.S 53 liters saltkar


saltmarcus

Rekommenderade inlägg

  • Svar 73
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

jei gen .nu har jag hällt i akvariesalt i akvariet. tänkte jag skulle göra det och få igång systemet igen. men när jag skulle mäta salthaten stod visaren på 0 fast jag mycket väl vet att salthalten var mycket högre. jag har en coralife saltmätare.ska man hålla den snett eller vad är det för fel på den?

snabba svar uppskattas.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har pumpen stått på hela tiden i hinken med stenen sen du la ner den där? Isf är det nog ingen fara. Kan du få tag på en till ny sten så är det ännu bättre. Lägg den tillsammans med de andra stenarna så ska det nog funka :)

Angående saltmätaren så vet jag inte vilken typ du har. Men det låter inte som den funkar. Kan du ta en bild på hur den ser ut eller ge en länk till en bild på en likadan? Då kanske någon som har en likadan svara på hur du ska mäta.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

4y2RwP8DcQ+d6rT9ATiAAAAAElFTkSuQmCC

Om visaren rör sig fritt och utan motstånd så låter det som om "flötet" på armen har gett upp.

En ny instant ocean mätare ska man enligt instruktionerna låta ligga i saltvatten i 24 timmar innan man ska mäta första gången. Det kanske du kan testa med din också ifall det är så att den har torkat upp eller något liknande.

Att reparera på något annat sätt går nog inte utan då är det en ny mätare som gäller tror jag.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

det är inte ens säkert att jag får ha akvarium... min eremit dödade min clown(den hade rivmärken kvällen innan den dog) och då sa pappa att jag var ansvarslös och fick starta upp nån annan gång. men nu ska han diskutera med morsan.... men när jag fick mätaren hade jag den i i vattnet i 24 timmar men den kanske har torkat ihop under den tiden??

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Synd att du bor så långt borta, annars hade jag gärna hjälpt dig igång. Och snackat lite med dina päron. ;)

Lägg ut en annons här på köpes, och se ifall någon vill skänka en saltmätare till dig som redan har uppgraderat från en sorts mätare till t.ex. en refraktometer.

Du kan ju kanske få dina föräldrar att stå för fraktkostnaderna ifall du kan få själva saltmätaren gratis? Det har ju hänt förut att folk här har skänkt saker de inte använder till fattiga nybörjare.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kommer själv ihåg när jag var i din ålder och började med akvarium, det var förvisso sötvatten på den tiden men problemen var ungefär dom samma, övertala föräldrarna att man skulle sköta om det hela på ett bra sätt, spara gneta och tigga ihop pengar så man kunde köpa utrustning och fiskar osv. Men himla vad kul det var när man väl kom igång och hade sitt lilla akvarium på rummet!

Då nästan 20 år sen, hade man ju inte tillgång till forum för att söka information, utan det var till att springa till biblioteket och låna akvarieböcker för att läsa på, det fungerade ju det med men det är ju en stor fördel att man kan fråga så många andra om snabba råd numera så man slipper göra många dyra och tråkiga misstag själv.

Med tiden lyckades jag till och med få farsan såpass intresserad att jag kunde bygga ett 400liters malawiakvarium på övervåningen, det krävdes dock rätt mycket övertygande om att golvet skulle hålla och att akvariet inte skulle läcka osv, (var ju en himla tur att det inte gjorde det också).

Hoppas att du kan få din familj intresserad, eller åtminstone övertala dom om att få starta igång igen. Lycka till med allt!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...