Gå till innehåll

540l optiwhite projekt


loopmannen

Rekommenderade inlägg

Nytt golv är på plats i kök och vardagsrum så nu är huset redo för akvariet. Norrköping i kväll för att hämta hem, skummare, doserpump, returpump, uvc med pump samt en liten korall. Sedan är det bara att vänta in to för en tripp till Stockholm och hämta akvariet. Känns bra att det börjar röra på sig ordentligt nu. Har fortfarande massor av funderingar på hur jag ska få ihop kopplingen mellan akvarium o sump men det löser sig nog när sakerna är på plats.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 390
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Äntligen har jag hämtat hem akvariet, det blev en tur med Micke till Stockholm, lite felkörningar men helt ok för en lantis :) Micke passade på att inhandla en drakfisk till sin burk. Stort tack för bärhjälpen 100kg sa glasmästare, shit vi är nog ganska starka i vart fall. Frågade glasmästaren om reptåligheten ¨på optiwhite och enl honom är den lite känsligare.

post-5391-14468923370841_thumb.jpg

Fick bli en paus på köksbordet, vi var nog inte så starka i varje fall.

Efter en del funderingar så bestämde jag mig för att dra vattnet från returpumpen igenom slang som jag sin tur dragit innanför pvc-rör. Men först en provkörning av pumpen som jag köpt begagnad.

post-5391-14468923371819_thumb.jpg

Lite övriga bilder från i dag, rören är nu limmade och i morgon kväll ska jag förhoppningsvis fylla med lite vatten för att se om allt är tätt. Men först måste jag skära bort lite överflödig silikon som fanns kvar i karet. Har även en del håltagning kvar i bänken för el och luft samt belysning ska sättas på plats i bänken.

post-5391-14468923372523_thumb.jpg

Har en ballingpump och uv liggande som också ska på plats men tänkte att jag ska få igång systemet först, men det känns fint att ha det mesta på plats.

post-5391-14468923372333_thumb.jpg

post-5391-14468923372421_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

TackMats o Anton! Du har rätt Mats det är nu som det roliga startar. Men jag ska försöka ta det lungt och metodiskt och inte stressa på bara för att få ned koraller och fiskar men bara att få i vatten och sten kommer att bli kul och försöka få till en scape som tilltalr mig.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Karet är nu fyllt ca 2/3 med osmosvatten, nedrans vilken tid det tar.

Har blivit några turer ut till Suss o gänget på PWSS, folk tror snart att man jobbar där :)

Nu en hel del funderingar på scapen, ska bli oerhört kul att få börja testa lite förmodligen lagom till helgen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Så är akvariet på plats, osmosvatten ifyllt, sanden ligger där den ska, ls som har gått i förrådet är på plats. Systemet funkar perfekt, Bubbel Magus skummaren går tyst och fint det enda problemet från start var att vid ett elavbrott så blev det hävertsystem ned till returpumpen och sumpen fylldes ganska fort. Det har jag löst med rätt vinkel på röret som skickar ut returvattnet. Nu klarar akvariet både elavbrott samt ev igensättning i ytavrinningsröret.

Planen är nu att fylla på med mera sten på lördag, det är ls som har varit i mitt RSM och som behövde få kurrera sig i förrådet ett tag för att bli av med lite alger och cyano. När alla värden är ok så ska resten i från andra akvariet få följa samma öde. Belysningen är tänd i ca 1 1/2 timme per dag och ska utökas långsamt.

Ballingen är inte installerad än, väntar lite så att systemet ska börja belastas lite först. Jag kommer oxå att köra uvc innan fisken ska på plats. En städpatrull är inplanerad så fort det börjar hända saker. Spännande som skrutt och jag har välkommnat de första små sjöstjärnorna :)

post-5391-14468923481312_thumb.jpg

Burkarna är på plats brevid varandra.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nu verkar alla värden vara stabila, revet till höger ska byggas vidare med ca 30-35 kg sten men på dessa sitter det korallar så de har inte fått komma på plats än. Men efter en tur på lö till Korallfisken ska koraller och fisken få komma till sitt nya hem.

Ballingen ska också in i helgen så nu blir det att mäta värden ett tag för att se hur akvariet belastas.

Doppvärmaren ska ned i sumpen och ytterligare en pump ska flyttas från det gamla akvariet till det nya.

Men här kommer några bilder på hur det ser ut för tillfället.

post-5391-14468923582299_thumb.jpg

Tyvärr kan jag inte ta ngn bild rakt framifrån då jag har en pelare i rummet som är i vägen.

post-5391-14468923582395_thumb.jpg

Min revpelare.

post-5391-14468923582183_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Funderar på om jag ska sälja mitt RSM 250, men har inte bestämt mig än. Nu puttrar det nya akvariet på och till helgen väntar utflytt av koraller och invånare. Då kommer jag tillbaka till mitt huvudbry ska jag avyttra akvariet eller inte. Skulle kunna tänka mig ett akvarium med sjöhästar men även vet inte riktigt om orken pallar ytterligare ett projekt dessutom är det ont om yta här hemma. Ska ta mig en alvarlig funderare under de närmsta veckorna så får jag se hur det blir i slutändan. Ganska angenämt problem :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej grabben, ja det är en liten funderare..... men om du säljer av kan du ju belöna dig själv med en japonicus eller achilles till julklapp ....... nej nu är jag sugen på resan till korallfisken på lördag.. kan jag hämta upp vid 10 tiden ?????

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Efter en tur till Linköping så fick fiskarna ta plats i det nya akvariet. Dagens inköp blev ett par frökenfiskar, en clown och ett par koraller även om tanken var en utökad städpatrull. Koppningen gick bra och alla fiskar verkar hålla sams än så länge.

post-5391-14468923648115_thumb.jpg

Ny kompis lite mindre men ändå.

post-5391-14468923648329_thumb.jpg

De gamla fiskarna tog flytten med ro.

post-5391-14468923648429_thumb.jpg

Ny favorit i akvariet

post-5391-14468923648004_thumb.jpg

post-5391-1446892364822_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nu har jag bestämt mig, jag kommer att avyttra mitt Red Sea Max 250 så dagen har gått åt till rengörning och framför allt algskrapning så fingrarna blöder. Inte så kul men fint blir det i slutändan. I nya akvariet börjar den vita snygga sanden nu se ut som en algmatta, inte vackert men antar att det bara är att stå ut och låta cyklerna ha sin gång. Alla fiskar och koraller verkar dock må bra vilket känns skönt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Håller på och koppar in två st Chaetodon vagabondus hoppas bara att de andra fiskarna är snälla nu för de skulle vara ett härligt tillskott till akvariumet.

Har de senaste två dagarna jagat min Korankjejsare då den har börjat noppa på mina koraller men med en fiskfälla fick jag upp den till slut,

post-5391-14468923832218_thumb.jpg

Två st rörmaskar ( Sabellastarte sp ) håller även på att ta plats i akvariumet.

Förra veckan kom det lite städare några Nassarius snäckor samt några Polinices aurantius ( månsnigel) Tyvärr gick den ena månsnigeln åt då min Eremit fick för sig att han ville ha skalet och tro mig det tog han. Men han är väldigt snygg i sitt nya leopardmönstrade skal.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jo jag känner till den risken men fjärilarna är ganska små så jag hoppas på att rörmaskarna ska klara sig ett bra tag. Tyvärr nu när jag kom hem på lunchen så var den ena ganska rejält tilltygad så jag har svårt att tro att den ska klara sig medan den andra som var betydligt tuffare ( såg den jaga bort frökenfiskarna) och håller sig i revet inte vekar ha tagit något stryk. Fasiken att kirurgerna ska va så vassa, men det visste jag ju innan trodde att det större akvariet skulle hjälpa då revirkampen inte bör bli lika stor.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...