Postat 31 oktober 200618 år Har ju läst att fiskar äter rom från räkor (som man köper i affären) med stor förstjusning. min fråga är, om man har räkkväll med tanten här hemma och käkar massvis av räkor, kan man frysa in romen från räkorna? eller är det färskvara som gäller?rom till firrarna och räkan till mig
Postat 31 oktober 200618 år Går bra med fryst också (har gjort det för mig ivf). Men som allt annat är det färska att föredra. Ha det inte i fryset för länge bara...Mvh
Postat 31 oktober 200618 år Det går bra att frysa in. Dela upp det i små portioner redan när du fryser in så blir det enklare när du plockar ut det.
Postat 31 oktober 200618 år Jag brukade ploppa i lite rom på fredagskvällen när jag åt fäska räkor till mina diskus och det var mycket uppskattat. Vet inte hur näringsvärdet är dock (ganska lågt gissar jag). Fryste in det som blev över.
Postat 31 oktober 200618 år Näringsvärdet är ganska högt i räkäggen likaväl som i andra ägg.För sötvatten brukar man säga att det är för fett men för salt är man glad åt litet mer fett.
Postat 31 oktober 200618 år Räkor som vi äter har ju ofta varit frysta och vi ska ju inte tina räkorna frysa dom igen och sen äta upp efter tinig nr 2. Är inte fiskar känsliga för bakterier på samma sätt som vi?MVH BA
Postat 31 oktober 200618 år BirgittaPå denna sida av fosterlandet är det färska som gäller:ler:. Skämt åsido så kan du ju ta bort rommen medans du fortfarande har en fryst kärna och då är det ingen större fara. Annars har du ju rätt.MVH Lasse
Postat 1 november 200618 år Författare Ja Rasmus du "läste" rätt :-)Haha Ted! Läst, hört whatever frågan var ju om man kunde frysa rom gick det bra sen igår?
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.