Saltis Postat 7 oktober 2006 Dela Postat 7 oktober 2006 hej jag har en gul kirurg som mår jätte bra, jag matar den med pellets och spirulina.jag har läst att några matar den med sallad men det står också att det är ingen näring i den. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
crille Postat 7 oktober 2006 Dela Postat 7 oktober 2006 torkade nori är bra mat,mina kirurger är galna i det,jag undviker att mata med sallad,en del matar med maskrosblad. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
stigigemla Postat 7 oktober 2006 Dela Postat 7 oktober 2006 Broccoli kan också vara bra. Men mat är inte bara fråga om näringsinnehåll. Det gäller ju också hur det är fördelat mellan olika näringsämnen,fiber och vitaminer. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
watter Postat 7 oktober 2006 Dela Postat 7 oktober 2006 Mina kirurger älskar sallad, dom äter det i mängder, men det som kommer in måste komma ut. Så därför har jag börjat mata med nori. Verkar som deras magar bearbetar nori bättre än salladen, för det är precis som salladen bara går rak igenom Har hört att man kan mata med bladspenat också, någon som har erfarenhet av detta?mvh Emil Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Saltis Postat 7 oktober 2006 Författare Dela Postat 7 oktober 2006 tack för svaren jag ska prova med broccoli och se om de äter det. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Saxmark Postat 7 oktober 2006 Dela Postat 7 oktober 2006 Spenat är väl ganska järnhaltigt om jag inte missminner mig.. Och järn skulle väl vi ta det lungt med om jag inte heller missminner mig.. Så den hade jag nog hoppat för att vara på den säkra sidan.. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
stigigemla Postat 7 oktober 2006 Dela Postat 7 oktober 2006 Spenat innehåller mycket oxalsyra också. Därför undviker jag det. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Saxmark Postat 7 oktober 2006 Dela Postat 7 oktober 2006 För att den är ph sänkande och kan lösa kalk eller vad är den skadlig för mer ? Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Laggeman Postat 7 oktober 2006 Dela Postat 7 oktober 2006 Köpte en broccoli-blomma för första gången häromdagen. Kirurgerna uppskattar den, samt min Xanthicthys auromarginatus. Dock verkar kirurgerna gladare för blasten än för själva blomman. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Capote Postat 7 oktober 2006 Dela Postat 7 oktober 2006 För att den är ph sänkande och kan lösa kalk eller vad är den skadlig för mer ?Så här skrev Ingvar Hellmalm till mig i en annan tråd angående spenat som jag tidigare matade med och trodde var bra. Jag använde det framförallt till att få igång nyintroducerade kirurger.Vad gäller övrigt grön från land så avråder jag från sallad som inte innehåller någon ting Bäst näringsvärden har färsk babyspenat och maskrosblad, men som sagt inget kommer i närheten när det gäller alger. Green seaweed håller 33% protein, 3% fett och 4% fibrer är rikt på B6, B123 samt i mindre mängd A, B1, B2, B3,C, E, järn, jod och spårämnen. Purpel seaweed har 24% potein, 2% fett. Red seaweed 16% protein, 0,5% fett men mycket rikt på vitaminer och mineraler. Produkterna är frystorkade och vakumpackade och torde därför behålla sitt näringsvärde väl. Orsaken att man rostar Nori (japanmat) i olja är att annars kan människans matsmältning inte klara av dom. Svar till Capote De nitrater och oxalater som ingår i bl.a. spenat tas upp av fisken och dess matsmältning, men för stora mängder är en belastning för njurarna då överskottet utsöndras där. spec. farligt är oxalaterna. Landbasserad grönt kan dock användas som ett komplement men helst inte enbart. De saknar t.ex. jod i stor utsträckning samt har en anorlunda vitamin och mineral innehåll och rester av bekämpningsmedel.(ofarliga nivåer för människa men vad vet vi om fisk?) Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
JMAONE Postat 7 oktober 2006 Dela Postat 7 oktober 2006 Spenat innehåller mycket oxalsyra också. Därför undviker jag det.Vad är oxalsyra?PS. Den som inte frågar ... får aldrig reda på något... Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Ingvar Hellmalm Postat 7 oktober 2006 Dela Postat 7 oktober 2006 Julan Spungs torkade alger rekomenderas Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Laggeman Postat 7 oktober 2006 Dela Postat 7 oktober 2006 Vad är oxalsyra?PS. Den som inte frågar ... får aldrig reda på något...http://sv.wikipedia.org/wiki/Oxalsyra Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
jorgas Postat 8 oktober 2006 Dela Postat 8 oktober 2006 Torkade macroalger av olika sort brukar finnas i närmaste hälsokostbutik. Man brukar få ganska mycket då jämfört med Julian Spung paketen. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Rekommenderade inlägg
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.