Jump to content

david nordin

Medlem
 • Posts

  92
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by david nordin

 1. Optiwhite tre sidor. 120×50×50 Borrat bean animal Ikea stomme
 2. Blå kirurg Gul kirurg Clowfisk, maka par C. acanthops, maka par S fasciatus Div sniglar Div eremiter (Blå, röda) 3st borrar 2st sandvändande stjärnor Div fraggar Spa Div lps Div mjukisar
 3. Jag hittade ett par av ren tur. Ibland kan du köpa färdiga par från t.ex whitecorals
 4. Ingenting är omöjligt men det är kass prognos. Mycket kan ändras med tiden och fiskens mognad. Har läst många erfarenheter från avancerade akvarister där fiskarna helt förändrats en dag och fått dille på LPSer, fransarna på musslor, en specifik acropora eller kanske resten av invånarna.
 5. Olika Centropyge har väldigt olika beteenden. Sen kan det skilja på individnivå med. Vissa betar alger som maskiner! C.flavissimus sägs ha större behov för rörlighet och kan vara tjuriga mot andra dvärgar. Påstås ibland mumsa koraller med. C.bispinosus sägs vara generellt säkra och vissa säger de är timida och trevliga. Jag tror du får dra ner på antalet och värdera dina favoriter och kanske inte ha för många Centropyge ;-) Lätt att bli ivrig... Jag hade samma tanke själv men av en slump blev det ett par av C.acanthops. inte alls vad jag tänkt men de är supertrevliga, leker i "flocken" och betar alger som kossor! Jag skulle vilja ha en art till men jag får förmodligen stå emot till förmån för att fiskarna ska hitta en harmoni. Det är fantastiskt trevligt att se när alla tolererar varandra och håller ihoo
 6. Inte inom Schengen. Vi kanske skulle ordna en gruppresa till White Corals för Saltvattensguiden?
 7. Uvc har liten effekt. Skummare kan balla ur vid viss medicinering. Det är bra att ha koll på ev. medicins innehåll om du tänker använda det och t.ex inte medicinerar ett akvarium med koraller. Ps. Har sett ich på flera fiskar på Bromma zoo. Främst blå och gula kirurger.
 8. Uppdatering. Cyklingen är "klar" sedan ett tag och jag arbetar och väntar på att diatom-fasen ska gå över. Sniglar och eremiter betar tillsammans med angelfish och en kirurg. Skaffade belysning för frag-delen idag som får vikariera tills alg-lampan anländer. Det blir en CoalBox Moon LED+ på 59w. Det lär duga fint. Fick hem en näve Chaeto linum och såg fram emot min lilla macromiljö. Erfarenhet: Istället för den harmoniska miljön jag sett framför mig är det en perfekt chaeto-tumbler :B Planen var en DSB med Chaeto ovanför men då måste jag komma på ett sätt att bromsa upp vattnet. Idag är det overflow till alg-kammaren och overflow igen till frag-delen. Resultatet är att det flyger över alg-fragment hela vägen till returpumpen som sen sätter igen. I brist på annat satte jag upp lite frag-raster som fångar upp en hel del. Returpumpen är på nivå 3 och det är bra flöde som f*n... Ps! Dagens pucko går till Maxspect sommar uppdaterat sin app till en version som kräver SD-kort uppdatering av alla enheter för att påverka dem! Bravo!
 9. Jag fick svaret att om jag kunde vänta slapp jag frakt iom samleverans. Karl Hedin ska också vara återförsäljare
 10. Finns på bl.a. Beijer och XL bygg. Kanske inte på lager men kan beställas utan extra kostnad
 11. Kolla upp killen i Karlstad. Det är bara att öppna plånboken
 12. Tänk på att det är kraftiga pumpar. Hur stort och långt akvarium har du?
 13. Visst. Finns då och då. Ligg på din favoritbutik, jag vill också ha ;-)
 14. Uppdatering. Allt rullar på, sjukt tryck i gyre-pumparna. Har max 30% just nu med oceanic gyre-program och lunar cycle. Turbine körs på max 4 just nu, bara en sida ansluten med jävelusiskt tryck... Förväntade fulalger som börjar krypa tillbaka redan, doserar försiktigt KNO3. Några fiskar och en del blandade koraller. Underbart ljus från RSXen, riktigt nöjd men inser att jag måste skaffa lins för att fota Mindre arc ska byggas för mina zoa och palys. Har en hel drös med oidentifierade koraller som jag hoppas få koll på snart.
 15. Hej. Hade tre, gav bort två och den sista fick för sig att fastna i en pump ;( Runt Stockholm, Västerås eller Eskilstuna
 16. Sitter och sneglar på en påse finbetong från weber. Behöver limma ihop några småstenar... finns vettiga alternativ? Utöver märkesprodukter inom hobbyn dvs. Vitbetong?
 17. Sitter och sneglar på en påse finbetong från weber. Behöver limma ihop några småstenar... finns vettiga alternativ? Utöver märkesprodukter inom hobbyn dvs. Vitbetong?
 18. Artemia, självodlad är näringsfattig. Den som köps är berikad. Jag brukar höra rådet att skippa just artemia och istället odlad cope- och amphipods.
 19. david nordin

  Nitritfilter

  Sand, sten, DSB. Nano bollar kanske?
×
×
 • Create New...