Gå till innehåll

J.Svärd's 828L akvarium - Tråd stängd


acuario

Rekommenderade inlägg

  • 2 veckor senare...
  • Svar 542
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Monterade upp persiennerna och i garderoben så väntar tekniken på sumpen.

Fakta:

Akvariet: Ett helglasakvarium med måtten 230x60x60

Belysning: 3st 400w Metallhalogen + 1st osram 67 blått lysrör

Skummare: Aqua Medic Turboflotor 5000 single

Kalkreaktor: Aqua medic calciumreaktor 1000

Överriningsbox: Schuran

Returpump. AS New jet 3000

Automatisk vattenpåfyllning: Biltemas nivåvakt + siccepump 800L

Cirkulation: 2st Tunze stream 7000L + 12000L

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

jag har inte legat på latsidan men har tagit det lugnt. Karet är uppfyllt med 700L osmosvatten och sumpen är på plats. Jag ska limma ihop ett litet glasbord där kalkreaktorn ska stå på bara för att komma högre upp, pallen som den står på nu ska naturligtvis inte vara där. lite limmingsarbete kvarstår på en del pvc och kanske är det klart till slutet av veckan och då ska resten fyllas upp med vatten och saltas upp.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ingen korallvägg utan en mer öppen inredning där korallerna kommer att dominera, Det kommer att ta ett par tre år innan de växer till sig och tar över stenlandskapet men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heter det ju. Jag hittade en bild på ett kar som har en väldigt snygg uppbyggnad och lite åt detta hållet skulle jag vilja ha

Grahams%20Anthias%20tank.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ser himmla bra ut det där Svärd, var på nordsjömuseet i Danmark och tittade här om dagen, snubblade in lite i ett teknikrum och råkade se lite riktiga skummare, vi ligger i lä kan jag lova.

Hej Daniel

Jag räknade lite grann och om man räknar skummarens vattenvolym i % så är denna 6 ggr större än den som jag har nu i mitt 735L kar men det är bara siffror det finns ju många andra faktorer som spelar in men i procent av vattenvolymen så spöar nog vi nordsjömuseet ändå, så vi är fortfarande grabbarna med de stora apparaterna;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Igår tisdag så startade jag upp sumpen och det gick väl okey med lite tur. Jag sög ur luften i flowboxen så att jag fick hävert och det gick bra startade upp pumparna till skummaren och fyllde den med vatten (Det blev ganska ont om vatten i sumpen då skummaren sväljer ca 50L hehe) Jag fick helt enkelt stoppa inmatningspumpen till den så att det rann ur ca 18L tillbaka till sumpen. startade även returpumpen och det blev ett jäkla durande p.g.a att röret hade jag dragit så snyggt längs väggarna och vibrationerna den gav blev till ett durande ljud. Jag skruvade ner fästerna och sågade av röret och drog om ledningen så att röret inte kommer i kontakt med garderoben alls. Jo jag testkörde och det såg ut att funka så jag åkte ner till affären för att handla lite käk och när jag kom hem så var vattennivån bara 1-2mm från akvariekanten ujujuj.. Det vissade sig att floxboxen drog in tjuvluft från avluftningen på toppen och då så miskade den i kapacitet. Jag drog försiktigt med en skiftnyckel till det inte gick mer eller jag vågade och kopplade en plastslang på ventilen och stoppade den andra änden av slangen under vatten för säkerhets skull sedan uppstart igen och vilken skillnad det blev nu vekar det funka som det ska och till helgen så åker de första kilona sten i från 735:at sen blir det att vänta lite grann.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hehe.. Den ser Hi-Tech ut men är inget märkvärdig. Det är inte så många som vill ha en gigantskummare av förståeliga skäl brevid sitt akvarium men jag fick den till ett lågt pris och den ska klara en 3500L burk men som jag säger, Dividera med 2 så kommer man nog närmare verkligheten. Tror nog att denna ska klara detta kar med medel till hög belastning och den låter förvånadsvärt lite bara nålimpellerpumpen står under vatten. Jag var allt nervös under min tur till affären och jag skyndade mig så fort jag kunde tillbaka. det var tur att jag hade lite vatten i sumpen så att returpumpen sög luft, om jag hade haft några liter till så hade det nog runnit över

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Guest
Detta ämne är stängt för fler inlägg

×
×
  • Skapa Ny...