Gå till innehåll

Hawkmoon

Medlem
  • Antal inlägg

    235
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Är det tänkt att hänga Razorn i taket så funkar kittet för att koppla ihop ramperna, man sätter bara en tredje wire i mitten så den sitter diagonalt med ett fäste i varje ramp.
  2. Vet inte om detta kan vara till hjälp http://www.reefinmates.co.za/iks_aquastar.htm
  3. Hej. Den gick på 4,99 pund [TABLE=width: 580] [TR] [TD=width: 565, colspan: 2]TMC Vecton V2 600 UV Sterilizer T8 25 Watt Replacement Bulb ( 200690229722 ) [/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 65][TABLE] [TR] [TD=width: 64] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [TD=width: 490][TABLE] [TR] [TD=width: 142, align: left]Paid on 21-Sep-12 [/TD] [TD=width: 5][/TD] [TD=width: 77, align: left]£9.99 [/TD] [TD] [/TD] [TD=width: 79, align: left]£4.99 [/TD] [TD][/TD] [TD=width: 83, align: left]1 [/TD] [TD][/TD] [TD=width: 79, align: right]£9.99 [/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 9]Dispatched on 21-Sep-12 [/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 9]Standard Int'l Postage [/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 9]Estimated delivery: You can contact seller for more information. [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE]
  4. Jag ligger iof högre i fosfat, (0,1) och sedan doserade jag upp nitratet till 10 samt ökade cirkulationen längs botten och nu är problemet löst, värdena är mätt med Salifert så förmodligen ligger jag högre än så men allt i karet mår bra så jag fortsätter på det spåret, jag kör med mjukisar och LPS, gillar när det är lite rörelse i karet. Det tog c:a 4 veckor och så sög jag ur cyanon vid VB 1 gång i veckan vilket inte behövs längre.
  5. Vad sjukt nöjd man känner sig när man gjort rent i sumpen samt plockat ner skummaren i atomer för en grundlig rengörning, tycker den skummar bättre än någonsin och upplever den som ännu tystare, nytt saltvatten (50L) står redo för VB och rutorna är rengjorda, sedan blir det några timmar framför karet och bara njuta. Glad Påsk på Er alla
  6. Nej, det tar ett bra tag, mitt har varit igång sedan Okt förra året och det är först nu det börjar bli riktig trevligt när alla algfaser har kommit och gått, cyanon har visat sitt fula tryne men dragit sig tillbaka och LS är ren och fin samt att underhåll med algskrapning och rensning från LS sjunkit till ett minimum.
  7. Jättebra, som Manks skrev så har jag skrivit ut sidorna och satt de tillsammans med Dummies
  8. Då jag är en blådåre så tycker jag att det är hur bra som helst
  9. picko1, vad mäter du halten av spårämnen med? tacksam för tips.
  10. Ta det lugnt, min anemon har varit i karet i 3 veckor och clownerna är helt ointresserade, Lunka har rätt i sin reflektion, du stressar bara anemonen om du håller på och flyttar runt den.
  11. Visst, börja med MG så det ligger rätt, ta sedan tag i CA, men jag skulle i ditt läge skippa att dribbla med tillsatser och göra några stora vattenbyten om det nu stämmer att du har 250L vattenvolym, kör med ett salt med hög MG och CA som ex TM Bio Actif så kommer du snabbt på banan igen.
  12. Jag beställde min härifrån, snabb lev och billigt, http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-TMC-TROPIC-MARIN-VECTON-200-300-400-600-UV-BULB-TUBE-LAMP-8W-15W-16W-25W-/220875525513?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&var=&hash=item336d350d89
  13. Jag har Ikeaskåp till mitt Percula 120, 1st 50 skåp i mitten och 2st 30 skåp på var sin sida, Ikeas högblanka (Vita) skåpsidor på sidorna samt baksidan för att stabilisera och dölja skarven mellan luckorna och stommen, som luckor valde jag Ikeas svarta högblanka luckor med Borstade Aluhandtag, skåpen ställde jag på en skiva som jag målade Vit och likadan skiva ovanpå skåpen, måtten på skivorna anpassade jag efter karets yttermått, hur bra och stabilt som helst
  14. Japp, 120w=520mm 160w=690mm
  15. Så här blev det när all el var omdragen, lättöverskådligt och användarvänligt
  16. Det enda som hörs lite från mina två ramper är när fläktarna snurrar men då måste man stå med örat mot ramperna för att höra det.
  17. Fick båda mina idag, jag har märkt upp varje brytare till vad den styr samt satt alla enheter på en ramp för snabb urkoppling vid VB med ett knapptryck, kanonbra
  18. Jo, det hjälper nog för stunden men gör man inget åt orsaken till uppkomsten är det snart tillbaka igen, (envis som den är) Se över förhållandet mellan fosfat och nitrat, vad som hjälpte för mig när jag fick både dinos och cyanoproblem var att öka nitraten, den har jag lagt på 5-6 ppm nu samt fosfaten ligger på 0,03 med salifert så förmodligen har jag mer fosfat än så, samt att jag ökade cirkulationen över botten, hoppas det kan vara något att testa.
  19. Dom är riktigt duktiga på att gömma sig i det mest trånga utrymmet, låt det vara så dyker de säkert upp när du minst anar det.
  20. Du har inget i karet som kan stressa kirurgen?
  21. Okej, ni har övertygat mig, dom åker ut.
  22. Ok, kanske ska avvakta lite och se vart det tar vägen.
  23. Tackar Manks, saken är biff, ska bara hitta ett lämpligt sätt att få bort dom, Jag har TM:s Elimi Aipistas, får testa om det biter på dessa gynnare.
×
×
  • Skapa Ny...