Gå till innehåll

ExCeed

Medlem
  • Antal inlägg

    252
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Patrick
  • Stad
    Stockholm
  • Antal år inom saltvatten
    2008-03
  • Akvarievolym
    480 liter + 100 liter sump
  • Akvarie mått
    150x50x50
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    AquaStyle 1250
    Metall halogen lampor: 2*150 watt
    Lysrör: 2*54 watt T5 (20K Kelvin) High Output
    LE
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Instant Ocean - Skimm 800
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    ca 55 kilo
  • Storlek på sump
    100 liter

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

ExCeed's prestationer

Återkommande kardinalfisk

Återkommande kardinalfisk (8/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Törs man verkligen handla på BZ?? har läst mycket dåligt ang dom!? jag skulle avråda dig. om inte annat för att det kommer bli dyrt i längden, så iaf för att ta ställning emot hur de behandlar djuren. Sent from my HTC Hero using Tapatalk
  2. Ah, jag fick för mig att du skulle flytta nu till våren men dåså, du får ta och skotta gästparkeringen innan, det är ju så långt att gå So lagom till sommaren, ska du skörda lite skivor av mig då eller? Kan säga att karet blommade upp ordentligt efter mitt vattenbyte sist, behövdes nog lite nya spårämnen Att haren inte gör sitt jobb är väl inte så konstigt, han kommer väl igång lagom till påsken, haha.
  3. Jag körde med kranvatten (bor i Hägersten i Sthlm) i 2½ år och hade inga nämnvärda problem, MEN karet blev way snyggare när jag köpte en osmos och använder det vattnet. Visserligen lite mer meck, då ja g inte kan ha den inkopplad/monterad hela tiden i duschen, då sambon skriker att den inte får plats, men jag sätter i gång den en gång i veckan, låter den stå över natten och har 25 lite vatten på morgonen.
  4. Fan va surt att du inte blivit av med skiten är Fredrik. Får ta mig en sväng förbi i dagarna ok kika lite. När skulle du flytta? Eller har du redan gjort det?
  5. Svaret jag fick när jag råkade handla där för 2 år sedan (4 blå djävlar) som alla dog mystiskt inom 36 timmar, var att det ärsånt man får räkna med... behöver jag nämna att jag inte handlar där längre? Sent from my HTC Hero using Tapatalk
  6. Som folk skriver; det är enklast att bygga själv. Det gjorde jag och förstärkte alla vinklar med vinkeljärn, bara för att. Jag ringde IKEA och frågade vad deras stabilaste bänk klarade för vikt när jag startade upp mitt för 3 år sen. De frågade hur mycket jag planerat att ha på och höll på att skratta ihjäl sig när jag sa att det var över ett halvt ton, närmare bestämt 700 kilo som skulle stå på bänken. IKEA prylkar klarar nog knappt 100 kilo om ens det. Så iväg till närmasta brädgård. MIn stomme består av närmare 6x9 cm stjocka balkar. gick väl på en 1000 lapp allt som allt
  7. ExCeed

    Drake

    Ja, jag har hört om att Drakar kan gå ihop med andra fiska; beror nog på hur storleken är mellan dem.
  8. ExCeed

    Drake

    Jepp Froggar i neonorange är så grymt kom fram til att jag antagligen får sälja av lite fisk innan jag skaffar dragen (och frog-fish) annars blir det dyr middag och bygga om lite i karet kanske. Har två pelar liknande rev med en förbindelse mellan idag, så de kan simma runt i hela karet. sen måste jag nog fragga min bubelkorall, den kommer nog vara i vägen annar (den är närmare 30 cm i diameter). Om det stämmer att drakarna inte rör clowner (kan det bero på slemmet?) kan jag ju ha kvar de, eftersom de bor i bubbelkorallen.
  9. ExCeed

    Drake

    Ok, då är min balja lite större. Tanken är närmare 500 liter och sumpen 100 liter, har runt 60-70 kilo sten i har en skummare för 400 liter i den, just nu, tänkte att jag kanske måste skaffa lite större för det. Circulationspunpar har jag gått om i. Har lite drömmar att skaffa stenfisk och frogfish oxå, men det blir noglite mycket rovfisk i det karet då.
  10. ExCeed

    Drake

    HUr ser din drakbalja ut? Mycket fria ytor på botten eller mycket sten som bildar ett stort rev? grottor för draken osv? De skitar ju ner rätt rejält har jag läst, så hur stark skummare kör du med?
  11. ExCeed

    Drake

    Jag kapar tråden lite. nån som har stor erfarnehet av rovfiskar, i synerhet drakar? Funderar på att börja vandla om mitt kar som varit i gång i en 3 år till rovfiskkar. Är tacksam för alla sidor/länkar/personlig info jag kan få.
  12. de förökar sig; jag hade samma fenomen för nått halvår sen Sent from my HTC Hero using Tapatalk
  13. Helt sjuk, igår vid fem på eftermiddagen, sprakade lampan igång igen efter en vecka av mörker... får se hur det ser ut när jag kommer hem i dag
  14. Jag tenderara tt hålla med dig/mig, eftersom den är så ofantligt stor och rampen är så tung!
  15. Ja dessa var ju inte fy skam, mellan 52 och ca 56 € totalt... lite skillnad mot 1500 Tack för hjälpen. Kommer väl beställa från första stället, då har jag ju trots allt lite garanti osv. Måste bara kolla måtten på de först Du råkar inte vet om varje lampa har sin egna ballast, som jag misstänkte? Som det ser ut i min ramp, (har inte öppnat den helt än) ligger den på 30x7x12 cm. 15x7x12 ser mer ut som de man sett på nätet.
×
×
  • Skapa Ny...