Jump to content

Ati sunpower


Recommended Posts

Hej!

Som rubriken lyder. Har ett ati 8x54 watt. Behöver tips ang beställning av nya lysrör. Jag har både koraller och fiskar. Det ja vill åstadkomma är att få fram så mycket färger som möjligt från koraller. En del kör med true actinic och blå plus. Och andra kör med bara true actinic. Behöver bra tips för att kunna få fram färgerna så bra de går från akvariet. För mig är det svå svårt att läsa mig till eftersom ja inte förstår hälften av alla dessa siffror. 

Mvh mathias

Link to post
Share on other sites

Kolla ATI s hemsida. De har ett antal förslag på kombinationer beroende på armatur och färgtemperatur. I ditt fall hade jag nog kört med 4 blue plus, 2 actinic, 1 purple plus och en coral plus. Men det är som sagt upp till tycke och smak.

Link to post
Share on other sites

Jag har googlat jätte mycket. Köpte 4 blåa,  2 coral och 2 lila. Fick dom igår men inte nöjd. Beställde 2 st actinic för det rekommenderar många. Får vi se var de slutar. Tar bort en av coral och en av dom lila.  För ja har sett en kille som tydligen lyckas med bedriften att få fram alla färger jätte fint. Bifogar ett foto. Han har. 2 st actinic, 4 blå, 1 coral och 1 aquablue. Men är inte helt 100 på var han satt sitt 4:blåa. Vilket ni ser i bilden. Kan inte lägga till bilderna just nu

Link to post
Share on other sites

Bäst färger får du om du håller en superstabil miljö för korallerna under lång tid. Har sett galna färger från både led och t5'or. Fördelen med t5 är spridningen av ljus och ett spektrum som funkar (och som du inte kan justera som med en led-lampa). Men båda funkar lika bra egentligen. Tycker nästan att led ger bättre färger. Åtminstone om man kollar i blåljus. Hitta en teknik och en färgkombo som bevisat fungerar (och som du gillar). Kör sedan på det månad ut och månad in, och håll stabila/bra vattenvärden så kommer färgerna komma med tiden.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...