Gå till innehåll

Rekommenderade inlägg

Postat

Har haft uppe detta innan. Det är inte aktuellt just nu, men jag har ca 5 kg över sen jag hade Malawi och fungerar det inte i saltvatten så bakar jag med det istället :)

Postat

KH höjer du utmärkt med bikarbonat dock så justerar bikarbonat in pH till mellan 8 - 8,1 i saltvatten. Som Exxec säger så bör du "baka" en del av din bikarbonat. Om du tar 1 kg bikarbonat och bakar 200 gram av det i ugn vid ca 200 gader och 30 minuter (rätta mig om temp och tid om någon kommer ihåg det bättre än jag) Blanda ihop pulvren sedan igen (noga) Förvara torrt (viktigt) Använder ni detta pulver sedan så stabiliseras pH vid ca 8,3. Använder man ren karbonat och bikarbonat blandar man 84 % bikarbonat med 16 % karbonat för samma effekt.

MVH Lasse

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...