Gå till innehåll

Nytt kar från Joru


Joru

Rekommenderade inlägg

Ja jag tycker att balling metoden är riktigt smidig nu sen jag skaffat doseringspumparna, väl investerade pengar. När man väl kommit fram till hur mycket man ska dosera är det inte mycket underhåll. Vill verkligen rekomendera alla GroTechs doseringspumpar :smiley20:.

.

Alltid kul med folk i Ballinggänget :) Hur mycket tillsätter du per dygn? Kör du TM Bio Calcium eller blandar du kemikalierna själv?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 88
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Ja jag kör med TM Bio Calcium. Jag tänkte fel när jag skulle blanda till dunkarna sist. Fick för mig att jag hade 10 liters dunkar :snurrig:, men det var ju bara 5 liters och jag tog bägge påsarna/dunk. Eftersom det vart dubbelt så koncentrerat så doserar jag 50 ml av varje just nu per dag. Annars 100 ml. Vet inte om det är mycket eller lite men jag har stabila och bra värden på KH, PH och CA.

Hur mycket doserar ni andra som kör med TM Bio Calcium? och med vad doserar ni? Har visserligen med vatten volymen att göra, men man kan ju jämföra lite.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hur mycket doserar ni andra som kör med TM Bio Calcium? och med vad doserar ni? Har visserligen med vatten volymen att göra, men man kan ju jämföra lite.

Jag blandar till mitt TM Bio Calcium från deras färdiga pulverpåsar i 5 liters dunkar, dvs det som du också verkar göra. Jag måste tillsätta 250 ml per dag för att hålla stabila Ca-nivåer på ca 420 (och stabil KH-nivå). Mitt kar är 425 l, dvs kanske uppåt 500 l i total vattenvolym inkl sump. Jag hoppas att det beror på att jag har bra tillväxt på mina stenkoraller. Jag har visserligen lite halimedaalger som växer, men jag håller dem korta för att de inte ska stjäla för mycket Ca.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

jag är inne på att skaffa samma doseringspump som du har och oxå köra med tropic marine bio calcium, är du fortfarande nöjd med hur det funkar? Såg att du har ganska långt mellan pumpen och dunken, har pumpen några begränsningar när det gäller längden på slangarna eller höjden den drar upp lösningen, jag hittar inget sånt? Räcker bio calcium för att hålla uppe kh och ph oxå?

Jag har lite större kar, men planerar å andra sidan inte ha så mycket stenkoraller

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej Mattias.

Jo jag är fortfarande mycket nöjd med denna doserings pump. Den har gjort skötseln av systemet mycket lättare. Vet inte heller riktigt hur långa slangar man kan ha som max. Men skulle tro att det går att ha dem bra långa då pumpen suger till sig vätskorna. Själv har jag ca 1 meters slangar och har aldrig haft problem.

Köpte ju även en påbyggnadsdel som jag nu använder till påfyllning av avdundstat vatten. Lite tråkigt är det att pumparna för sig endast kan dosera max 2000 ml / dag, vilket gör att jag får använda två pumpar för detta ändamål eftersom jag doserar 3500 ml/24 h.

BioCalsium räcker för mig att hålla KH och PH på bra värden. Har runt 9 i KH och 8,3 i PH.

Ett mycket bra köp är det i alla fall.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tackar... Tycker du ska våga! Framförallt när du har ett såpass stort kar. Har aldrig haft problem med min Imperator (peppar peppar), han växer och håller precis på att färga om. Det enda han riktigt har slaktat är två Trachophyllia som jag köpte utan att ha läst på. Trachophyllia äter Imperatorn mer än gärna. Han är snäll mot mina fiskar och räkor, men visar att han bestämmer. Rätt kul när han gör sina "grymtande" läten då han kaxar sig lite mot de andra.

Tycker definitivt att du ska skaffa en.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Imperator brukar gå bra med de flesta sps:er och de lps som är tillräckligt giftiga så som euphyllia och koraller från det släktet. Mjukisar är vanligtvis mat.

Att de låter bli musslor är ju lite sisådär. Men jag tror inte det bör vara något problem om man handlar en lite mindre. Skulle den tugga så får man ju fånga upp den. Det brukar aldrig vara något problem om man har en fiskfälla eftersom kejsare ofta är nyfikna.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...