Gå till innehåll

Gulfjärilsfisk dör på 3½ dag!


Coralkiller

Rekommenderade inlägg

Köpte en gul fjärils fisk i torsdags! idag dog han utan förvarning

har varit pigg o allert sen jag vande in den, simma runt idag med men 10 min senare,låg den stendöd på botten! inga märken som tyder på att den blivigt attakerad! nån som har varit med om nått liknande?? känns som att jag lika gärna kunde tryckt upp dom där 280kr där solen inte lyser!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

gobie´s vet jag med erfarenhet att dom gärna gömmer sig första tiden i akvariet! min var borta i 2 veckor innan den kom fram igen! så håll ut den dycker säkert upp!

om du inte har otur!

Samma för mig igår köptes en liten gobbie och nu är den som bortblåst finner den inte utan tror den kilat vidare.. om den nu inte ligger och trycker bakom någon sten.. skall vaka lite under natten med ficklampan..
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Även fiskar kan dö av hjärtattack, hjärnblödning eller någon annat snabbt sjukdomsförlopp. Tyvärr händer det ibland med hastiga frånfällen som man inte hittar någon direkt förklaring till.

Vad gäller gobies så har jag några stycken som kan vara borta i mitt 110 liters i en månad för att plötsligen dyka fram. Har en jag haft en speciell i ca 1 år - då och då ser jag den pigg och nyter men sen går det ett par tre veckor innan den dyker upp igen.

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

De flesta fjärilar är ganska känsliga och många är (extrema) foderspecialister - sällan bra nybörjarfiskar.

Viktigt att ställa frågor när man köper fisk angående foderkrav och speciella krav, men det absolut bästa är att läsa på och inte impulsköpa.

Sedan hjälper det inte hur bra skick fisken är i när du köper den, om den kommer till en dålig miljö, eller inte hittar något (tillräckligt) som den äter.

Jag får ofta frågan : hur länge lever en sån här? - jag brukar svara att det beror på vem som köper den..... allt mellan 30 minuter till 15år.......

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag föreslår att du skapar en tråd, eller nyttjar en av dessa och binder samman alla trådar där du skriver om att karet mår dåligt. Då finns det större chans att du får bra svar dpå man måste ha helheten!

EDIT: Nyttja punkterna som finns i denna tråd som ett bra underlag, funkar bra även om jst denna är för koraller. Så här får du svar på vad som är fel med din korall(förhoppningsvis)!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...