Jump to content

Saxmark

Medlem
 • Posts

  567
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Saxmark

 1. Snygga bilder Fredrik.. Kan tyvärr inte hjälpa dig med din nya växt, bara dementera att det inte är den du tänker på.. Men det är säkert nått annat fräckt som någon kommer att identifiera inom kort.. Vi får ta en tripp när jag kommer tebax efter jönköping..
 2. Snygg setup fredrik. Vi får väl ta en trip till Götet någon dag och hämta upp lite LS så du kan få din första algblommning. Sen skulle jag råda dig till att få i sanden först och levande sen.. Det kommer att bli mjölkigt oavsett hur mycket du än sköljer sanden innan du tippar i den..
 3. Är det nytt eller gammalt media i ditt silikatfilter ?. Är mediat brunt utan svarta inslag. Och hur fort kör du vattnet genom mediat ?
 4. En liten fråga angående Calulerpan.. Skördar du den något för näringsexport ? Hade själv en plan på ett refugium med kelp eller någon liknande grönsak för att bli av med näring snabbt och bundet. Sjukt kul att se någon som satsar på ett grönt rev och lyckas. Snyggt som vanligt från dig Christian.
 5. Skall hålla koll på denna tråden i vilket fall så jag kan påminna dig. Och katter överlever jag..
 6. Peter, Om du har tid/lust/ork så får du gärna släppa in mig en dag när skummaren snurrar så jag kan få höra hur ett reefmax låter utanför en affär. Har vart sugen på att sätta upp en i småkillarnas rum så de kan få ha sin nemo. Men jag är alltid orolig över ljud. Kan ju alltid ta med någon fragg eller så om tiden stämmer.
 7. Men herregud John.. Det är ju bara pengar.. 1or och nollor på ett plastkort.. .. Köp!.. Kul att du har startat upp igen.. Låter som jag får önska mig lite fritid i julklapp och förhandla om en kopp kaffe så man kan få upp suget igen..
 8. Skicka mig en leveransadress så kan jag slänga en 16 krök på lådan imorgon innan jag går till jobbet så har du den imorgon bitti annars christian.
 9. Jag hade defenitivt tagit dubbla 45 krökar.. De långa 90 krokarna är ju sanslöst dyra.. Om det inte är synligt för då blir det ju en fråga om estetiskt värde..
 10. Dude!.. De knallblå rören som ligger längst ner på bilden.. Va e de för nåra ?.. Måste ha.. Grymmt bra om man läser trådar istället för att kolla på alla coola bilder.. Noname.. Grr.. Du kan väl plita ett mail vart du köpte dem eller så kan vi ta det när du hämtar tunnan..
 11. Du har mitt nummer så det är bara till att hojta.. Läser ju lite sporadiskt här.
 12. Du vet väl att jag har en stor blå bytta.. Knappt 10 min från ditt jobb.. .. 250L, Går in fint i baksätet eller skuffen.. Jag kan skölja ur den och ställa den tillgängligt.. Bara att säga till..
 13. Saknas och saknas.. Orginalfiltret är borta iaf.
 14. Sargen är bärande även på Lidot.. Men många väljer att montera skummaren i orginalfacket och på så sätt få en bra ytavrinning till skummaren.. Hade underlättat om du meddelat vilken skummare som det rörde sig om.. Orignallådan tas enkelt bort med ståltråd eller fireline i kaliber 0,6 och två pinnar att hålla i.. Plätt lätt.. Resterande silikon tar du bort med rakblad och slutligen stigigemlas supertrick med suddigummi för sista biten..
 15. Kan man köra med pulverformen eller är det phytofeast som gäller ?
 16. Jag märker ingen större skillnad på mitt 540, 150x60cm yta.. Det gör väl ett par mm.. Den sitter ca 10cm under ytan för att inte dra med luft eller att krusa ytan för illa..
 17. Saxmark

  Kulfiskar

  Akta dig bara så du inte får tag på en vallentini istället.. Ser ungefär samma ut men är långt från revsäker.. Äter polyper och gnager växtkanter på montiporor..
 18. Tror att den behöver lite tid att vänja sig.. Jag lade min på LS:en.. Den trivdes inte utan flyttade sig till en helt annan sten. Självmant.. Men vill du ha den på botten så passar en skål med sand helt utmärkt.. Sen är det ljus och åter ljus som gäller för de små gynnarna..
 19. Tips på pumpar om ni vill bygga nått storstilat är SEIO, ser ut som marea streamers och har ett luftintag i baken.. Kör en 10KL/H i min tank och är sugen på att sätta dit en slang, magnetventil och en timer.. skall kolla på´t efter flytten.. Tror det är Gibbon alt. simontorp som har seio pumparna.. Sjukt billiga är de iaf.
 20. Ett annat hett tips är väl att ragga upp nån i den hemtrakt som du kan våldgästa och dela lite ideer med och titta på hur den personen har löst saker och ting.. Alltid lättare att komma på nya saker när man ser på andras tycker jag personligen.
 21. Eller så gör ni det lätt för er och skaffar en 24V växelströmsadapater.. Borde finnas hos elfa eller classe.. Den har säkerligen rätt kontakt i änden annars så byts det lätt av den händige, lågvolt på den sidan så det är inga problem och det spelar ingen roll vilken sladd som går till vilket stift, Voila! Du har en CE-märkt och godkänd lösning.. Eller så kan ni göra som jag gjorde.. Beställ en EU version. Resun säljer dessa med standard europlugg. Ingen knussel och inget krångel alls.. Enkla tips och trix. Kollade och classe hade en hiskelig klump som de rear ut.. 89 spänn + en kontakt så e saken biff.. http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=256766
 22. Ja jag har sagt det förrut.. Det här karet är helt sjukt.. När det är dags att flytta utomlands så kan du ju alltid sälja huset här på guiden..
 23. Jag kan få fram bägge.. Men jag skulle råda dig till Akryl om du inte är i behov av nått speciellt material.. PVC:n e kanske lätt avskräckande om du skall ha den transparent i de dimensionerna.. Sedan är den dragen vilket gör att det inte blir glasklar som akrylen.
 24. Saxmark

  Rowa Phos

  Är också inne på hultis linje.. Capote varnade mig för att köra på för fort när jag startade min fosfatreaktor.. Korallerna skulle bli åksjuka av en för snabb dipp..
×
×
 • Create New...