Gå till innehåll

Topplista

Populärt innehåll

Visa innehåll med flest reaktioner på 2018-01-19 i alla kategorier

  1. Ursäkta - det kan nog i stället vara så att något fattades ovanför vederbörandes hals (vedebörande = jag) Jag har nog inte skrivit här under tiden utan mest på R2R MVH Lasse
    2 poäng
  2. Läs min artikel - där finns min uppfattning. Jag byter inte på åtminstone 4 veckor vid nystart. MVH Lasse
    2 poäng
  3. Tack skall ni ha. Några korallbilder. MVH Lasse
    2 poäng
  4. Har nu gjort en rad olika val. Först och främst har cirka 40 kilo ny färsk sten inhandlats för att jag helt enkelt vill få en ny fräsch start med allt som det innebär. Stenen är i tunnor med värmare och cirkulation för att den ska cykla. De första 25 kilona kom hem i under början av december och har legat i en tunna sedan dess. Yttligare de sista 13 kilo kom hem idag. Jag är väldigt nöjd med utformningen på stenen generellt och tror jag kommer kunna skapa en scape jag blir väldigt nöjd med. Har även mina nuvarande 30 kg sten som kan brukar. Dock vill jag inte använda speciellt mycket av den stenen. Jag är också medveten om att stenen i sig inte är problemet med mitt nuvarande kar, nytt är ändå kul och uppfriskande. En ny returpump är införskaffad i form av Aquabee UP 8000, jag fick tag i en tredje Radion XR30W Pro, så belysning och retur är därmed bestämt. Även kalciumreaktorn får en uppgradering från en Grotech HCR110 till 150 Gällande golvet blir det en ny vinylmatta som läggs för att få så bra fuktskydd som möjligt mot spill och dylikt. Jag känner att det är inget jag vill chansa på helt enkelt, trots att det kostar en bra slant. Filtreringen kommer hållas relativt passiv. Jag vill inte ha något jag måste fibbla med för mycket. Skummare, refugium med chaeto och en hel del små bitar levande sten, lite siporax i en nätpåse. Simpelt, relativt naturligt och effektivt Folk gillar bilder, så här kommer en från vad som väntar i garaget.
    2 poäng
  5. Kan ha fel men tror inte du ska göra ditt första vattenbyte 5 dagar efter nystart. Tror du måste låta biologin/kemin komma igång. Låter dom som kan mer bekräfta eller dementera detta. Mvh Kim
    1 poäng
  6. 1 poäng
  7. De flesta clowner har väldigt små revir, de är generellt inga aktiva frisimmande fiskar. Sarcopython och Euphyllia är bland de vanligare substituten folk har, mina 3 clowner i förra karet turades om att bo i 4 olika euphyllior och brydde sig aldrig om någon av mina bta. Många clowner lever inte naturligt i bta och lär sig aldrig att göra det i akvarie heller, medans andra gör det mer än gärna, det är något av ett lotteri. De clowner jag har idag rör sig utmed glaset på en yta av kanske 15*5cm...utom vid matning då de kommer fram.
    1 poäng
  8. Hej, gå in och läs här om Lasseś uppstartsmetod.
    1 poäng
  9. Jag har haft en del clownfiskar och samtliga har tyckt om den Sarcophytonkorall jag har har. Denna korall verkar funka bra som substitut till en anemon. Däremot har de aldrig varit intresserad av min euphylliakorall.
    1 poäng
  10. Ja, anledningen att jag inte vill ha anemon i dagsläget är att mitt kar är fortfarande så pass ungt och har kanske inte har de stabilaste vatten värdena, jag vill inte riskera att anemonen dör och tar med sig allt annat.
    1 poäng
  11. Mina clowner gjorde så, de bodde uppe i ett hörn vid vattenytan tills jag skaffade en anemon. jag hade redan en röd Bta när de flyttade in men den var de inte särskilt intresserade av men när jag skaffade en annan typ av anemon så flyttade de in i den efter ett par dagar
    1 poäng
  12. Jag tror det hjälper. Mina observationer är att de korallerna med toppar på tentaklerna t.ex. sinularie, goniopora och zoanthus är de första som drar ihop sig och vissa tecken på missnöje. Så om man har lite koll på hur de är när de är som störst och kan se när de misstrivs så är det ju en fin indikator på om man doserar för mycket eller för lite. Får se om det gör någon skillnad på mina koraller. Märkte i går när jag såg på gamla foton och in i akvariet samtidigt att det är ganska stor skillnad på vissa koraller. En goniopora jag har som är röd och normalt skall ha blå toppar på tentaklerna har inte längre blå toppar. Detsamma gäller med flera andra färgkombinationer.
    1 poäng
  13. Har den taggar på utkanten av skelettopparna är det en Lobophyllia. Det har inte Symphyllia. Borde alltså vara en Lobophyllia flabelliformis.
    1 poäng
  14. Nya filmer MVH Lasse
    1 poäng
  15. Jahopp. Kan konstatera att jag numer har ett PH som ligger mellan 8.2 och 8.3 under hela dygnet. Så min CO2 skrubbning verkar göra susen tillsammans med omvänd ljusperiod på algreaktorn. Kul!
    1 poäng
  16. Ett par något bättre bilder på dom enormt stora och fina euphyllior jag fick från PerS
    1 poäng
  17. Så några bilder 8 månader efter uppstart, för mig som kommer från sötvatten var det en liten startsträcka i början det ska erkännas :-) Ovan: Gavelsidan till vänster har akvariebakgrund i blankt svart... Den ska bort och målas matt svart, förutom att det inte är snyggt har det drivit C. Striatus till vansinne då han ser en potentiell likvärdig i speglingen. Maskeringstejpen ovan till höger var för att säkra en akrylskiva varpå en automatare stod när vi var bortresta, borde tas bort... Ovan: My House! Fyra eldräkor finns det och de bor 2 och 2 i varsitt hörn av akvariet Ovan: Lätt den coolaste invånaren. Midasblennyn har ett hål i levandestenen som han backar in i när det börjar skymma... Ovan: Då och då blåser det upp till lite lätt sparring mellan Hepatus och Striatus samt Flavecens. Dvärgkejsarn nöjer sig med lite ilskna utfall mot grammorna men håller sig annars på mattan när de stora killarna gör upp. Ovan: Tungt lass men snyggast bo, smakar det så kostar det. Akvariets kämpande renhållningsarbetare. 10 eremiter, 4 turbo, 1 ormsjöstärna, 1 "vanlig" sjöstjärna, 1 Tuxedo sjöborre.
    1 poäng
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa Ny...