Gå till innehåll

steken

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Ja, peacock är helt sjukt fina och verkar vara ganska aktiva och nyfikna. iaf efter vad man kan se på youtubes filmer. Den uppträder ganska intelligent. Är dock inte helt säker på om jag har plats för ett tillräckligt stort kar för peacock. Samt att akryl e så löjligt dyrt Hade tänkt mig nått runt 50L som huvudkar sen ungefär lika stor sump
  2. Någon som vet hur lätt det är att få tag i mantisar ? Om det är möjligt att beställa och så ? Har hängt på RCs mantis forum ett tag och är väldigt sugen på att snickra ett akryl akvarium. Har redan testat att limma lite akrylskivor och det gick bra ^^ Hade varit roligt med ett kar med en färgrann mantis av "boxar" modell(har sett några peacock liknande arter som dock inte blir så stora på RC frågan är om man kan få tag i dessa i sverige)
  3. 26år är löjtnant i Försvarsmakten. Inriktning mot Informations och ledningsystem och utbildning och drift av dessa. sötvattensakvarist (killis d.v.s äggläggande tandkarpar) odlade ett gäng arter under några år i mina föräldrars källare när jag bodde hemma. (skulle ge allt för en stor källare igen, hopplöst med projekt i en trea. Tjejen kan bli lite grinig ibland när jag slafsar med saltvatten,betong,gegga eller bygger datorer i hennes skolarbeten) Äger ett salt nanokar sen några månader tillbaka.
  4. Jörgen hur använder du Zeolit ? har du det i reaktor eller? hur ofta byts det mm. (jag är helt nollad vad gäller Zeolit,Zeovit och allt det där) Ditt sätt att se på saken låter sund Edit: Whoops blir kanske lite för OT isåfall ignorera bara
  5. Fan vilka snygga bilder .... jag kanske ska kitta min kamera med lite mellan ringar! Har aldrig direkt macro fotograferat. Btw många av er verkar ju riktigt vassa på detta så några tips på mellan ringar som jag kan ha till mitt canon 50mm 1,4 objektiv? kan Canon Ef II 12 mm mellanring vara lämpligt ?
  6. Tack ... hade det inte varit för guiden hade jag inte impulsköpt (efter några månaders dräglande) ett saltakvarium för 2månader sen ^^
  7. Jag är helt förbluffad hur Levande Levande sten är. Dom första 2 veckorna såg jag inte så mycket, lite rörmask och en en eller två små kräftdjur men de senaste 2 veckorna har det bara exploderat och nu verkar det som alla små kryp slåss om dominans i akvariet. Allt från maskar till skumma larver i sanden och en explosion av kräftdjur.
  8. JAg reser ganska ofta från skövde till skåne och tänke att när man ändå är ute på vägen så kanske någon har nån saltvattensaffär längs eller nära min rutt att rekommendera ? I och med att det inte finns nån som för saltvatten i skövde brukar det bli att åka en bra bit men har dock allrig kollat vad som finns söderöver trots att jag faktiskt kommer därifrån Brukar åka skövde ->jönköping e4-> markaryd sen mot hässleholm/kristianstad
  9. Efter vad jag förstår från denna tråd: http://reefcentral.com/forums/showthread.php?threadid=595109&perpage=25&pagenumber=1 A. calfoså fungerar Remote DSB eller DSB in a bucket något anorrlunda än om man har den i karet eller sumpen. Genom att ha den remote så kan man få en riktigt djup sandbädd som man kan "hålla ren" och orörd. Och minskar risken for "crash" som finns om man har många föroreningar bundna i sanden. Min tanke är att akvariet och förfilter delen tar hand om den aeroba delen av nedbrytningen och RDSBn tar sen hand om den anaeroba delen.
  10. Hej! Ganska ny här på forumet och jag vill tacka alla för mycket informativa och bra trådar. De mesta frågor man har är oftast redan ställda och väl besvarade och diskuterade. Har suttit och läst en del på RC om RDSB och har för avsikt att testa detta på ett litet akvarium som jag har stående. Mest för att få erfarenhet och sen kanske använda metoden på mitt lite större nanokar. Det jag skulle vilja göra är att jag vill ha ett litet (20l) akvarium bredvid min dator med så litet prylar som möjligt synbart. Min tanke är då att ha en RDSB med inbyggd förfiltrering. Se bifogade bilder! Frågan är då om detta verkar gångbart ? Tankar och ideer om hur det kan förbättras (med strävan att göra det billigt och enkelt) ? Vad för substrat kan vara lämpligt i filter delen ? Edit* Tanken kommer förmodligen bara innehålla LS och sand för att testa med och få lite mätvärden. (Fear my Paint skills)
  11. Alltså jag har haft killis bra länge och artemia är bland det enklaste som finns tycker jag ... om man e riktigt lat så e det bara att hälla up lite vatten i ett fat eller liknande med stor yta och i med salt och ägg. Blr inte lika stor % som kläcks men ägg finns det massor av och är inte direkt dyrt. Vill man ha bättre kläckninsantal så är det bara att hälla saltvatten i en cola flaska eller liknande och köra ner en luftslang från en luftpump. stäng av pumpen ett tag innan du vill ha tag i rackarna och kör skrivbordlampan mor flaskan och alla samlas mot ljuset. Som en bit kaka. SEn finns du ju en massa annat beror ju på vad du skall ha det till. Moiena kultur e gansk easy om man får igång en bra kultur. Dock e det sötvattenskryp.
×
×
  • Skapa Ny...