Gå till innehåll

Aquael 320L hörntank+112L sump


Rekommenderade inlägg

  • Svar 703
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Hej igen,

var på besök hos Satu igår och hämtade en liten mantis. I stenen där mantisen bodde följde det även med en liten liftare som var extremt snygg.

Eftersom jag inte är fotograf så blev väll inte bilderna så jädra bra men men...

Om jag visste någon med Nano eller Pico skulle jag lätt lämna gynnaren till personen, men eftersom jag inte kom på någon så hamnar krabban i det stora karet. Där är det större chans att han överlever misstänker jag. Men jag kommer förmodligen aldrig mer se honom. Så här ser han ut:

post-2577-14468914630063_thumb.jpg

post-2577-14468914630269_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Krabban är troligen en Pilumnus sp.

nej det tror inte jag, de har inte de långa spröten på sidorna.

Jag gissar på att det är en Porcelain crab av något slag. Kolla om du ser att den sitter och "heilar", som här på filmen. Jag har flera liknande liftare i mitt kar och de sitter och filtrerar vattnet och fångar plankton med två solfjädrar, helt ofarliga.

edit*

Jag hittade en liknande som kallas Hairy Porcelain Crab - Porcellana platycheles

Jämför din med bilden här, stämmer ganska bra överens, spröten ligger bakåt på bilden.

http://www.horozbina.com/icerik/1503/Hairy-Porcelain-Crab---Porcellana-platycheles.html

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

De vette tusan va de är för sorts krabba den har ju inga direkta filterarmar, kroppen var uppbyggd som trollkrabbor (ihoprullad liksom). Snygg är den iallafall, kommer förmodligen aldrig se den igen då jag ploppade ner den i mitt stora kar. Såg ni att de långa antennerna också vaar lila, jäkla snygg liten glamor krabba =-)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har haft/har problem med mina knappar som dragit ihop sig och inte sett ut att må bra. Börjat tillsätta kalcium och det har inte gjort någon skillnad. Tittade på salthalten i karet och den låg på 1.022, så jag höjde till 1.023, tror ni inte knapparna började slå ut igen. samtidigt som höjningen gjorde jag ett vattenbyte och vilket som utlöste reaktionen vet jag inte?

Någon som varit med om någonting liknande?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Knapparna mår fortfarande inte bra och nu har skivisarna också börjat ge negativa tecken. Problemet kan ha varit att mitt lilla innerfilter där jag kör aktivt kol i har varit trasit. Detta kan ha bidragit till de dåliga vattenvärdena senaste tiden.

Nu har jag bytt till nytt kol och ska göra ett 25% vattenbyte idag och ett byte i helgen. 1dec ska jag inhandla magnesiumtest och magnesium, samt spårämnen. Får se om det hjälper.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Håller tummarna att det löser sig och att du kommer på felet...

Det kan inte vara krabban du slängde i för ett tag sen som är och bråkar på skivisarna och knapparna på natten?

Nej de är de jädra algskiten och det som fått fäste och är svårt att bli av med nu. Ska köpa Rowaphos och göra tätare vattenbyten för att se om de blir bättre. Synd bara att jag åker till Thailand om två veckor så de kan bara bli en kort behandling sedan är de till att hålla tummarna.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Syrran och hennes kille kommer bo i lägenheten under tiden jag är borta, men dom kan behöva en telefon-support. Det vore jäklig sjysst om dom kunde ringa dig ifall någonting skulle hända.

Du är säker på att du inte kan följa med på lördag till himmelriket (Triton)?

Finns det ev möjlighet att hänga på till Triton på lördag? Bilen min är belagd med körförbud lördag-måndag för jag glömde boka besiktning i tid :ler: . Tror att jag är tillgänglig om jag inte glömt bort något.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Finns det ev möjlighet att hänga på till Triton på lördag? Bilen min är belagd med körförbud lördag-måndag för jag glömde boka besiktning i tid . Tror att jag är tillgänglig om jag inte glömt bort något.

Visst, jag åker ner själv så de finns plats över i min lilla Suzuki.

Jag åker in med farsan och tjejen på lördag, ska handla mina första firrar.

Man får se till att spurta så ni inte snor alla godsaker :$

Jasså din lille rackare, köp inte blå, grönrandiga eller röda skivisar. Sådana kan du få byta till dig av mig. Själv kommer jag bara köpa tråkiga medel och tråkigheter.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ha ha ha idag hände det....... hokus pokus endast 1min efter det att lamporna slogs på och jag tittar in i akvariumet. Plötsligt ser jag någonting väldigt bekant, två små ögon och antenner som tittar sig runt, EN MANTIS!

Snabbt springer jag efter hinken och plockar upp stenen, hämtar en lampa för att se någonting och då har den lille gynnaren självmant kapitulerat och simmar omkring i botten av hinken.

Så plötsligt har jag två mantisar under kontroll i mitt hem :ler:

Denna är ca3cm lång brun,grön och lila med lite blått inslag på små delar. Svårt att få uppfattning om färgen faktiskt. Men helt ful är den inte. Tror denna blir gebort precent till den som är intresserad till ett Pico eller nano. Anonns kommer inom kort.

Äntligen kanske man slipper knäppningar i karet, men risken är att de finns fler.

post-2577-1446891475785_thumb.jpg

post-2577-14468914758006_thumb.jpg

post-2577-14468914758151_thumb.jpg

post-2577-14468914758309_thumb.jpg

post-2577-14468914758463_thumb.jpg

post-2577-14468914758604_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

är inte det en sån som slår ihjäl sina byten? är det då inte risk att en stor sån knäpper glaset i tanken?

Jo de e en sån som slår ihjäl sina byten. Förr att den ska kunna slå sönder glaset behöver den dock komma upp i 20cm storleken. Och en sådan hittar man ju ganska lätt i sit akvarium.

Denna lilla gynnare klara nog inte ens av att döda min minsta klovn ens (2cm), tror mantisar i denna storlek äter små snäckor, små räkdjur, matrester och kan knappast skada firrar som är över 3cm. Är nog ingen fara att ha en sån här liten rackare i ett nano, men man bör nog inte ha eremiter tillsammans med den:ler:

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...