Jump to content
Timpin

Tips på invånare till 110 - 120l?

Recommended Posts

Hej!

Har kört mitt akvarium i ett år nu ungefär, men pga flytt, barn, renovering och liknande har jag gått väääldigt långsamt fram!

Belysningen är 2x 24w t5 och storleken på karet är ca 120l med invändig sump. Höjd är 45cm.

I nuläget har jag 1 ricordea yuma, 1 kolloni med röda discosama, 1 euphyllia paradisiva, 1 caulastrea furcata och en goniopora som dock inte verkar må något vidare, tror den håller på att dö.

Detta ser ganska tomt ut och jag vill ha lite tips på tåliga, fina koraller till mitt kar, både stenkoraller och mjukisar.

I "fiskväg" har jag bara 2 st ocellaris och 1 stenopus hispidus och där tar jag gärna emot roliga tips på fiskar/djur som kan funka med dessa!

Går det att sätta in en eremit ihop med hispidus tror ni? Har hört att de kan vara lite taskiga ihop med andra räkor/krabbor.

Någon som har tips?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, gobies är roliga :-) Gobiodon arter har jag i 112 liters kar och de går bra. Gobiodon Histrio och Okinawae har jag. Blennider är skojjiga med, men du kan enbart ha en i karet så som jag förstår det. Jag har en bicolor blennid.

Det finns ett wrasse släkte som heter Wetmorella, de verkar alla aktiva, snälla och pigga. De är små med och bör gå fint i ett 110 liters akvarie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gramma Loreto, Pterapogon kauderni eller Pseudocheilinus hexataenia är alla fina fiskar som du kan ha i ditt kar. Jag har hört att vissa har haft problem med aggresivitet hos P. hexataenia men ingen av mina två jag har haft har varit elaka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack för tipsen, har tittat på endel av dessa fiskar också.

Hade en G. Histrio innan som tyvärr dog av vita prick ihop med min Pseudochromis Fridmani. Min Hispidusräka fick tag i gobyn en gång och höll fast den i fenan innan jag fick ner handen och kunde få den att släppa. Fisken var redan sjuk då, kan det ha varit pga det? Eller är dessa räkor lurika mot mindre fisk?

P.Kauderni är mycket fina fiskar men jag har fått för mig att de inte funkar så bra med lite "halv-aggressiva" fiskar så hur skulle dom funka ihop med mina clowner, som gått själva i karet nu ett tag, och en ev. P.Hexataenia tror ni?

Kom gärna med mer feedback och tips =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hispidusräkan är känd för att ta mindre fiskar. Hexataenia bör du skippa. Det finns några Koumansetta arter och Nemateleotris decora förutom t.ex Cryptocentrus cinctus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...