Gå till innehåll

Ny revsäker medicin mot prick


Niclas

Rekommenderade inlägg

  • Svar 59
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

  • 4 veckor senare...

Ser ut som om mina fiskar har fått prick... De ser litet prickiga ut här och där.. De går i en burk med massa koraller och sten och anemoner, så behandling där är inte möjlig. Jag har nu mörklagt burken, men ska man ta ut allt och sen fisken och behandla dem i en annan burk?

Tacksam för svar!!!!:smiley13:

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Hur vet du detta. Är det trots eller tack vare? Var har du det jämförande försöken?

Jag vet vad jag talar om är zoovet med 34 års praktik och specialistkompetens i fisksjukdomor.

Men logiskt de parasiter som vi vill påverka har samma biologi och känslighet som många andra varelser i akvariet!

Varför skulle man inte påverka dessa?

Jag vet vad jag talar om tillskillnad från dig. Ditt yttrande tillhör avdelning tro vilket man gör i kyrkan mellan 11-13

.

Jag börjde med det först saltvattenkaret 1977 och har och har haft även zoobutik med försäljning och import. Är förnuvarande veterinär vid 1 stort offentligt akvarium. Jag har diplom från kurs i Holland i "Diseases of ornamentel fishes".

Jag har dessutom i jobbet besök många stor anläggningar utomlands i allt från USA till Nyazeeland.

Jag sitter dessutom i EAZA:s zoovet committee for european zoos and aquaria.

Ända anledningen till att jag är med på detta forum är eget intesse samt att försöka hjälpa med några råd (om jag kan)

Min varning är fortfarande använd karrantänsakvarium för sjuka fiskar och tro inte på all reklam som görs för div. preparat. Många skulle inte hålla vid en vetenskaplig prövning vad de än påstår!

Många av de preparat som säljs innehåller cykliska bensenringar och är effektiva men också canserframkallande (på användaren!) typ Malikitgrönt.

I USA får tyvärr säljas en hel del preparat utan recept som innehåller substanser som är förbjudna innom EU p.g.a riskerna. De inkluderar en hel del antibiotika m.m

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Eftersom jag provat och det fungerat så "tror" jag mer på dessa än på dig! Har läst dina inlägg om Ballingmetoden också och även där tycks Du veta mer än de som kör med det och har gjort en längre tid.

Du kanske vet en del... men Du saknar en god skopa ödmjukhet i alla fall... Sen hjälper det inte att skryta om alla "titlar" som man har... det vinner man ingen respekt på....

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ballingsmetoden har jag prövat med katastrof som följd! ( mkt pos i 1 år och 4 mån därefter total krasch).

Detta är naturligtvis ingen vetenskap! Det kan mkt väl funka hos någon annan.

Om medecinerna fungerar hos dig så är det bara att gratulera!

Men detta är ingen vetenskap som jag kan grunda beh för 100 000 kronor på.

Vad menar ni föresten med prick? Crytocarium eller Amyloodium marinum?

Och slutligen revsäker för vad?

Mot Crytocarium uppnår många fiskar en naturlig immunität ( antikroppar kan påvisas i blod resp hud slem).

Utlösande faktor för sjukdom är oftast någon stressfaktor!

Denna parasit finns i alla revakvarier!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Men läser ni inte inläggen?? Jag tipsade om en ny medicin som kanske fungerar, det var så tråden började. Sen kommer Hellman in efter ett tag och dissar alla "revsäkra" mediciner helt. Då får man räkna med att jag reagerar! Jag har provat flera olika mediciner under åren, har kunnat konstatera att vissa inte funkar alls, medan t.ex. Saliferts Stop parasites verkar ha fungerat. Min start av tråden var ett tips om en ny produkt som jag inte vet om den fungerar eller ej, nån som garanterat inte vet hur den fungerar är Hellman eftersom han inte tror på denna typ av mediciner och följdaktligen inte testar sådana. Världen utvecklas och vi med den, det var inte många år sedan man trodde att vissa sjukdomar inte kunde medicinerar, nu kan vi det till lycka för många. Varför skulle vi då inte förr eller senare kunna få fram "revsäkra" mediciner som fungerar?? Nej jag hänger nog hellre med i utvecklingen i stället får att stå o stampa på samma ställe o tycka att allt var bättre förr...

Tyvärr verkar det inte som om denna typ av tips är intressanta så jag kommer att strunta i att länka till sådana i fortsättningen! Vidare så är jag inte speciellt förtjust i att man försöker nå repekt genom att skryta om en mängd "titlar/utbildningar" det funkar inte på mig i alla fall. Jag läste också från Hellman i en annan tråd att man ska "akta" sig för Thore Kjellbergs metoder också, bara för att han kraschat sin egen burk (som säkert inte berodde på detta) så måste han väl inte hänga ut Thore för det?? Jag känner inte Tore så det är inte därför jag försvarar honom, om det var nån som undrade....

Nu blir det väl ett hallå om detta också för det brukar det ju bli ;) Men min start av tråden trodde jag var av intresse för de som ibland drabbas av sjuk fisk, Men så var det inte...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

vill inte tjafsa,men jag tror inte det läggs så mycket pengar o forskning på fiskmedicin,som på vår medicin.tycker själv jag blivit blåst ett antal gånger

som akvarist,med olika "revulotionerande"grejor.men jag tycker inte det är fel

att du länkar till olika grejor,säkert en hel del som tycker det är värt att prova.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

När man köpet ett hus, så har ju köparen nåt som kallas långtgående undersökningsplikt - dvs, det är upp till köparen att kolla varan!

Jag tycker denna typ av forum funkar på samma sätt, det är alltså upp till dej som läser att bilda dej en egen uppfattning.

En sån här plattform kommer alltid att innehålla vitsord från okritiska märkesentusiaster,tvärsäkra uttalanden från självutnämnda experter,"dumma frågor",samma frågor,messerscmidt-uttalanden och skallande ja-rop från "Harryhängme"

Jag jar också dragit mitt strå till stacken i ovanstående kategorier - men det ligger i sakens natur hos såna här forum.

Så som Stefan säger, det är väl bättre att utnyttja detta sida som den stora kunskapsbank det faktiskt är, även om åsikterna går isär!

Kommer att tänka på några klassiska visdomsord - den som säger att han tror sig kunna allt, är antigen en lögnare eller en idiot!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...