Jump to content

Titanic

Medlem
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Jerry
 • City
  Stockholm

Recent Profile Visitors

428 profile views
 1. Har liknande. Vände på stenen men de tittar fram ändå.
 2. Även jag köpte ett billigt på teknikmagasinet. Funkar. Bilderna har du sett i min tråd.
 3. Säljer ett reefer 170 med original sump + 1 st Ai Hydra 26 HD. Nyinköpta för ganska precis 1 år sedan. Perfekt första akvarium för den som vill pröva på saltvatten. Eller för den som vill ha bekvämligheten av små smidiga vattenbyten. På köpet Red sea hoppskydd och en eheim returpump Pris 7 500 kr
 4. Ja det verkar va vanligaste triggern. Har du försökt identifiera vilken typ du har?
 5. Hade ingen påverkan under de 2-3 veckor jag körde, hade den i visningskaret, på dygnet runt. Rätt knäckande då de flesta som haft framgång med UV verkar ha sett resultat redan efter 1-2 dagar. Vågade aldrig riktigt dosera väteperoxid. Började känna mig ganska säker på att det va amphidnium. Planen var ändå att fortsätta med UV och ev börja med väteperoxid, men va tvungen att ta ner UV:et under en period. Körde då manuellt, sög ut med slang ner i filtersocka till sumpen. Såg ganska omgående hur det kom tillbaks mindre och mindre varje dag. Tog mycket inspiration från två mastodont trådar på R2R. Främst den om just amphindium. Grundläggande mönstret för de som lyckas bli av med denna är att återställa balansen och få upp fosfat och nitrat (precis som du nämnde).
 6. Har besökt alla tre frekvent senaste året Bromma har mest fisk inne, nästan alltid fullsmockat. Dåliga/dåligt med koraller. Akvarierna ser ofta misskötta ut med mycket ful alger. Har dock köpt både fisk och snäckor som ff mår fint. Tror inte tiden riktigt räcker till. En lång tatuerad kille som jag inte minns namnet på är kunnig och hjälpsam. Triton. Inte så mycket fisk. Mer koraller. Motsatsen till säljare. I början kändes det som man kom in och störde när man kika runt. Men kommer man över det så är dom schyssta och kan nog svara på nästan allt. Får minst besök för att det är svårt att veta vad som finns inne. Ej uppdaterad hemsida och sporadiska fb inlägg om vad som finns. Aquariatech. Inte jättemycket fisk. Korallutbud som jag tycker blivit bättre hela tiden sen jag börjat besöka. Går att följa på fb när sändningar kommer in. Svarar på messenger nästan dygnet runt och kan ta in det mesta. Tyvärr är hemsidan dåligt uppdaterad. Annars fullpott av mig.
 7. Kämpa på! Det som jag tror hjälpte mest för mig var att höja nitrat och fosfat, och sedan ihärdig manuell borttagning varje dag. UV hjälpte inte det minsta. Troligen hade jag amphidnium som gräver ner sig på natten istället för att gå ut i vattenkolumnen. Köpte även på mig en del dr Tim produkter som jag körde på slutet, då var dinon redan mestadels borta så oklart hur pass det hjälpte.
 8. Dino fri sedan början på november (knackar på trä).
 9. Reefer 200 xl och 300 xl ska komma i början av 2020. Det är i princip reefer 170 och 250 med 7,5 cm större djup och något högre. Samt bättre möbel.
 10. Rekommenderar å det starkaste att du köper ett billigt mikroskop innan du börjar behandla med något. Kika i tråden nedan. Mitt elände såg inte riktigt likadant ut som din bild, men mot slutet blev det något värre och "trådigare". Nästan exakt samma värden som dina dvs omätbar nitrat och fosfat. Försvann helt på natten.
 11. Du har rätt. Ska hålla mig till att höja P och N samt införskaffa UV.
 12. Tack, bra länk. Verkar alltså vara den elakaste sorten jag åkt på.. Har sett att snäckorna (cerith, strombus, trochus) varit där och det ser åtminstone ut som dom käkar på dinosen, och hittills har ingen dött. Men det kanske tar längre tid? ser ingen som helst påverkan på fiskar eller koraller. Sedan sist har jag börjat dosera nitrat, skummaren ff av. Matat stor portion med fryst mat. Tillfört levande copepods. Kommer skippa vattenbytet denna helg och ev fortsättningsvis. Nitrat runt 5 så något upp. Fosfat ff 0.04 Fas 2 blir att: införskaffa UV, funderar på deltec 20 w. Tillräckligt stark? Har ett reefer 170 så blir en tillfällig setup. Hade gärna sett att den fått plats i sumpen men mindre än så verkar vara bortkastade pengar? Sätta in kol i strumpa. Funderingar: Höja kh? Har framgått lite här och var som en åtgärd mot dinos. Men höja till vad? Ligger nu på kh 7. Tillföra levande phythoplankton? Kan ha blandat ihop detta med bekämpning av cyano. Men öka bio mångfalden verkar vettigt (redan tillfört copepods). Sänka syrenivån/pumparna? Dinos gillar syre. Men det gör även fiskarna mfl. Har idag rejäl ytrörelse från returen och två nero 5. Sänka? Tankar och åsikter tas varmt emot, särskilt om jag skulle vara ute och cykla med någon åtgärd.
 13. 99% säker på dinos, kan någon kunnig bekräfta? Och om någon vågar sig på en gissning av sort är det välkommet. Tyvärr riktigt svårt att få till fokus på mikroskopet.

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...