Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Lyckades med nöd och näppe undvika översvämning vid gårdagens strömavbrott. Vattnet var bara en millimeter från sumpkanten när jag insåg att säkerhetshålet på röret från returpumpen slammat igen.
 3. Today
 4. Misstänkte nästan det, redan lite få djur som flyttat in i den så jag får väl vänta på att dom ska föröka sig
 5. Hey, the algae are Swedish! Bought on Biltema and Clas Ohlson!
 6. Jag har i dagsläget ingen topp eller nät som täcker akvariet. Jag undrar därför om någon har något tips på sandvändare som inte har för vana att hoppa ut ur akvariet.
 7. Yesterday
 8. grizz

  nano Shallow nano

  Idag fick jag på Red sea hoppskydd samt fick hem en fragg av Clavularia Tricolor Tog några snabba "top-down"
 9. Glömde köpa po4 (fosfat) men helt nytt red sea marine test kit 0 NO3 lämnar in ett triton test ICP-OES imorgon för analys Får se hur jag ökar nitraten?
 10. Fick en leverans från Företagsakvarium idag bestående av en bandkorallräka (Stenopus hispidus) och en sjöhare (Dolabella auricularia). Jag hade tidigare en sjöhare som var riktigt charmig, men den försvann efter ett par veckor. Innan dess hade han ätit stora mängder cyano, vilket jag kan anta inte är så nyttigt för någon. Jag hoppas att jag har större tur med denna, nu när cyanon är borta.
 11. Då har en korall blivit brun [emoji33] funderar på om fosfatet blivit helt nollat?? Alla andra värden är som vanligt kh 8 mg 1300 nitrat 1 salt 1.025 temp 27 Har ju cyano men bara på sanden..
 12. Kan meddela att jag har inga problem med sviktande bänk. Monteringsmässigt så kan jag tänka mig att många får problem med inställningen av gångjärn till dörren som är vid sumpen,det fick jag iaf. Det är hyfsat trångt vid det nedre gångjärnet=) Har lite bilder i mitt akvarium avdelningen för nyfikna. Jättebra kvalitet på bänk som alla red sea,men instruktionsboken har förbättringspotential.
 13. 2 år gammalt kar, med diverse stabilitetsproblem gällande PO4. NO3 stabilt sedan jag började med Vodka/Ättika för ca 6 månader sedan NO3 2,5-5 salifert PO4 0.03-0.25 salifert Ska tillägga att jag haft cyanoutbrott oavsett vilka näringsvärden jag haft (låga och höga)!
 14. Hör hittade jag lite kemikalier https://www.aquawarehouse.se/index.php?route=product/category&path=27_28
 15. Vägsaltet är nog oftast av väldigt dålig renhet. Brukar vara bruna flingor i stället för vita kristaller. Det kan också vara magnesiumklorid.
 16. Verkar bra. Hur pass lätt är det att få tag i rullar som passar?
 17. Tack! Här måttbeställde jag och sågade sedan till och borrade det sista själv. https://interglas.se/shop/plexiglas-svart-5-598p.html
 18. Ser riktigt bra ut detta bygge var har du hittat svart plexiglas ifrån? Jag har hittat bara genomskinlig plexi överallt men behöver nog svart för att avskärma min nya refugium..
 19. Last week
 20. Faran är kanske att den fortsätter med ephyllior....fast jag har ju ganska många bta.... Får hyra ut hen....hihihi
 21. Helt enig! Jag hade hoppat högt av glädje om någon av mina kejsare tuggat bta istället för min euphyllia
 22. Hej Michael , har du fått en kejsare att äta BTA så är den värd sin vikt i guld , passa på att köpa ett par Trisslotter när du ändå har turen på din sida , mvh stefan
 23. Jag håller med dig, vi kör på detta. Tittade även på en sådant 10000l/h https://reefshop.pl/pl/p/Roller-Mat-filtr-mechaniczny-filtr-Bubble-Magus-ARF-L/8517
 24. Angående BTA...min kejsare har gjort processen kort med en halvt utsugen BTA...dvs den finns inte mer :-)....(bara den nu inte fått smak på levande...)
 25. gissningsvis! kanske lite dyrare till och med? blir intressant att se när de kommer till den svenska marknaden.
 26. Tackar! Jag vet inte om det ens är nödvändigt med så mycket flås genom sumpen, men rullfiltret gör uppenbar effekt om jag ser till den mängd smuts som blir fångad. Flertalet SPS'are kör ju med bar botten av anledningen att kunna ha högre cirkulaion och kunna fånga mer smuts för att med mindre insats hålla värdena. Så jag siktar på liknande fast med grus
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...