Gå till innehåll

Rekommenderade inlägg

Postat

All Nori i livsmedelsaffärer är rostad. Det gör man för att döda bakterier. Men tyvärr försvinner en hel del vitaminer i rostningen.

Nori i akvarieaffärer är inte rostad så ät inte den själv. Tyvärr är den mycket dyrare vilket är lite märkligt då det är ett produktionssteg mindre.

Postat

Har funderat kring det där med näringsinnehållet. Ni kan ta en titt här:

http://en.wikipedia.org/wiki/Nori#Nutrition

Jag matar med det ibland, men det är stor skillnad på nori och nori. Vi gillar sushi och hemma hos oss så köper vi dem i 50 eller 100 pack från i mitt fall China Li vid Vaksala torg. Dessa blad är betydligt grönare och smakar bättre, även fiskarna tycker bättre om dessa än de du köper på ica eller coop.

Det finns torkat sjögräs som heter Wakame, äts ofta marinerat eller i soppa. Den är inte rostad vad jag vet och en stor påse är rätt billig. Kan vara intressant prova det istället.

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...