Nille83 Postat 22 juli 2013 Postat 22 juli 2013 Har haft uppe detta innan. Det är inte aktuellt just nu, men jag har ca 5 kg över sen jag hade Malawi och fungerar det inte i saltvatten så bakar jag med det istället Citera
Ove.P Postat 22 juli 2013 Postat 22 juli 2013 Det funkar utmärkt.Jag har också en påse över, från min tid med ciklider, som jag använder. Citera
Exxec Postat 22 juli 2013 Postat 22 juli 2013 https://www.saltvattensguiden.se/forumet/attachment.php?attachmentid=14990&d=1181754240Ladda ner denna och begrunda Du ska baka din bikarbonat för att den ska höjja ph också.... Citera
Lasse Postat 22 juli 2013 Postat 22 juli 2013 KH höjer du utmärkt med bikarbonat dock så justerar bikarbonat in pH till mellan 8 - 8,1 i saltvatten. Som Exxec säger så bör du "baka" en del av din bikarbonat. Om du tar 1 kg bikarbonat och bakar 200 gram av det i ugn vid ca 200 gader och 30 minuter (rätta mig om temp och tid om någon kommer ihåg det bättre än jag) Blanda ihop pulvren sedan igen (noga) Förvara torrt (viktigt) Använder ni detta pulver sedan så stabiliseras pH vid ca 8,3. Använder man ren karbonat och bikarbonat blandar man 84 % bikarbonat med 16 % karbonat för samma effekt.MVH Lasse Citera
stigigemla Postat 23 juli 2013 Postat 23 juli 2013 Spara din bikarbonat. Den är värdefull för att höja kH i saltvatten också. Citera
Rekommenderade inlägg
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.