Gå till innehåll

Samuels 390 liters


ballsam

Rekommenderade inlägg

  • Svar 359
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

glömde skriva nåt om vattenvärdena.. det mesta ligger ganska vettigt. det enda är nitraten som ligger kring 25-50. matar typ 4 ggr per dag och har en del fisk.. men körde igång med vodka för 3 veckor sedan. märkt att skummaren fått ett nytt liv, och räknar med att nitraten kommer sjunka sucksesivt allt eftersom doseringen av vodka ökar. gör vattenbyten 1-2 ggr per månad på ca 25-50 liter. det märkliga är att jag inte har några problem med fulalger (och har aldrig haft). tom sanden är ren och fin förutom att den börjar bli färgad av kalkalger. tidigare haft höga fosfatvärden, men dom ligger numera på 0.03. kört med aluminiumbaserad fosfatremover i en hemmasnickrad reaktor ett tag..

nä nu måste jag ner å handla innan mataffären stänger /Samuel

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 månader senare...

har haft problem med cyano ett tag. tror det beror på att grotechpumparna doserat åt hökaröven fel. (upptäckte föresten att det beror på inlagringar i slangarna.. värt att ha koll på). ialla fall har algproblemen eskalerat, vilket troligen är orsaken till att en del fiskar börjat dö. började med anthiashanen, gobisarna (2 okinava och 1 rivilatus), imperatorn (ja ja vet att den skulle ha växt ur mitt kar), ytterligare 2 anthias (och dom sista 2 ser jag inte).. clovnhanen ser ut att ha tendenser till ngt i huden, och paletten är grumlig i ena ögat. det känns verkligen som det går utför... -sjuk- ..jag var ju i själva verket inne på att uppgradera, men nu vette smeen..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

mitt i eländet har en magnifica, ni vet dom där vit-röda firrarna med ett spröt på ryggen, dykt upp i karet. köpte 2-3 st i okt, men dom försvann efter några dagar. trodde dom hoppat över ytavrinningen eller nåt.. jag har ändå rivit ner det mesta i karet 1 eller 2 ggr sedan dess, men aldrig sett röken av dom. märkligt, men kul.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 månader senare...
  • 2 månader senare...

Länge sen jag uppdaterade ser jag.. Hade en nästan total fiskförlust under våren där bara en gul kirurg och en sixline klarade sig. Efter det har jag tagit det lugnt med nya inköp. Det som simmar i karet nu är förutom tidigare nämnda; 2 bangaier från stigigemla och 2 clowner (clarkii). Det som gör mej mest glad är att korallerna har börjat sätta sprätt. Acropororna har sina polyper ute mest hela tiden, och det känns som allt trivs. I teknikväg har det hänt en del. Cirkulationen har uppgraderats till 3 st tunze 6055 och en 6105:a som är kopplade till en multikontroller. Har ytterligare en 6055:a liggande. Skummaren har byts ut till en KZ small. Större dunkar till ballingen har införskaffats (tack Stig), så man slipper blanda så ofta. Tanken med inköp av skummare å pumpar är att de ska komma till användning i en kommande uppgradering. Kollade vattenvärdena idag, och de var:

Ca 410

Mg 1230

Kh 8.8

Po4 0

Nitrat ~5

Salinitet 1.025

Ska se om jag kan bifoga några bilder från telefonen också..

Sent from my iPhone using Tapatalk

post-2568-14468919896982_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har börjat fundera på att införskaffa en reefspy, eller vad dom nu heter, så man kan kolla uppifrån. Spec musslan har helt annan färg när man ser den från ytan.. nån som testat att bygga en själv eller har nåt tips på var man kan få tag i en lite billigare?

Sent from my iPhone using Tapatalk

post-2568-14468919913435_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...