Gå till innehåll

Akvarium 1000Liter


Veijo S

Rekommenderade inlägg

Nu är fläktar monterat så det blir lite ventilation och det va väl behövligt vart varmt i rummet men nu så börjar det krypa neråt i tempen så dax för turbosar som får beta på mina kisel alger som frodas just nu roligt värre är fasen inte fint men det lägger sig som sagt efter ett tag men allt annat verkar flyta på bra har fyllt upp mitt filter ned bio pellets så den går det max i nu och det verkar som den gör nytta för skummaren går helt galet skummar som en tok

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 435
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Nice den va grymt fin må jag säga.

Ja men det är uppstarts fasen så jag är inte så orolig det ger sig får bara ha tålamod och göra lite små fix har byggt om min skummare idag så jag kan få ut mera av den har funderingar på att skaffa 2 st pumpar till med trassel typ aquabee eller dyrligt skall ha skummare så det räcker har ju en som liknar denna ATMAN PH2500 Pump kan inte namnet på den jag har men är grymt nöjd med den tyst och effektiv men skall försöka bygga ut den lite har byggt om stigar rör och skummar kopp idag sedan får jag se när resten kommer är lite sugen på att prova pumparna från detta ställe handlade saker där ifrån förra året och det fungerade kalas bra http://www.fish-street.com/pinwheel__needle_wheel_pump bra priser med.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Varit och in handlat 30st turbosar idag som skall få beta eller få gå på grön brunt foder:)

kommer 70st till efter nyår han hade inte så mycket hemma men han beställde till mig så snart finns det ätare så det skall räcka till ett tag sedan skall karet fyllas med fisk och mera korall utav alla dess olika arter.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja den är riktigt bra kollade lite mot andra skummare och den skall klara runt 2000liter med kraftig belastning och jag skall göra en beställning på 2 andra pumpar som jag skall bygga dit så när det är klart så skall jag ha skummar kapacitet så det räcker och blir över hoppas jag när jag ändå är på gång och bygga så kan jag bygga vidare på sakerna märkte att ett brett stigar rör är att föredra till denna pumpen annars så kan den skumma över som jag haft problem med förut men nu värkar den gå stadigt och skumma tjock skum samt att det blir helt svart i skummar koppen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har monterat en fläkt till idag det vart lite varmt i (rummet) bakom akvariet så nu skall det bli lite kallare tycker jag men det märks imorgon när den fått gå i natt.

Det vart ett lås till så barna händer inte hittar på något roligt eller mindre roligt för mig.

Har en fin alg blomning nu gröna och bruna alger roligt men turbosarna städar på bra dom lär bli stora om dom får i sig allt detta =)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har osmos problem jag förstår inte varför dom inte håller 1år innan dom lägger av har visserligen egen brunn men s¨dåligt är inte vattnet har kollat upp det via något som kommunen hade gratis.

Men ändå så lägger den igen får inte ut något alls ur den nu.

Vad göra mer än köpa ny finns det något man kan göra för att förebygga detta problem?

eller är det bara att bita i det sura äpplet och gilla läget?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

"Lägger av" ? Med egen brun brukar/kan man få mer partiklar. Då behöver man vara lite mer noga med förfilterna, och deras byten. Osmosmembranen sätts "aldrig" igen så att de slutar släppa igenom vatten, utan de släpper istället igenom mer skräp. (salter osv)

B!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har du kalkhaltigt vatten (vilket jag inte tror med tanke på vart du bor) eller ett filter för att neutralisera surt vatten (snarare troligt) i/på ditt vattensystem?

Kalcium är ökänt just för att jonen sätter igen membranen fort. Är det ett separat filter så är det bättre att du tar ut osmosvattnet före filtret.

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Osmos filtret är Aquatic nathur med silikat filter men jag har ganska så dåligt tryck här och vad det finns för filter från brunnen och upp har jag ingen aning av men troligen är det inte så avancerade saker där men skall kolla upp det.

Och hur skall jag lösa problemet förslag idéer uppskattas men den osmosen jag har går det att rädda den eller är den skrot?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Finns en pump här:

http://www.pwss.se/product.php?productid=7798&cat=810&page=1

Borde förhoppningsvis passa vilken osmos som helst, men är väl bäst att kolla upp först då den inte var så billig :)

Det är en pump som är riktigt bra om man har dåligt tryck. Min osmos gav mig ca 20-25 l/dygn innan och med en sådan så får jag ca 30 l på 5-6 timmar.

Jag köpte min från Tyskland i samband att jag skaffade lite andra reservdelar och den kostar där lite mindre...

http://www.shop-meeresaquaristik.de/product_info.php?info=p9694_AquaLight-Druckerhoehungspumpe-mit-Netzteil-.html

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 månader senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...