Gå till innehåll

Strikts grunda rev


Strikt

Rekommenderade inlägg

Köpte en Discordipinna griessingeri 2:a januari i år. Det var senast jag såg den också. Tills nu! Plötsligt såg jag den i en liten håla och den var otroligt fin, även om jag bara fick en femsekundersglimt. Nu har den kostat 150:- per tillfälle jag sett den. Helt klart värt det ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Man kan ju i allafall vinna någon 50 lapp på lotto ibland.

Men det är en häftig fisk, får kanske köpa in en till

Ja, chanserna är nog större där ;)

Jag planerar att sätta upp ett nano och då kanske jag ska försöka skaffa en till som inte har en massa stora fiskar kring sig. I det lugna visningsakvariet där jag köpte min var den inte alls lika skygg som hemma hos mig.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Snygging!!

Ja, riktigt fin är den.

Har en sån firre. Superfin verkligen.

Ser den väl två gånger i veckan kanske. Men går med småfiskar bara.

Haft den över ett år i alla fall :)

Den frekvensen hoppades jag också på när jag skaffade den, tycker det är lite roligt med fiskar som bara dyker upp ibland. Önskar dock att den visar sig lite oftare än var åttonde månad framöver...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Får jag fråga vad du kör för objektiv och inställning på vitbalansen?

samma fråga har jag till Bjomat! :-)

Menar du den fina bilden på firren? Den är nedladdad :)

Mina bilder är inte så avancerade som bjomats, har bara en halvdan kompaktkamera som tyvärr inte har så imponerande glugg. Ställer dock in på minimal exponering och photoshopar tills färgerna ser någorlunda ut som i verkligheten.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nu kom straffet för ballingmissen. Upptäckte vävnadsdöd på min stora gröna Seriatopora hystrix igår. Idag var hela kolonin död och RTN hade spridit sig till omringliggande caliendrum och rosa hystrix. Den gröna kolonin hade blekts rätt hårt under nya belysningen så min teori är att KHdroppet var sista knuffen över kanten. Kan inte så mycket om RTN men tycker det är lite märkligt att det bara spred sig till de andra seriatopororna. Tex har en pocillopora och en acropora som ligger brevid har klarat sig.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Trist! Konstigt att de enkla spserna dog när de svåra klarade sig

Skickat från min SM-G900F via Tapatalk

Ja eller hur?! Jag har suttit och tittat på mina acros så att ingen tagit stryk men räknade inte med att de enklare skulle drabbas. Seriatopororna slingrade sig in i varandra så de kanske har haft mer närkontakt än de andra arterna. Kanske därför det spred sig.

Hur som helst hade jag tänkt försöka flytta / fragga ner de aktuella kolonierna rejält för att få plats med annat nytt men det problemet är liksom löst nu.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Supertrist, i med aktivt kol direkt. Så att inte tråkigheterna sprider sig ännu mera

Tack för tipset, visste inte att det kan sprida sig så! Det jä-liga är att jag har slut på kol, hade tänkt köpa i helgen. Har långtidsverkande i nu men som är dags att byta. Har i alla fall plockat ut stora delar av korallerna, dvs det som inte växt fast i stenarna.

Nån i närheten av Hägersten som kan tänka sig att sälja lite kol?

Ändrat av Strikt
fel
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tyvärr hade Larry rätt och RTN på en pocilloporafragg och montiporafragg idag.

Svajiga värden pga att de stora snabbväxande kolonierna är borta, försöker parera med ballingen men har inte riktigt hittat nivåerna än. Tack vare Phrusher har jag fått i kol nu i alla fall. Får se vart det slutar.

post-7703-14468936386785_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Inga fler koraller drabbade igår och efter berg och dalbana på KH- och Ca-värden börjar jag hitta rätt nivåer med ballingen igen. Det har varit rätt svårt att hamna på rätt dosering efter att de tre stora kolonierna dog, verkar nämligen som att även förbrukningen svajat på de kvarvarande korallerna troligen som en följd av instabila värden. Lite moment 22.

Har varit en otrevlig nära-kraschen-upplevelse det här, orsakat av en enkel miss att fylla på karbonatbehållaren i ett dygn.

Ändrat av Strikt
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...