Jump to content

DaTrucka

Medlem
 • Content Count

  5291
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

370 Excellent

About DaTrucka

 • Rank
  Onlineredaktör

Profilinformation

 • First name
  Marko
 • City
  Östra Frölunda (Svenljunga)
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Antal år inom saltvatten
  startade mars 2006
 • Akvarievolym
  Bygger 600 Liter
 • Akvarie mått
  140x70x65
 • Akvarietillverkare
  Hemmabygge
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  2x54w T5
 • Om JA vid skummare - Vilken
  BM NAC7
 • Antal år inom sötvatten
  ca 5 år med sötvatten
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  65
 • Storlek på sump
  112

Recent Profile Visitors

1047 profile views
 1. Jo. Jag har grubblat bra länge över detta.
 2. Tråkigt men sant, detta är sista inlägget om detta kar. Problemen har fortsatt för mig i karet. Inga SPS överlever särskilt länge. LPS och mjukisar verkar klara sig skapligt. fiskar dör av lite då och då, dom få jag har kvar är risiga. och jag kan inte begripa vad som är fel. Nu är jag så trött på eländet så det kommer göras om till sött, exakt vad det blir är inte helt bestämt än. Lutar åt sälskapsfisk med lite enklare växter och så. Lättskött ska det va. Håller på i detta nu och tömma eländet. Tekniken kommer jag lägga i kartong tills vidare om man skulle få återfall i framtiden. Lika så LS kommer dödas och sparas.
 3. until
  Petsitaly anordnar stor akvariemässa i Rimini, Italien. http://www.petsitaly.it/en/ https://www.facebook.com/marine.aquarium.conference.of.europe/
 4. DaTrucka

  Saltvattensguiden.se på Facebook

  Ni har väl inte missat att vi även finns på Facebook? I detta nu har vi 509 "Gillare". Kan vi bli 600 innan nyår? https://www.facebook.com/saltvattensguiden.se/
 5. Jag kan inte heller ändra profilinformationen. Dvs dom delarna om skummare, ljus, sump mm...
 6. Den 18-19 Juni 2016 är det dags för stor mässa inom marin akvaristik i Italien. Läs mer här. http://www.petsitaly.it/ eller https://www.facebook.com/marine.aquarium.conference.of.europe/
 7. Håller med lagge. En så snäv begränsning på uppladdade bilder är snålt. Det är egentligen inte svårare än att sätta på betalfunktion i så fall. Kanske t o m ett par olika storlekar på medlemsskap. Då får dom som vill ha mycket bildutrymme betala för det helt enkelt.
 8. På sidan: Hantering av bifogade filer i profilinställningar står att jag använt 90MB av 9MB.
 9. Skulle "gilla" ett inlägg men fick svaret att "Du har uppnått din kvot för positiv.....(något)"
 10. DaTrucka

  Frågor och funderingar kring saltvattenskar

  Beställa sten funkar säkert bra. Själv tycker jag det är bättre att plocka själv, då kan man ju plocka former som man gillar och tror kan passa in bra i bygget. Sanden ska i sist ja, förr eller senare är det något djur som gräver under stenen, med ett stenras som följd annars. Och så är det ju lättare att hålla rent och lättare att ta hand om ovälkomna liftare. Edit: Angående pumpar och dylikt så beror det på hur karet är byggt. Men för att blanda saltet så behövs bara en pump av något slag. Resten av vattnet kan man fylla på när stenen är i. Men det är ingen panik så länge det cirkulerar lite. //Marko 'DaTrucka' (via mobil).
 11. DaTrucka

  Frågor och funderingar kring saltvattenskar

  Börja du blanda. Vatten o salt i, låt blanda tills saltet är löst ordentligt, se till att temperaturen är bra 25-27 grader. Mängden salt kan variera mellan märken det ska stå på förpackningen hur mycket det går åt. Generellt någonstans mellan 38-40 gram/liter. Tänk på att inte fylla upp karet helt, stenen tränger ju undan en del vatten, 3/4 delar kan vara lagom, beror på hur mycket sten du ska ha i och hur porös den är. Sen i med stenen, sand sist. Men låt det gärna vara utan sand den första veckan, det är lättare att suga upp skit som släpper från stenen. Ha inte på ljuset för länge i början heller 3-4 timmar brukar vara en bra början. //Marko 'DaTrucka' (via mobil).
 12. DaTrucka

  151-720 liter Min Akvarievägg

  Tycker nog att du ska måla alla trärena ytor, MDF skivorna med flera lager (extra noga i kanterna). Det sväller garanterat med tiden annars.
 13. DaTrucka

  Hjälp med att starta upp

  Finns en hel del akvarister i götet. Gör en avancerad sökning i medlemslistan, och skicka PM till några. Det absolut bästa är att åka hem till några som har liknande bygge och titta hur dom gjort.
 14. DaTrucka

  721-1199 Liter Mitt vinkelakvarium.

  Bioted har bra priser. Till mitt system handlade jag hos honom, såg ingen anledning att beställa från tyskland med så liten skillnad. Tror att även företagsakvarium är rätt billig.
 15. DaTrucka

  "Flytande" aquascape?

  Någon som sitter på kunskap om hur man bygger en inredning som ser ut som stenen flyter ovanför botten? Jag funderar på om man kan bygga en ställning av pvc, men om man vill ha en lång "läpp" så lär pvcrören svikta i änden. Någon som har tips o tricks på hur man kan staga upp med minst möjliga limning av stenarna, och vad limmar man med? Bör ju vara någon sorts skum eller liknande för det går ju åt en del, och det måste härda fort då bygget ska göras på ett kar som redan är igång. Ungefär som på bilden. Bilden är lånad från reef2reef.
×