Gå till innehåll

Maglofsters 600 liters


Maglofster

Rekommenderade inlägg

Igår bestämde jag mig för att akvariet var redo för att ta emot sina första fraggar (förutom lite tester jag gjort). Så nu sitter det tre st A. Millepora i burken. Blev en rosa, en blå och en gul. Tyvärr syns dom knappt eftersom dom bara är små fraggar. Men dom ser ut att må bra i varje fall nu på morgonen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...
  • Svar 324
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

  • 5 veckor senare...

Jodå, det går okej. Har haft ganska stora problem med värmen i huset under semestern tyvärr. Detta kar står så att det får en del solsken och med MH:n så blir tempen ca 30 grader trots fläkt. Blev orolig för detta och flyttade fraggarna till mitt Elos som håller stabila 26 grader, Så just nu är det enbart lite skivor, knappar och mjukisar i burken, ja, plus fisk, räkor m.m.

När det gäller ATS:en så fungerar den klockrent. Skördar extrema mängder alger från den och fosfat och nitrat är väldigt låga.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Här har det inte hänt så mycket. Inte så mycket roligt i varje fall. Jag har brottats med höga temperaturer (30+) p.g.a höga innertemperaturer i huset, sol som kommer åt akvariet samt att jag belyser med 2x250 MH. Sen har även min Z. xanthurum dött och samtidigt som detta hände tvärdog samtliga 40+ turbosniglar. Vet inte om det hade med tempen att göra, men jag kunde inte se några toppar i nitrit eller annat och övriga värden har legat stabilt hela tiden. Övriga fiskar och ryggradslöst mår bra och har så gjort hela tiden. Mina Squampipinnis är fina och feta.

I morse ställde jag upp värmepannans framledningstemp eftersom det var lite kallt i badrummet. Detta brukar vara ett bra tecken på att tempen i huset börjar gå ner, så jag hoppas kunna se värmeproblemen som avklarade för säsongen. Inför nästa sommar blir det LED, den saken är klar.

Har även plockat ur en del sten. Som den amatör jag är och som folk tidigare påpekat i tråden var det för mycket när korallerna börjar växa till sig.. :) Jaja, man lär så länge man lever! :P

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja ibland så gillar man inte sommar, sol och värme, tråkigt när sånt händer. har du provat att använda fläktar som blåser på ytan? det hjälper till en hel del, jag har 2*400w+ ca120w till och jag lyckades hålla det under 30grader, doch så hjälper källaren till en del att kyla vattnet

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 veckor senare...

Haha Lagge.. Det kan man lungt säga.. Har haft dåligt samvete ett tag nu.. :) Jag ska snarast fixa bilder. Just nu är det bara blåjus så ikväll blir det inget.

En kort resumé sedan senast kan jag dock kosta på mig. :)

Det dåliga:

Min Z. xanthurum dog. Vet inte varför, åt bra, var kung i tanken, en morgon var den bara död.

Har haft en algblomning (gröna trådalger) som jag inte kan förklara, kom på en vecka, fanns i en vecka, försvann en vecka senare. Har nu inte varit nämnvärt med alger på en månad så jag ser det som utagerat.

Har haft problem med mikrobubblor från ATS:en som dyker upp i huvukaret. Vet hur jag skall lösa (flytta returpumpen) men inte hunnit fixa.

Det bra:

Tanken känns nu extremt stabil, alla värden är stabila och allt verkar må bra.

Det börjar dyka upp fina kalkalger och revkeramiken börjar leva upp.

Har väldigt mycket poddar och annat smått liv.

Framtiden då? Jag vet inte längre. Först ville jag ha SPS / LPS. Men efter ha fått ordentlig (i mitt tycke) snurr på mitt Elos som är proppat med SPS så har jag funderat på om man eventuellt skulle ha annan inriktning på detta kar för att få lite variation i vardagsrummet. Dessutom efter att plånboken fått känna på Balling och andra tillsatser i Eloset funderar jag på att köra detta mer lowtech.. Typ mjukisar, nån stor anemon, mycket knappar och skivor etc. Har också varit inne på Azoox, men de planerna lägger jag nog lite på framtiden..

Just nu har jag tre olika Zoas, lite Discosoma, Xenia, en Sarcophyton, Capnella, Cladiella samt en Sinularia. D.v.s inget som gör att man ramlar av stolen. :)

Så, den som lever får se.. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...