Gå till innehåll

Bujib's 343L kar


Bujib

Rekommenderade inlägg

Ser ju ut att kunna bli fint det där.

Eftersom jag själv funderar på hur jag skall göra mitt nästa kar (efter mitt nybörjarkar på 110l) så har jag en fråga.

Hur hög är din bänk? De flesta bänkar jag ser verkar aldeles för låga, men du ser ut att fått lite höjd på din.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nizztos; Jo jag tycker som du att de flesta har aldeles för låga bänkar. Den första bänken jag byggde blev 1 meter hög, men eftersom den visade sig vara lite risigt byggd, så fick jag göra om allt. Den nya bänken blev istället 95cm hög, men med MDF board + frigolit är den närmare 1 meter.

Såg för övrigt din tråd och drömkaret för mig skulle helt klart vara ca 70cm hög tillsammans med en riktigt hög bänk så man utan problem kan kolla in i karet utan att stå på knä.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jo sant crille. Känns dock som en onödigt lång omväg. Att beställa från tyskarna har funkat bra för mig, är nästan stamkund på aquapro :ler:

Fiend; Äsch! Ja då får jag agera som testkanin. Du kommer troligtvis riva ner din inredning när du sett mitt resultat :skrattar:

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nu till ljuset igen. Fick för några timmar sedan hem min ATI armatur och tunze multicontroller och kom på att jag glömt lysrören :x

Jag tänkte att jag skulle köra 5st ATI Aquablue Spezial new generation T5 bulb - 50% white / 50% blue och 1 ATI T5 Blue plus. Frågan är om det låter som en bra setup? Stigigemla, du sa att du körde med tre Aquablue special och ett Actinic+ till ditt fragkar. Är det ATIs Aquablue special du menar? Har du möjligtvis någon bild?

Vad kör ni andra T5are med? Vad är det för skillnad mellan tex ATI och Osram som man hör ganska mkt om?

Mvh Simon

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Efter att ha kollat in Iwans belysning så är frågan om man ska ändra från 5st ATI Aquablue Spezial och 1 ATI T5 Blue plus till 4 st ATI Aquablue Spezial och 2 st Blue plus. Kanske till och med 3st ATI Aquablue Spezial och 3 st Blue plus?

Det är sjukt vilket ljus han får till! Länk: http://www.hausriff.ch/4534/108355.html

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Aquablue spezial är mycket blåare än Aquascience spezial. Aquabluen är mycket mer lik AQquascience duo som skall vara 50/50 spezial och A. blue.

Jag vill i alla fall inte ha lika - lika. Aquascience ljuset Spezial + blue lika delar kan du se hos JR och det är verkligen inget dåligt ljus. Men jag tycker mitt är en aning blåare.

De sista veckorna har jag haft ett rör av varje Aquablue+, Aquablue spezial, Aquascience spezial och duo som inbränning för kommande lysrörsmätning. På grund av det gulare ljuset har jag fått mycket mer cyano.

Jag kommer att ta bilder i samband med mätningarna.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Jahap dax för en uppdate! Det mesta har flytigt på ganska bra, har akvariet igång med vatten och ska imorgon flytta över LS från mitt andra akvarie till det nya. Enda problemet so far är att jag får en såkallad "Flushing effect" i durson. Jag har testat att kapa rördelen som ligger i sumpen utan resultat. Det jag kan komma på som kan vara problemet är att jag har ett S - rör precis under bänken efter att ytavrinningsröret gått igenom akvariet. Kan detta vara problemet? Skulle den enda lösningen vara att ta bord den rördelen och köra på helt rakt (vilken skulle skapa andra problem :S )

Verkligen frustrerande att höra detta ljud. Plötsligt är allt tyst och sedan hörs allt på en gång. Något som kan vara värt att tillägga är att det inte alltid var så. Ibörjan så uppstod inte detta fenomen, det är mer på senare tid (senaste dagarna). Allt har varit igång i ca 1 vecka.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja jag tänkte på det också, men vattennivån i sumpen är över det "sista" röret. Idag fixade jag det hela ganska bra dock, genom att helt enkelt bara stänga av kranen på ytavrinningsröret och leda vattnet genom skummaren som det är tänkt när allt är igång. Ljudet försvann ganska snabbt och jag kan äntligen sova :D

Ska posta lite pics när stenen är i och jag börjat aquascapa

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Så nu har det hänt lite mer sen sist. Akvariet har nu varit igång i ca 2 veckor med bla 2st kolonier av Zooanthus, en typ av fungia, en Brain coral och en korall som jag inte vet namnet på. I akvariet går även 2 st putsarräkor. Ska nu till helgen uppdatera med lite firrar och mer koraller, bla några SPSer.

Ska uppdatera med bilder så fort som möjligt :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 veckor senare...

Lite pics är aldrig fel eller vad säger ni :)

Känns som jag börjar komma in i hela saltvattens "grejjen". Är lite tomt i akvariet just för tillfället, ska bla fylla upp med SPSer på de översta stenarna.

Ni får ha överseende med mina bilder, börjar precis lära mig hantera kameran!

post-2584-14468913776817_thumb.jpg

post-2584-14468913777011_thumb.jpg

post-2584-14468913777171_thumb.jpg

post-2584-14468913777328_thumb.jpg

post-2584-14468913777483_thumb.jpg

post-2584-14468913777635_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Sillen!

Har självklart lyckats glömma bort vad säljaren sa att den hette, får ta med mig papper och penna nästa gång. Angående mjukisar så kommer jag nog inte ha speciellt många, om ens några. Jag kommer däremot ha fler fusk mjukisar typ LPSer, musslor etc

Mvh Simon

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Läste att du inte tänkte köra med ett fosfatfilter..

tänker du hoppa över all media som tar bort fosfat eller kommer du köra med något sådant fast i trumpa eller liknande ?

Fina koraller förresten..

Mvh,

Sunny

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tackar Sunny!

Ang fosfatfilter så körde jag Ultra Phos fosfatremover i en strumpa i 14 dagar precis vid starten. Har sedan dess inte behövt lägga i mer men det kommer nog lite senare igen vem vet. Har även kört lite kol i stumpa.

Mvh Simon

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej alla!

Här kommer lite bilder på nyförvärvet, en Acanthurus Leucosternon ca 10 cm stor. Klart den snyggaste fisken som finns! Bara efter några minuter i karet började den jaga alger, riktigt matvrak! Trodde den skulle vara svår att få igång men den slukar artemia, nori och betar alger som en tok.

post-2584-14468913847095_thumb.jpg

post-2584-14468913847302_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...