Postat 11 februari 201015 år Läser lite var stans i forumen om att akvarister "berikar" sina foder.Vill någon utveckla? Typ doppa i vitaminbad?
Postat 11 februari 201015 år Jag har använt saften från pressad vitlök som jag då låter maten ligga och dra i under några minuter. Om det hade någon effekt vet jag inte, jag höll inte på så länge.Jag tror även det finns 'vitaminbad' att köpa på flaska som man kan använda på samma sätt. Antagligen inte bättre och 100 gånger så dyrt.
Postat 12 februari 201015 år Adam, kolla här:http://www.tritonakvarium.se/product.asp?product=465Denna använder jag då och då...
Postat 12 februari 201015 år Författare Toppen, tack för tipset!Vad är det för kork? Alltså delen man doserar med. Ser ut som någon tryck och sprut historia.
Postat 12 februari 201015 år Med min "newbee" status i bakhuvudet skall jag egentligen inte ge mig in i diskussionen om den handlar om utfodring av alla karets innevånare. Det vill säga allt från svampar, koraller och räkor upp till fisk.Därför tolkar jag frågan själv och håller mig till att kommentera utfodring av fisk. Personligen tycker jag att dessa berikningstillsatser är bland det mest meningslösa man kan köpa.Matar man varierat (som de allra flesta tycks göra när man läser trådar i ämnet) med olika typer av frysfoder, torrfoder och pellets behöver man inga tillsatser. En förutsättning för friska, välmående och väl utfärgade fiskar är självklart att man vet deras födoval i naturen.
Postat 12 februari 201015 år Författare Bra poäng Johan. Tror jag sätter mig i din soffa och lutar mig mot argumenten kring varierad kost. Jag tror du kan använda dig av dina allmänna akvarieskills mer än vad du tror. Hur länge har du hållit på egentligen, 20 år? Newbee är ytterst olämpligt. Alla rutiner och knep sitter i fingrarna, nu handlar det bara om att lära sig dialekten (och brytningen hörs knappt längre ).
Postat 12 februari 201015 år Det är tryck och sprut.. Liten öppning, så att man kan droppa på också.Min ena kirurg äter inte så varierat. Han äter bara lila seaweed, grön seaweed, macroalg och sallad.Alla mina andra fiskar äter Artemia, vissa äter mysis, vissa äter pellets...Så alla äter inte lika varierat.
Postat 12 februari 201015 år Jag skivar vitlök ibland och låter frysmaten dra i det med lite akvarie vatten.Vet att vitlök innehåller penselin och jag vet att typ 400Kg vitlök är lika mycket som kanske en tablett peneselin så inte mycket.Men det har blivit en vana för mig.Varierar kosten också väldigt mycket.
Postat 12 februari 201015 år Bra poäng Johan. Tror jag sätter mig i din soffa och lutar mig mot argumenten kring varierad kost. Jag tror du kan använda dig av dina allmänna akvarieskills mer än vad du tror. Hur länge har du hållit på egentligen, 20 år? Newbee är ytterst olämpligt. Alla rutiner och knep sitter i fingrarna, nu handlar det bara om att lära sig dialekten (och brytningen hörs knappt längre ).Tack för dina credits. Jo, jag har väl hållit på ca 20 år men då bara med sötvattensakvaristik i alla dess former.Nu när jag gett mig in det salta har jag med stor glädje och entusiasm upptäckt att jag nästan är nybörjare igen. Känslan av att ha mycket nytt att lära sig sporrar mig grymt mycket.Anna, min sambo brukar säga: -Hur gammal skall du bli innan du lär dig att man inte måste sikta så högt?Jo, jag gör allt för att lära mig "dialekten".
Postat 12 februari 201015 år Någon som har en bra vitlökslänk för fortsatt läsning?Här på guiden finns en del matnyttigt; Hör och häpna, men detta är en sökning på "vitlök" i forumsdelen "Maten/Foder": https://www.saltvattensguiden.se/forumet/search.php?searchid=2868606
Postat 12 februari 201015 år Jag använder lite foderberikning till och från, och jag håller med JohanP.Orsaken till att jag använder det trots min mångsidiga matning är att alla fiskar inte äter allt jag ger.Vissa fiskar propsar på att bara käka frysfoder och det är inte bra i längden, därav groggen för att få i dom lite mer nyttigt.//NiXoN
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.