Gå till innehåll

Topplista

Populärt innehåll

Visa innehåll med flest reaktioner på 2020-03-21 i alla kategorier

  1. Hej, klassiska nybörjarfrågor men tacksam för hjälp eller guidning. Efter husköp i höstas så börjar jag planera för mitt första saltvattens akvarium, har sysslat med sötvatten tidigare. Det kommer bli ett inbyggnads akvarium ca 110x60x70 OW glas. Vad är att tänka på gällande botten borrat, ytavrinning, tips på akvariebyggare? Det är dåligt med plats under karet då det är en gammal eldstad (stått en kakelugn här innan). Så planen är att sätta sump och teknik i källaren under akvariet. Någon som har erfarenheter av sump i källaren?. Läst om någon som gjort det tidigare och tycker det verkar som en bra idé.
    1 poäng
  2. Tack för svaren! På de här bilderna det är mycket mer ljusgrön jämfört med verkligheten. Färg på alger på sanden är samma som på rutan. Jag märkte att när jag skrapar bort det på kvällen då är det rent till sent förmiddag. T. o. m stenar är vita igen efter natten. Idag kom 5 nya eremiter och 5 nya snäckor samt en sjöborre (vet inte vad den heter). Hoppas att det ordnar sig... Jag har dålig samvete att jag var för snabb med allt. Men det som sagt-man lär sig av sina misstag. Bilder på nya djur ikväll.
    1 poäng
  3. Rättelse, Xenia sprider sig via vattnet till överallt, gsp gör normalt inte det! Har man exempelvis gsp på en enskild stenstruktur så stannar den helt enkelt där. Är det av en variant som grenar ut sig kan det bli riktigt snyggt, enligt mig
    1 poäng
  4. Mätvärden 2020-03-21 Temperatur: 25 grader Salthalt: 1.025 KH: 8,2 KH-värdet är 0,6 högre än senaste mätningen för två veckor sedan och ligger nu på den nivå jag önskar. Jag kommer därför fortsätta med samma mängd Triton Core 7 (10 ml/dag från varje flaska). Förutom användandet av Triton Core 7 tillsätter jag varje vecka även 2,7 ml jod (Triton) och 0,35 ml vanadium (Triton) samt 3 droppar (3 ml) järn (Korallen-Zucht).
    1 poäng
  5. Royal blue har man ofta inte för hur ljuset ser ut utan för hur framför allt gröna koraller fluorescerar i det ljuset. Royal blue är ljus av den vågängd (450 - 460 nm) som korallernas symbiosalger tar upp bäst. Det är faktiskt också den våglängd som det är lättast att göra lysdioder med hög verkningsgrad i. Alla vita dioder är Royal blue som täckts med ett fluorescerande ljuspulver som ger avsett färgområde på ljuset. De som håller på med Zoanthus har ofta en väldigt hög andel Royal blue i sitt ljus. En del av dem som skimrar i lysande färger i blåljus ser bara bruna ut i dagsljus. Nästan alla fiskar blir bara grå i Royal blue ljus.
    1 poäng
  6. Det är en typ a "catsharks" eller rödhajar på svenska. Kan bli upp till ca 70 cm, Hade det gällt publika akvarier hade nog kravet varit mellan 20 - 50 kubik från jordbruksverket. Finns inte riktigt samma krav för privatpersoner tyvärr. Tråkig art som du knappast ser om du har en inredning som den gillar. Den är släkt med småfläckig rödhaj som är vanlig vid våra kuster och odlas på Havets Hus i Lysekil Min åsikt är - avstå och med det lämnar jag denna tråd. MVH Lasse
    1 poäng
  7. Jag stängde av maten direkt faktiskt, men tacksam för att du bekräftar min logik. Det är ett rs reefer 170. Min oro ligger i att jag redan har problem med nitratet som ligger någonstans mellan 30-50. Har svårt att få ner det, tycker att jag matar minimalt. Är novis. Köpte karet inklusive allt levande begagnat precis innan nyår. Samma känsla som när man blev farsa. 1000 frågor, men inget 1177 funktion. Tur det finns aktiva forum-själar. Sjöborren är min första förlust.
    1 poäng
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa Ny...