Gå till innehåll

Mindre än så här blir det knappast


Julgran

Rekommenderade inlägg

Varningslampan för "Nörd-varning" blinkar ! ;-)

Nördar? Jag trodde man blev det med automatik är man skaffade detta som hobby.

Jag vet inte vad ni tycker, men det brukar ju inte vara "coola snubben" som är naturintresserad och som kollar på Discovery, köper Illustrerad Vetenskap eller som bryr sig om Xenian pumpar eller inte. (nu refererar jag endast till mig själv, men så är jag ju lite nördig redan från början). Redan från början har vi satt standarden. Men det är cool....det är därför jag är här...för intressets skull.

Jag drömde om att få ha ett saltvattensakvarium redan för 25 år sedan. (mamma sa nej då). Om jag bara ville vara cool skulle jag fortfarande hänga på Spy bar efter jobbet och leka "allan ballan". Tur man gjort som bananen, och mognat med tiden... :-)

Jag bugar djupt för all kunskap jag fått ta del av här under min korta tid på detta forum...

Nano eller inte, vi är redan nördar i andras ögon...så njut av korallerna och fiskarna istället medans "coola typer" fryser arslet av sig i kön för att komma in på spy...it's their loss...

btw - även jag tycker att det här är i minsta laget men kul är det att läsa om.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Mitt intresse för denna hobby, tror jag väcktes av en liknande produkt när jag var sådär en 10-12 år (Strax efter att bruna brallor,mustach och snelugg blivit ute!)

Jag hade länge sparat och suktat för att kunna beställa "sjö-ape cirkus" för 14:75

från hobby förlaget.

Texten i katalogen lovade sensationer i mängd, den tecknade bilden antydde både bläckfiskar, sjöstjärnor och jonglerande sjö-apor, och tro det eller ej ...akvariet ingick!

Nåväl,till slut hade jag knåpat ihop stålarna och skickat in beställningen per post. och började kolla brevlådan 10 ggr om dan i 3 veckors tid (den längsta i mitt liv).

Men så till slut kom aviseringen,jag kastade mej på cykeln nästföljande morron och stod utanför posten, en timme före öppnigsdags - kvitterar så småningom ut paketet

- som visar sig vara ett kuvert!!!

Redan där började jag ana oråd!

Väl hemma, något mindre men fortfarande entusiastisk - börjar jag packa upp, akvariet bestod av två kartonger som man vek ihop,med ena långväggen utskuren som en ruta med en plastpåse i mellan...nåväl, det fyllde ju sin funktion - men då till nästa besvikelse - sjöape-äggen:

Ett litet Te-påse liknande kuvert innehållande nåt som såg som farinsocker, som skulle hällas i vattnet - sen skulle man vänta ytterligare tre låååånga dagar innan sjö aporna kläckts.

Artemia var ju ungefär lika långt från apor då som nu, men jag tror jag redan i detta stadium la mej till med ett klassiskt salt -akvarist beteende:

Överdosera, så blir det ännu bättre!!!!

Jag behöver väl inte ens påpeka att det gick åt H-e, jag hällde naturligtvis i alla ägg och allt foder för att påskynda /förbättra processen- med påföljd att skiten ruttnade!

Men jag tror också att det var här som jag fick min aversion mot postorderhandel, eller översatt i nutid, webbhandel.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Åhh, det där såg ju helt klart intressant ut. Nån som vet hur man kan få tag på ett sånt i sverige? Skulle vara spännande.

/Tobias

Nja det blir nog svårt kanske lättare att få ett tillverkat själv eller om man sätter ihop ett eget med de måtten

Ja det ser riktigt snyggt ut tycker jag med.

PICO_C.jpg

Nano kar är svårare har jag fått lärt mig dels för att det är så litet och svårt att hålla en bra balans har testat med ett 12liters 8-kantigt funkade bra ca 1år innan jag flyttade å tröttnade på det men nu då man sett andra med grymt snygga nanokar så börjar suget att testa igen komma. :skrattar:

Mycket mindre än så här kan det väl knappast bli.

Pico-C: 3 gallon pico

http://nanotuners.nanocustoms.com/nanotuners/product_info.php?products_id=152

3gallon é ju 11,35liter

nja jag var nästan där med mitt 12liters 8kantiga

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...