Lindqvist Postat 3 november 2012 Dela Postat 3 november 2012 http://www.reefcleaners.orgAcclimation All Animals at this Time: 1. Float the bag in your tank to get the animals used to the temperature in your aquarium. 2. Wait 15 minutes. 3. Add animals to the tank, discard shipping water and any towels used in the packaging. Important: Snails may go through shock during shipping, and be closed when they arrive. You should give them plenty of time to come out of their shells and move around before deciding they didn't make the trip. Ceriths may go dormant for up to 3 days. You may find this to be different than the acclimation procedure you are used to carrying out. The reason we now ask our customers to use this procedure is because our snails and crabs live intertidally, and can handle swings in ph/salinity without a problem. However, what they can't handle is toxic levels of ammonia. During the shipping process, ammonia levels in the shipping bags build, while the ph level goes down. As the ph goes down the toxicity of ammonia also goes down. However, when your tank water with normal ph is introduced to the shipping bags, and the ph rises, so does the toxicity of the ammonia, and you will be poisoning the livestock. Please don't do this and certainly never let livestock sit out in buckets with shipping water exposed to fresh air for a long period of time, we know of no surer way to kill your new arrivals. Any other method of acclimation voids the Alive Arrival Guarantee. It is an easy method of acclimation and it works fine, please follow it. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Hawkmoon Postat 3 november 2012 Dela Postat 3 november 2012 Verkar ju rimligt, fast det gäller kanske bara sniglar och eremiter/krabbor som det står i texten, dessa kanske är särskilt känsliga och ovanstående förklaring kanske kan förklara att många förlorar sina nyainköpta turbosar/eremiter.Ser fram emot fler kommentarer när experterna vaknar till liv Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
a.nilson Postat 3 november 2012 Dela Postat 3 november 2012 Gäller även fisk. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Hawkmoon Postat 3 november 2012 Dela Postat 3 november 2012 Hoppsan, intressant. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Yodelking Postat 3 november 2012 Dela Postat 3 november 2012 Skulle vara intressant att veta om detta gäller när saker är transporterade i sina påsar ett dygn, eller även om de legat i sin påse i 30 minuter... Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
stigigemla Postat 3 november 2012 Dela Postat 3 november 2012 Det är en bra metod när det gäller djur som lever i tidvatten - bränningszonen. Det är djur som i naturen klarar stora svängningar i temperatur och salthalt. När det gäller fiskar är det annorlunda. Generellt klarar de sänkning av salthalt mycket bättre än höjning. Lasse har i en tråd här på forumet visat en bra metod om än lite omständig. Man justerar saltvatten i hinkar till samma temperatur och salthalt som i leveranspåsarna. Sedan sänker man pH med koldioxid till samma värde som det är i påsarna och flyttar fiskarna tvärt. Med genomluftning höjer man sedan pH till samma värde som i karet och flyttar tvärt.Men detta gäller bara djur som gått i långa transporter. Är det normalt pH i påsarna finns det ingen anledning att krångla till det så här.Då är en helt normal inkoppning det humanaste.Att tänka på är att när man tempererar påsarna bör man ha ljuset släckt. Panik belastar fiskar hårt när de är svaga efter transport. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Piraterna Postat 4 november 2012 Dela Postat 4 november 2012 Kanske skall pröva när det kommer nya saker, vad tror ni om koraller? Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Rekommenderade inlägg
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.