Jump to content

patrikk

Medlem
 • Posts

  1,016
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by patrikk

 1. Jag har också JBL variant men eftersom jag har ryggradslösa djur i QT så beställde jag PraziPro med så kan jag behandla alla samtidigt. Men kommer nog ändå att köra en TTM lite variant med innan de flyttas över till DT. Jag beställde mitt via tyska eBay som i simtur beställer det från USA så lång leveranstid men slipper 1000kr i frakt från usa (eBay.com)
 2. Ser att ingen har svarat på din fråga så jag ska försöka hjälpa dig dock är jag själv novis på black ich men har den senaste veckan trålat internet om allt om denna sjukdom/ mask. Det ser ut som att det är black ich som du säkert vet nu så är det en "worm" och skilljer sig en från white ich även om de delar samma namn förutom färgen. Problemlösare: PraziPro, eller annan produkt med Prazi som aktivämne kan vara lättare att få tag på tex JBL Gyrodol Sötvattens dopp för att få bort den del från fiskan om den är besvärad av pickar och flämtar ( dock är detta bara en tillfällig lösning och inte permanent) Hyposolinitet ( 1.009 SG): i minst 10 dagar ska döda dem dock finns det varierat resultat på nätet för det. Formaline: detta rek. många som sista åtgärd då detta och giftigt och cancerframkallande (aktiva ämnet) tänk på att inte köra preparat i ditt huvudkar. Hoppas att det hjälper dig. Det som jag själv försöker komma på bästa vägen för att behandla ryggradslösa djur som ev. kan bära på black ich.
 3. Tack har hittat den nu Two spot surgeon (c.binotatus) är det man kan även se prickarna på bilden som jag länkade till. Någon som har erfarenhet av en? Harm ni kanske en bild ? Den är otroligt vacker innan den färgar ut. Är alla helt mörka som vuxna eller finns det varianter som är ljusare?
 4. Den hade namnet blåringad kirurg. Men hittar inte det namnet på nätet. Tror namnet kommer från den blå ringen runt ögat om det hjälper er?
 5. Tänkte höra om det är någon som har testat att foliera sin akvariebänk? min tanke var att testa foliera mdf som är sidor och dörrar på min akvariebänk som jag har byggt.
 6. Vilken frysmat ger du dem var det Artemia eller något annat? Sent from my iPhone using Tapatalk
 7. gav du dina yngel det från första dagen?
 8. min bangaii fick idag 20-30 små söta ungar och min egna artemia har inte kläckts och osäker på om den kommer att kläckas. Så nu hoppas jag på att någon i min närhet har det. Så bor ni i bara eller i malmö/arlöv och har nykläckt artemia som jag hade kunnat få/köpa av er så posta här. här är en bild på dem
 9. Vilket vore bäst att använda? Sent from my iPhone using Tapatalk
 10. tack för tipset med reservdelen. jag har testat och blåst igenom slangen och det är fritt. jag har för mig att man har 2 års garanti på tunze så om inga andra tips kommer in så får jag testa hos handlaren.
 11. Tänkte höra om det fanns någon som hade en idea om vad som kan vara fel. Jag har en tunze 3155 helt plötsligt så slutade pumpen att pumpa vatten det går igång men inget händer jag har testat att vända den upp och ner i vattnet för att få ut ev. luftbubblor etc. någon annan som har tips ? kan man öppna upp pumpen och se om pumpen rör sig och i så fall hur? jag har köpt den förra året av en sponsorerna här på forumet som har bytta namn och inriktning.
 12. Här är en räka som man kan i i karet så fort du har vatten i det till och med innan du har vatten i det.
 13. Härlig mussla att ha med på festen?
 14. man skulle haft en så skak mätare som de har haft i mythbusters och sedan skickat paket med olika fraktbolag för att se vem som hanterar det bäst. Men visst är det som du säger i slutändan är ju det individen som avgör
 15. Lite old news kanske men jag hade missat detta ser smidigt ut
 16. min äter det mesta artemia mysis krill lobster eggs nori
 17. Jag vet inte om ni kommer ihåg nyheterna från Australien där de slängde paketen av från flygplanet? DHL Sverige svarade då att så ska inte få förekomma och det gör det inte i Sverige. Sen var det en ICA handlare som filmade DHL leverans till butiken se nedan. Man undrar hur frakt bolagen egentligen hanterar ens paket framför allt inom vår värld med salt och levande. Man undrar om DHL är ensamma med det eller det är samma oavsätt vem som fraktar ens paket.
 18. https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?61580-New-to-Stockholm-need-some-info&p=601665&viewfull=1#post601665 vet inte om det är att hänga ut men känns som det tydligen varierar här på guiden om när det är att hänga ut och när det är att konstatera eller?
 19. jag är inte speciellt intresserad av konst men när det kommer i detta formatet så blir det intressant duktig firre!
×
×
 • Create New...