Gå till innehåll

Ted saltakarium - uppsamlade frågor


Rekommenderade inlägg

  • Svar 169
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Om du nu ska vara en saltvattensakvarist så fimpa din fula bakgrund, en helt blå är bäst. Turbosnäckor kan tyckas vara dyra men de är dina bästa vänner och ja man bör ha minst en till 10L vatten helst en till fem liter, detta kan vara väldigt avgörande för din framtida saltbana. Om du inte följer detta råd så hoppas jag slippa se frågor typ, jag har så mycket alger hur gör man för att bli av med dem mm....

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

håller med Jörgen blå eller helt svart bakgrund. sen fodret är ju ingen större kostnad så köp riktigt saltvattens foder typ vad Jörgen föreslog. möjligt det är samma innehåll i sötvattensfoder men inte säkert det är samma mängder av allt och då blir det kanske inte en rätt balanserad kost.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Om du nu ska vara en saltvattensakvarist så fimpa din fula bakgrund, en helt blå är bäst.

Hhum. Ur funktionshänseende, tror jag färgen spelar mindre roll. Och han kanske tycker det är snyggare med den bakgrunden även om den ser ut att vara från en sydamerikansk insjö. Jag hade föredragit typ juvels svarta knöliga bakgrund, men det är en kompromiss, pengar vs funktion och utrymme. Aquael svart är ett snäpp bättre än juvel, käkar lite mer utrymme, och kostar något mer, nästa steg är BTN eller motsvarande, mycket vackert, men riktigt dyrt i jämförelse. Ser dock inte vad de olika valen spelar för roll när det gäller att vara saltvattensakvarist ;- p

B!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har haft ett UVC som sålts som damm-UVC, och det är fler som har gjort det samma, så visst går det att använda.

Det är inget måste att ha UVC bara för att man har kirurger, men det är väl en rekomendation att köra med det då det är många som är mer känsliga för tex vita prick än andrafiskar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Biobollar grov filter skum, trassel, eller filtervadd. Det är alla rena biologiska filter och om du inte har konsumenter till att ta hand om restprodukterna kommer du få problem. Alltså måste filterna hållas så pass rena att de är rent mekanisk filtrering. Det går att köra med biologisk nedbrytning i ett salt kar, men då behöver man satsa på konsumenterna (tex Xenia, eller macro alger) redan från början, och ha färre primärproducenter. (fiskar)

UV-c har man för att bekämpa, eller förebygga sjukdommar, aktivt kol för att hindra kemisk krigsföring mellan koraller osv, alternativt efter medicinering. Båda är bra, oftast är ingen något man behöver kontinuerligt. (Många kör det i alla fall, bara ifall att.) Att ha tillgång till dem är definitivt en bonus.

B!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...