Gå till innehåll

Dykbilder från Maldiverna


Laggeman

Rekommenderade inlägg

Lyckad semester kan man säga hehe. Själv ska jag te Sharm i november, något man bör tänka på när man snorklar o kanske tar dykCert?

Har du för avsikt att bara dyka i varma vatten, så kan du ta ditt cert på semesterorten. Har du bara en veckas semester kan det kanske vara en idé att annars ta certet här hemma, men göra uppdykningarna på semestern. Kontakta närmaste dykcenter för mer info om det. På det viset slipper du spendera de första dagarna på dykcentrat istället för i havet. :)

Har du inga snorkelgrejor alls(mask, fena, snorkel), så rekommenderar jag dig att köpa minst en mask iaf. Resten går att hyra, men just masken bör vara din egen, då den ska passa på just ditt ansikte. Var du köper den och hur den ser ut är upp till dig själv. Det man ska tänka på med en ny mask är att det sitter ett skyddande lager silikon på glaset, vilket gör att den lätt immar igen om inte detta tas bort. Man kan antingen använda sig av tandkräm som man gnuggar mot glaset, eller en tändare som bränner bort det. Var försiktig med tändaren bara. När det sedan är dags att hoppa i vattnet, så kan man spotta lite i masken och smeta ut det på glaset, sedan skölja av det innan man sätter masken över huvudet. Det finns också speciella anti-fog medel att köpa.

OBS! Glöm inte att smörja in baksidan av kroppen med solkräm! Tiden går fort ute på vattnet och vattenfast solkräm samt skjorts och t-shirt är att föredra.

Hoppas du får en trevlig semester!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

till ricke!

ska du till sharm ska du ta en taxi till sharks bay el beach. kostar ca 30 pengar(deras)

o s"#¤"an va grannt där va! visst nama bay va fint m men....

finns dykklubbar överallt o vakter m AK.

trevlig resa o köp en öl för oss andra i baren som e byggd av TLS

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

sweet! Gott att du fick lite blixbilder, annars blir allt bara blått, men va fint det är! Har dykt mycket i egypten, fantastiskt, nästan så man vill stanna kvar där nere...

Fick tips av Jörgen och Christian i tråden denna tråden om en funktion i Photoshop som lyfter fram rätt färger. Det har verkligen gjort sitt för att förbättra de flesta bilderna, det blir nästan som att blixtens räckvidd förlängs. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...