Jump to content

Connaissancen

Stödjande medlem
 • Content Count

  524
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Connaissancen

 1. Söker en Heteractis-anemon! Ibland kallad Sebae- eller Clownanemon. T ex Magnifica.
 2. Har du större anemoner? Typ 20cm breda el. mer? Vad tar du för en sådan i så fall?
 3. Bor i Kalmar, så det blir lite för långt att köra...
 4. Köper anemoner. Clownanemon (heteractis) eller större BTA. Ring 0703325577
 5. Hur ska man göra för att en video ska funka på denna sida?
 6. Jag har antennata och zebra, och båda har jag vant vid död mat med hjälp av fryst musselkött. De gillar det stenhårt. Men nu äter de i princip allt jag sätter framför dem. Vissa saker, som t ex bläckfisk, kan de tycka vara lite segt och spotta ut. Min zebra har nu blivit ca 11-12 cm, och han åt nyligen upp en av mina vuxna pyjamaskardinaler (5-6 cm). Så räkna med att alla mindre fiskar lever farligt när den börjar närma sig vuxen storlek (ca 20 cm) Skrivet på Iphone4 - utan TapATalk
 7. Oj, det var väldigt!! Jag har kört ozon 2 år nu i min Deltec MC500 utan att det genomskinliga blivit missfärgat, så det är väl ok plast antar jag... 1 år, om inte mer, har jag kört 5 mg/hr dygnet runt.
 8. Min nuvarande S. äter allt. (Mysis, artemia, spirulinaflingor, ON 1&2) Min förra var tyvärr mer kräsen, men den tog dock nori från typ Maxi, som jag klippte i små bitar. Men det var ett väldigt jobb att få honom hinna ta dem innan fiskarna.
 9. Nej, att döma av flertalet bilder jag kunde hitta på Lymphocystis så var det inte likt det som min mandarin hade heller. Men det var ett förslag jag fick på RC. Men vanlig prick såg det inte ut som. Lycka till med vattenbyte och sötvattendopp!
 10. Nej, det gjorde den inte. Det var ett tag sedan detta hände, så jag kan inte minnas om den åt eller inte. Någon sa att mandariner inte brukar/kan få vanlig vita prick pga ett slemlager på huden. Vet ej om det stämmer. För att bli av med prick tycker jag det brukar vara säkrare att sänka salthalten än att hälla i koppar. I vilket fall måste du ha fisken i ett separat kar. Levande sten och lägre djur mår inte bra av låg salthalt, eller av koppar.
 11. Min mandarin dog i liknande smitta! De vita prickarna stod ut som små toppar. Efter att ha lagt ut bilder och frågat på Reef Central fick jag förslaget "Lymphocystis", men jag fick aldrig klarhet i det. Den levde tyvärr inte så länge efter att ha fått prickarna.
 12. Jag har också märkt en sådan tendens. Kör jag 5 mg/hr (vilket jag gör 24/7) så skummar det ung som det skulle utan ozon, men krämar jag på med typ 50 mg/hr så minskar skummet - så någonstans däremellan finns ett "break even" läge.
 13. Connaissancen

  Kulfisk

  Jag har en bräckvattenkulfisk (fluviatilis) som även ska klara saltvatten, men det som avskräcker mig från att stoppa i honom i saltburken är att de tydligen kan ta div mindre lägre djur/invertebrater. Det positiva är att de enda sådana jag har är sniglar. (förutom koraller) Men så sökte jag på "kulfisk" och hittade detta gamla inlägg... Tyckte det lät lovande att hbmannens kulfiskar "bara" åt på musslorna, och inte på sniglarna. (men han kanske inte har några sniglar?) Såg att det var 3 mån. sedan hbmannen var på guiden, så han kanske inte ser detta. Men det kanske finns någon annan som kan delge sin erfarenhet med kulfiskar, och om de har gett sig på typ Astraea- och Turbosniglar? (Astraea har väl isf lite hårdare skal Turbo?)
 14. Triton i Täby! Korallrevet i Södertälje! är de jag skulle rekommendera. ZooMarknad i Bromma har haft mycket spännande inne när jag varit där - men kolla bara att fisken inte är nyinkommen/stressad och att den äter.
 15. https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=36929&highlight=glasros
 16. Vad jag hört så hade de "zebror" inne häromdagen, så det är inte omöjligt att de har någon kvar...
 17. Oftast äter de inte död mat när de kommer in, vilket inte min heller gjorde. Det var guppy som gällde tills han lärde sig att ta död mat. Men nu hugger han efter allt som närmar sig ytan. Jag tycker inte det är jobbigt med fryst mat, så jag har aldrig tänkt på att testa pellets. Fiskarna får oftast frysmat också. Det jag brukar mata är t ex klumpar med Mysisräkor, vanliga räkbitar, musselkött, bläckfisk mm. Ofta sätter jag maten på en pinne till honom, eller så släpper jag bara biten framför honom. Så jag använder aldrig handskar. När jag är i med händerna så vet han att det inte är matdags. Men jag har ändå alltid koll på var han är. Drakarna på filmen ser ut att vara volitan, de ser ju hyfsat stora ut. Annars kan antennata ibland likna volitan.

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.3

  ×
  ×
  • Create New...