Jump to content

Belysning till 600l


Recommended Posts

Hej!

Håller just nu på att planera uppstarten på mitt 576l akvarium, 160x60x60. Kollat runt lite på diverse led-ramper men vet inte vilken jag ska välja då jag även vill hålla nere priset lite. Vad har ni för erfarenheter av led belysningarna från te.x eBay?

Tänkt mig mellan 250-300w led, borde vara tillräckligt?

Ös på med förslag på olika lyxen!

Link to post
Share on other sites

Hej!

Jag jag har ett 540L kar (140 långt) och kör med en maxspect 300w. Jag är mycket nöjd med rampen då jag har god tillväxt på koraller, även de mer ljuskrävande sps:erna. Detta känns som ett hyfsat billigt alternativ då det är en helt okej LED-ramp med bra spridning. Man kan blåsa precis hur mycket pengar som helst på ljuset, men är du lite händig kan du bygga en egen ramp.Det finns massor av handlare som specialiserar sig på detta, exempelvis rapidled.com

Link to post
Share on other sites

Det som lockar mest är ju helt klart lps/sps så då krävs ju lite mer utav lyset, en hybrid med led och t5 hade varit intressant då man hört mycket positivt om det.

Bygga egen ramp är något jag funderar på att göra, alla maskiner och material till att bygga huven finns på jobbet så där pressar man ner priset lite i alla fall.

Om jag nu bygger egen ramp, skulle det då funka med 250-300w led + 4x80w t5 för att hålla lps/sps? Totalt 570-620w lyse.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...